به گزارش ملایریها به نقل از فرهنگ کده ؛ ما در دهه ی 90 به سر می بریم و در این سال ها بی سوادی کودکان و نوجوانان امریست بسیار متحیّرانه و بد است و زمان جهل و نادانی و بی سوادی سال هاست که دیگر وجود ندارد و مردم در این موقعیت زمانی کاملا به درس و تحصیل فرزندان خود اهمیت می دهند حتی اگر پدر و مادر ها خودشان از سطح سوادی پایینی برخوردار باشند.
اما با کمال تأسف می توان گفت در این چند سال اخیر کودکان و نوجوانانی هستند که از ادامه تحصیل خودداری نموده و درس خواندن را امری سخت و دشوار می دانند و البته نه به خاطر معادلات حفظیات و نوشتن های کتاب ها بلکه به خاطر دسترسی نداشتن مکان تحصیل این خفت و خاری را به جان خریده و با وجود همه ی علاقه شان به درس خواندن و تحصیل کردن، ترک تحصیل کرده اند.
این مسئله برای این کودکان و نوجوانان اگرچه زشت و زننده نیست بلکه به تفکر و تفحس احتیاج دارد تا دلیل آن به وضوح کامل برسد و ما توانستیم دلیل آن را آشکار سازیم.
علت بی سوادی مردم در تصاویر قبل از انقلاب حاکی از آن است که در آن زمان تعداد مدارس محدود بوده و حتی از نظر مکانی هم محدودیت هایی داشته است و به همین دلیل بسیاری از مردم از ادامه ی تحصیل، خودداری می کردند، هر چند دلایل دیگری هم بوده اما عمده ی مشکل دوری راه از خانه تا مدرسه بوده که دلیل خطرات در کمین خانواده ها از فرستادن فرزندان خود به مدرسه امتناع می کردند.
این در گذشته گان ما بوده اما در این عصر تکنولوژی و پیشرفت دیگر چرا باید دیدگان ما شاهد ترک تحصیل فرزندانمان در این آب و خاک باشیم و در حال حاضر نمونه ی کاملا مشهودی از آن را در یکی از روستاهای هرمزگان داریم.
بشاگرد شهرستانی محروم است که علی رغم اقدامات انجام شده در ان طی سالهای اخیر ولی ساکنان بیشتر مناطق آن همچنان با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند که نبود راه مناسب برای تردد ایمن یکی از این مشکلات است.
به گفته بسیاری از کارشناسان راه را می توان یکی از مهمترین شاخصه های توسعه یافتگی در هر منطقه دانست و بی شک جاده مناسب سهولت در تردد و آمد و شد را به همراه دارد.
رنج دانشآموزان در بیعدالتی تحصیلی
و این در حالی است که بشاگرد همچنان از این شاخص بهره چندانی نبرده است به گونه ای اهالی این شهرستان با هراس و دلهره در جاده های این منطقه تردد می کنند و نبود راه ارتباطی مناسب اکنون باعث شده تا رنج و مشقت عزیمت از خانه به مدرسه بر دانش آموزان بشاگردی چیره شود و آنها را از تحصیل باز بدارد.
با توجه به نبود مدارس راهنمایی در روستای درنگ مدو نرخ ترک تحصیل بسیار قابل ملاحظه و چشمگیر است که دهیار روستای درنگ مدو از توابع شهرستان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار
فرهنگ کده در این باره ، افزود: طی ۷ سال اخیر به دلیل نبود مدارس راهنمایی در این روستا بعدمسافت و جاده خراب ومشکلات مالی قریب به ۱۵ نفر از دانش آموزان مجبور ترک تحصیل کرده اند.
حمید وطن خواه دهیار روستای درنگ مدو شهرستان بشاگرد به تنها مدرسه دبستان تخریبی این روستا اشاره کرد و بیان کرد: تنها دبستان این روستا تخریبی است و قریب به ۲ سال دانش آموزان دبستان در خانه شخصی تحصیل کرده اند که در حال حاضر در مدرسه راهنمایی که ۳ سال از احدث آن می گذرد تحصیل می کنند.
وی با اشاره به رنج 3 ساله پیاده روی دانش آموزان راهنمایی این روستا ،گفت: مدرسه ای که به نام راهنمایی در سال91 احداث شد اما دانش آموزان دبستان در آن تحصیل می کنند و دانش آموزان راهنمایی 3 سال است که مسافت 60 کیلومتری تا مرکز بخش ( سردشت ) را برای تحصیل طی می کنند که امسال بنا بود که مدرسه راهنمایی باز شود که متاسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
برای تکمیل گزارش تلاش خبرنگار فرهنگ کده برای گفتگو با رییس آموزش و پرورش بشاگرد به دلیل عدم پاسخگویی بینتیجه ماند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما