به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ منوچهر رضایی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبر تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به وضعیت صادرات کشمش از شهرستان ملایر گفت: کشمش مهمترین مخصوص تولیدی شهرستان ملایر است که صنعت کشمش ۵۰ درصد صادرات استان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به مشکلات صادرات کشمش تصریح کرد: تعهد ارزی مشکل ویژه صادرات کشمش است که این امر از سال ۸۸ باعث بروز مشکلات شده است.
رئیس انجمن صادرکنندگان کشمش استان همدان با بیان اینکه خواسته صادرکنندگان کشمش و محصولات کشاورزی مازاد حل مشکل تعهد ارزی است عنوان کرد: کشمش، خرما و پسته از محصولات کشاورزی مهمی است که مازاد آن باید شود و در غیر این صورت چالشهایی را به همراه دارد.
وی گفت: رایزنیهایی برای حل این مسئله در قانون بودجه ۱۴۰۴ شده است و امید است با درنظرگرفتن سیاستهای مالیاتی و مالی این مسئله حل شود.
رضایی با اشاره به مشکلات صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد: برای صادرات محصولات باید با کشورهای دیگر رقابت کرد و یکی از تهدیدهای جدی برای صنعت کشمش و صادرات محصولات کشاورزی بقایای سموم است.
وی افزود: مسئله سموم در دو حالت در بحث صادرات مشکلآفرین است و نخست استفاده از سموم غیرمجاز توسط کشاورزان است.
رئیس انجمن صادرکنندگان کشمش استان همدان با بیان اینکه استفاده از سموم استفاده خارج از وقت معین چالش دیگر در بحث صادرات است، تصریح کرد: وجود سموم غیرمجاز و مقدار بالای آن باعث ایجاد جلوگیری از صادرات میشود.
وی خشکبار را از مهمترین مواد غیرنفتی صادراتی عنوان کرد و گفت: پیشبینی میشود امسال بیش از ۲۵۰ هزار تن کشمش در صادرات شود.
رضایی گفت: میانگین سالانه صادرات کشمش ۱۸۰ هزار تن است که امسال باتوجهبه افزایش تولید انگور و کشمش پیشبینیشده این رقم افزایش یابد.
وی به فعالیت بیش از ۴۰ واحد کشمش پاک کنی در شهرستان ملایر اشاره کرد و افزود: ایران رتبه سوم تولید کشمش در دنیا را دارد.
رئیس انجمن صادرکنندگان کشمش استان همدان گفت: واحدهای کشمش پاک کنی سالهای اخیر توجه ویژهای به بروزکردن مسائل و دستگاهها کردند تا به معیارهای جهانی نزدیک شوند.
وی افزود: ۸ استان درگیر تولید و صادرات کشمش هستند و در صورت عدم حل مشکلات صادرات مشکلات آن در مرحله نخست گریبانگیر کشاورزان میشود.
انتهای خبر/گ
دیدگاه شما