به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ به نقل از ایسنا؛ حسن رضا رفیعی نویسنده ملایری است که سال ۱۳۴۰ در روستای «سیبدر» متولد شده است. وی دارای مدرک دکتری تخصصی مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی است و تاکنون ۳۰ جلد کتاب، بیش از ۱۳۰ مقاله و بیش از ۱۲ هزار صفحه مطلب در نشریات و مجلات مختلف به چاپ رسانده است.
رفیعی در حال حاضر با جمع آوری مطالبی درباره ملایر که از دهه هفتاد در نشریات مختلف از جمله هفته نامه عندلیب به چاپ رسانده است، موفق به چاپ پنج جلد کتاب در قالب ۲۳۶۱ صفحه شده که تاریخ ملایر را از دوران اسطوره تا پایان قاجار با استفاده از ۸۱۹ منبع مستند روایت می کند. رفیعی برای گردآوری این پنج جلد کتاب حدود ۴۰ سال تحقیق و تلاش کرده است.
قرار است که این مجموعه روز پنج شنبه ۲۹ شهریور ماه با حضور سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ملایر رونمایی شود.
رفیعی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا به جلد اول این مجموعه با عنوان «سرزمین ملایر در شاهنامه فردوسی» اشاره و مطرح کرد: در این کتاب چهار داستان شاهنامه فردوسی در حوزه سرزمینی ملایر بررسی شده و نشان می دهد که سه عروس فریدون یعنی همسر ایرج، سلم و تور اصالتا اهل یمن، تپه تاریخی واقع در روستای «قلعه خلیفه» ملایر هستند.
وی با تاکید بر اینکه زنان و مردان ملایری در تاریخ ردپای شناخته شده دارند، افزود: داستان جنگ هاماوران و سفر «کی کاووس» به مازندران از دامنه های کوه «اسب روز» بوده که نام فارسی رشته کوه های زاگرس است و دشت ملایر در جبهه شمالی این کوه ها قرار گرفته بنابراین سپاه کی کاووس در دشت ملایر توقف داشته و پس از آن به سمت مازندران رفته است.
رفیعی با بیان اینکه سرانجام «کی خسرو» در کوه های ملایر رقم خورده است، افزود: نام کوه لشگردر برگرفته از نابودی سپاهیان کی خسرو در برف و بوران این کوه است و در حال حاضر قبر «گیو» پسر گودرز از قهرمانان شاهنامه و همراهان کی خسرو در روستای مانیزان ملایر قرار گرفته است.
رفیعی با بیان اینکه ۵۰۰۰ بیت شاهنامه به داستان بهرام چوبین که ملایری است، اختصاص یافته است، گفت: پیش از ساخت شهر فعلی، دهکده چوبین در خیابان شهید وفایی(خیابان بروجرد) با عنوان قلا بلنده موجود بود که در دهه ۴۰ کاوش های این دهکده توسط «دیوید استروناخ» کاوشگر تپه نوشیج
دیدگاه شما