به گزارش ملایریها به نقل از فارس، روزنامه آلمانی «تسایت» در گزارشی به قلم «تئو زومر» سردبیر اسبق این روزنامه با عنوان «یا توافق وین یا هیچ توافقی» نوشت که توافق هستهای با ایران در صورت مخالفت جمهوریخواهان شکست خواهد خود در صورتی که (اجرای) توافق میتواند به نزدیک شدن ایران به عنوان کشوری با فرهنگ قدیمی به غرب منتهی شود.
وی نوشت: «با گذشت 8 هفته در پی توافقی که جولای گذشته میان ایران و کشورهای طرف مذاکره در وین به دست آمد، 19 اکتبر (27 مهرماه) در صورتی که کنگره آمریکا با این توافق مخالفت نکند، توافق اجرایی خواهد شد. البته این موضوعی است که احتمال رخ ندادن آن منتفی نیست چرا که منتقدان توافق از همه طرف به «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا حمله کردهاند. این در حالی است که اوباما این توافق را به عنوان مهمترین اقدام سیاسی دوران خود میداند. در هر صورت چه این توافق به نتیجه برسد یا شکست بخورد، از مجرای پیچیده قانون اساسی باید عبور کند. قرار است تا هفدهم سپتامبر نمایندگان سنا در این مورد تصمیمگیری کنند. جمهوری خواهان در اکثریت قرار دارند و اگر توافق را رد کنند، اوباما را در وضعیتی قرار میدهند که باید ظرف 12 روز از قدرت وتوی خود استفاده کند.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «نبرد برای به دست آوردن اکثریت کامل در جریان است و تعداد موافقان در نوسان قرار دارد. مخالفان این توافق تاریخی تلاش میکنند با استدلالهای پوچ با آن مقابله کنند. «مایک هوکابی» یکی از نامزدهای جمهوریخواه میگوید که توافق وین، اسرائیل را به سمت کورههای گاز (دوران نازیها) میبرد. «جببوش» برادر رئیسجمهور پیشین و فردی که برای تصدی ریاستجمهوری به صورت جدی فعالیت میکند این توافق را «توافقی توام با بیتدبیری» میداند و میگوید در صورتی که رئیسجمهور شود در همان روز نخست، توافق را لغو خواهد کرد. «بنیامیننتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل هم تهدید ایران را با هولوکاست مقایسه کرده است. البته این جای تعجب نیست چرا که وی ادامه حیات سیاسی خود را در بزرگ جلوه دادن بیش از حد تهدیدهایی که متوجه اسرائیل است، میداند.»
«با این حال تعجبی ندارد که «ریچارد هرسینگر» با انتشار مطلبی در روزنامه ولت از تندروهای اسرائیلی حمایت میکند و مینویسد: «روسیه در مذاکرات هستهای با ایران به نتیجه خوبی رسید به طوری که همپیمان ایرانی این کشور به زودی تحریمهای جهانی را پشتسر خواهد گذاشت بدون اینکه مجبور شود، از تواناییهای هستهای خود چشمپوشی کند.»
زومر در ادامه نوشت: «توافق وین به این صورت نیست که پوتین غربیها را فراخوانده باشد تا آمریکاییها، انگلیسیها، فرانسویها، آلمان و اتحادیه اروپا آن را بیچون و چرا بپذیرند و ادعای اینکه ایران از تواناییهای هستهای خود صرفنظر نخواهد کرد را فقط کسی قبول میکند که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نخوانده باشد یا نسخه تحریف شده از آن را خوانده باشد.»
این موارد به این ترتیب است:
نویسنده اینطور ادامه میدهد که دانش هستهای و فنی که میتوان با آن به ساخت بمب اتم رسید را با هیچ توافقی نمیتوان از ایران گرفت. ضمن اینکه توافق هستهای تمام خواستههای (غرب) را برآورده نکرده است و به این وسیله مسایل سیاسی منطقه هم حل نشده است. علاوه بر این توافقِ کنترل تسلیحاتی میان شرق و غرب هم پس از جنگ سرد نتوانست تا به جنگ پایان دهد.
سومین مطلب این است: «وقتی 15 سال سپری شود و ایران همچنان بخواهد سلاح هستهای بسازد، در این صورت تحریمهای کنونی از جمله تحریمهای اقتصادی را میتوان اجرایی کرد که چنین موضوعی مدیون ساختار بازگشتپذیری تحریمهاست. علاوه بر این، اقدام نظامی هم میتواند در دستور کار باشد. به این ترتیب ما سالها صلح را برای خود تضمین کردهایم.»
دستیابی به توافق، فقط مربوط به آمریکا نیست بلکه به همه اروپاییها مربوط میشود. این چیزی است که «یوشکا فیشر» وزیر خارجه آلمان و «اوبرت وردرینه» همتای فرانسوی وی هم 12 سال پیش آن را گفته بودند.
انتهایپیام/ق
دیدگاه شما