22. ارديبهشت 1404 - 7:24   |   کد مطلب: 34233
مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: ۱۵ هزار پیوندک گردو بین متقاضیان برای سرشاخه‌کاری امسال توزیع شد که نقش مهمی در تولید یکنواخت محصول و جلوگیری از سرمازدگی دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایری‌ها»؛ علیرضا زنگنه  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برخی از متقاضیان می‌توانند خودشان پیوندک را انجام دهند و برای برخی دیگر که قادر به انجام این کار نیستند، کارشناسان برای آموزش اعزام می‌شوند که در این راستا هفت گروه برای کسانی که مهارت سرشاخه‌کاری گردو را ندارند، در حال پیوندزنی هستند.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر خطاب به کشاورزان توصیه کرد: برای پیوندک، سرشاخه‌ها را پیوند بزنند و روی تنه اصلی این کار را انجام ندهند، چون ممکن است سه تا چهار سال به محصول نرسد و باغدار ضرر کند.

زنگنه سرشاخه‌کاری را یکی از راه‌های مهم برای جلوگیری از سرمازدگی بهاره و خسارت گردو عنوان کرد و ادامه داد: ارقامی که بیشتر در سرشاخه‌کاری گردو به کار می‌رود، از رقم‌های چندلر، فِرنور و فرانکت است.

سرشاخه‌کاری ۱۵ هزار پیوندک گردو در ملایر

افزایش ۲ برابری تولید گردو با سرشاخه‌کاری

وی یادآور شد: اگر کسی بخواهد باغ جدید احداث کند، بهتر است از ارقام پیوندی استفاده کند و با رعایت فاصله، کشت گردوهای جدید را در فواصل هفت متر در هفت متر انجام دهند.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه گردوهای پیوندی دیرگل بوده و در فصل بهار دیرتر سبز می‌کنند، گفت: این گردوها نسبت به گردوهای بومی منطقه، بهتر است و درختان را از سرمازدگی نجات می‌دهد.

زنگنه توصیه کرد: در مناطقی که با مشکل کم‌آبی مواجه هستند، سراغ کشت این محصول نروند، چراکه گردو یک محصول پرآب‌بر و نسبت به آب حساس است و چنانچه فواصل آبیاری درست رعایت نشود، ممکن است دچار تنش آبی شود و آفت کرم خراط به آن حمله کند.

وی با تاکید بر اینکه گردو محصولی است که دیر به صرفه اقتصادی می‌رسد، افزود: اگر کشاورزان می‌خواهند باغ‌های سنتی خود را احیا کنند، بهترین کار سرشاخه‌کاری گردو و استفاده از ارقامی همچون چندلر است که دیرگل است و مزایای فراوانی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر در عین حال جلوگیری از سرمازدگی بهاره، تولید گردوهای یک دست، یک شکل و یک اندازه و باردهی بیشتر نسبت به گردوهای بومی را از جمله مزایای سرشاخه‌کاری گردو و استفاده از ارقام پیوندی عنوان کرد و گفت: میزان باردهی ارقام پیوندی یک و نیم تا ۲ برابر بیشتر است.

کشت گردو برای مناطق دچار تنش آبی مناسب نیست

زنگنه تاکید کرد: علاوه بر رقم چندلر، باید از دیگر ارقام دیگر پیوندی نیز استفاده شود که رقم‌های دیگر گردو بیشتر گرده افشان هستند و به افزایش محصول کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: گردوهای بومی که در منطقه داریم، گردوهای بزرگی هستند و برداشت محصول مشکلات خاصی را ایجاد می‌کند و موقع برداشت افراد دچار آسیب می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر اظهار کرد: از سوی دیگر در گردوهای بومی تاج درخت بسیار بزرگ و ۱۰ متر به ۱۰ متر کشت می‌شوند، اما در گردوهای پیوندی هفت متر به هفت متر کشت شده و تاج آنها بسیار کمتر است.

زنگنه تاکید کرد: باغداران گردو یکی از شاخه‌هایی که بارده هستند را برای پیوندک، استفاده کنند و وقتی شاخه‌ها به محصول رسیدند، می‌توانند شاخه‌های بعدی را در سال‌های بعدی سرشاخه‌کاری انجام دهند.

وی ادامه داد: ضمن اینکه باغداران می‌توانند با پیوندک، درخت خودشان را احیا و جوان‌سازی و به یک درخت تجاری تبدیل کنند و در این مدت محصول هم برداشت کرده و با مشکل مواجه نشوند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار