به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ مجتبی داوری در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: هر اندازه مردم و کسبه نسبت به حفظ نظافت شهر دقت بیشتری کنند، بخش قابل توجهی از این هزینهها را نداریم و صرف امور دیگری در شهر خواهد شد.
وی با بیان اینکه به طور میانگین روزانه حدود ۱۱۵ تُن زباله در سطح شهر ملایر تولید میشود، افزود: در ماههای مختلف میزان تولید پسماند در شهر متفاوت است و بیشترین تولید زباله به دلیل برداشت میوههای پاییزه همچون انگور، بادام، گردو و لیمو در این فصل است.
وی با اشاره به اینکه در فروردینماه مقدار تولید پسماند به حداقل خود میرسد، بیان کرد: بخشی از این پسماندها به صورت مکانیزه و بخشی دیگر به صورت نیمه مکانیزه جمعآوری میشود و بافت شهری به گونهای است که یکسری معابر اجازه تردد ماشینهای بزرگ جمعآوری زباله و گذاشتن مخزن را نمیدهد.
۷۰ درصد جمعآوری زباله در ملایر به صورت مکانیزه است
معاون خدمات شهری شهرداری ملایر با تاکید بر اینکه مردم موظف هستند شبانه پسماندهای خود را در این مخازن تخلیه کنند، ادامه داد: در حال حدود ۷۰ درصد پسماند شهر ملایر به شیوه مکانیزه و ۳۰ درصد به صورت نیمه مکانیزه جمعآوری میشود و اکثریت شهروندان هم عادت کردند با همراهی شهرداری، شبانه زبالههای خود را جمعآوری کنند.
داوری تاکید کرد: زمان جمعآوری پسماند برای ما مهم است و یکی از مهمترین دلایل جمعآوری شبانه زباله، بحث ترافیکی است و در طول روز امکان تخلیه مخازن وجود ندارد و تردد مردم را مختل میکند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کارگران ما نیز تمایل به جمعآوری زباله در طول روز را ندارند و این ریشه فرهنگی دارد، افزود: هم اکنون حدود ۸۰ درصد پسماند شهر ملایر به صورت شبانه جمعآوری میشود و ۲۰ درصد مابقی مربوط به تعدادی از شهروندان است که با ما همکاری نمیکنند.
به گفته معاون خدمات شهری شهرداری ملایر؛ بینظمی در دفع زباله از سوی شهروندان، موجب افزایش هزینه جمعآوری پسماند میشود و در تلاش هستیم با مشارکت هر چه بیشتر مردم، میزان جمعآوری زباله را در روز کاهش دهیم.
داوری یادآور شد: از سال ۱۳۹۶ آمار عدم همراهی شهروندان با شهرداری در جمعآوری زباله، بین ۶۰ تا ۶۵ درصد بود و ۵۰ درصد زباله در شب و ۵۰ درصد در طول روز جمعآوری میشد که این آمار تکان دهنده، ناوگان را شب و روز درگیر میکرد.
سالانه ۸۰۰ میلیارد ریال برای پاکیزگی شهر ملایر هزینه میشود
همراهی ۸۰ درصدی ملایریها در جمعآوری زباله
وی گفت: با استقرار ماشینآلات در محلات مختلف و پستبندی ماشینآلات، تلاش کردیم تیم جمعآوری پسماند را انسجام دهیم که فقط شب نسبت به جمعآوری پسماند اقدام کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری ملایر با تاکید بر اینکه درصد همکاری مردم با شهرداری از ۵۰ درصد در سال ۹۶ امروز به ۸۲ درصد رسیده است، اظهار کرد: بیشتر از ۸۰ درصد شهروندان در زمان دفع پسماند همکاری میکنند و تلاش داریم روز به روز با مشارکت مردم، نظم سیستم جمعآوری پسماند را به مرحله قابل قبولی برسانیم.
به گفته داوری؛ هر اندازه زباله کمتری دفع کنیم، مدت ماندگاری پسماند در معبر کاهش مییابد، در نتیجه زبالهگردها زیاد سراغ سطلهای زباله نمیآیند، جانوران موذی کمتر در شهر جولان میدهند، از نظر زیباشناختی محیط زیست مردم از لحاظ شاخصهای بهداشتی و زیست محیطی ارتقا پیدا میکند و مردم سالمتر زندگی کنند و سلامت مردم کمتر به خطر میافتد.
سرانه تولید زباله در ملایر ۷۰۰ گرم است
وی سرانه تولید زباله در شهر ملایر به ازای هر نفر را حدود ۷۰۰ گرم عنوان کرد و گفت: در ماههای مختلف سرانه تولید زباله نوسان دارد و باید به سمت کاهش تولید پسماند حرکت کنیم و این روند باید کاهشی باشد.
معاون خدمات شهری شهرداری ملایر با تاکید بر اینکه نظافت شهر با تولید پسماند ارتباط مستقیم دارد، افزود: کسی که رفت و روب میکند و حتی زباله را دفع میکند، هزینه تولید و جمعآوری پسماند را افزایش میدهد.
داوری ادامه داد: به طور مستقیم ۳۰۰ نفر سرکارگر، کارگر عادی، رانندگان و کارشناسان و حدود ۱۸۰ پاکبان و در مجموع ۵۰۰ نفر در حوزه نظافت شهری ملایر درگیر هستند و در سیستم جمعآوری پسماند با ما همکاری میکنند.
وی تاکید کرد: متناسب با مقدار تولید زباله، تعداد ماشینآلات متغیر است و هم اکنون ۹ دستگاه خودرو پرس، ۱۰ دستگاه خاور و ۲ دستگاه نیسان و در مجموع ۲۱ دستگاه فعال در ناوگان جمعآوری پسماند فعال است که این تعداد برای شرایط عادی خوب است و هیچ مشکلی برای تامین ماشینآلات در جمعآوری زباله نداریم.
داوری یادآور شد: برای انتقال پسماند هم سه دستگاه تریلری و بولدوزر در محل دفن زباله فعالیت دارند و یک دستگاه تراکتور نیز برای جمعآوری خاک و نخاله و تانکر آب برای شستشوی انهار و معابر استفاده میشود.
دیدگاه شما