30. تير 1403 - 8:31   |   کد مطلب: 33655
شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهر ملایر از زمان طراحی و اجرا تا به امروز که حدود سه دهه از آن می‌گذرد، ۶۳ درصد پیشرفت داشته و تاکنون حق این پروژه به خوبی ادا نشده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایری‌ها» به نقل از ایرا؛ حدود ۳۰ سال پیش بود که اجرای ۲۲۸ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب برای شهر ملایر به عنوان دومین شهر بزرگ استان همدان، طراحی شد و طبق برنامه زمان‌بندی شده، ۲۵ سال برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد و باید جمعیت بیش از ۱۹۰ هزار نفری شهر ملایر زیرپوشش شبکه فاضلاب شهری قرار می‌گرفت.

امروز حدود سه دهه از اجرای این پروژه می‌گذرد و با یک حساب سرانگشتی باید طی سال‌های گذشته این پروژه تکمیل می‌شد، اما طبق اعلام شرکت آب و فاضلاب این شهرستان، تاکنون ۶۳ درصد از شبکه فاضلاب شهر ملایر اجرا شده، این در حالیست که درصد پیشرفت فیزیکی این پروژه در دولت سیزدهم حدود دوبرابر شد و از عقب‌ماندگی خارج شد.

طبق گزارش‌های ارائه شده روند اجرای شبکه فاضلاب ملایر طی سال‌های گذشته در دولت سیزدهم؛ سرعتی فزاینده گرفت و میزان توسعه این پروژه طی سال ۱۴۰۲ حدود ۸.۲ کیلومتر بود و برای امسال نیز میزان توسعه آن ۷.۷ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

یکی از اتفاقات خوب این پروژه عظیم، تصویب ماده ۵۶ در سفر رئیس جمهور شهید به استان همدان بود که ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار به شبکه فاضلاب ملایر به عنوان ارمغان سی‌اُمین سفر رئیس جمهور شهید به این استان اختصاص یافت که به طور قطع تخصیص این رقم اعتباری، بخش قابل توجهی از عقب‌ماندگی این پروژه را جبران خواهد کرد.

اجرای ۶۳ درصد از شبکه فاضلاب شهر ملایر

این در حالیست که به گفته سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر؛ اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب این شهر به طول ۲۲۸ کیلومتر بر اساس وسعت آن زمان شهر ملایر بوده که با احتساب گسترش کنونی شهر، ۱۵۰ کیلومتر دیگر شبکه فاضلاب دیگر نیاز دارد که اجرایی شود و از لحاظ وسعت شهر عقب‌ماندگی جزیی داریم.

از سوی دیگر فاز نخست پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب ملایر سال ۱۳۸۴ پس از ۱۱ سال به بهره‌برداری رسید، تصفیه‌خانه‌ای که با سه مدول طراحی شد و تاکنون یک مدول آن با توجه به اجرای شبکه فاضلاب، به ظرفیت کامل رسیده و باید وارد ساخت مدول ۲ و سه شود.

در همین رابطه سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: مطالعات شبکه فاضلاب شهر ملایر از سال ۱۳۷۰ آغاز و از سال ۱۳۷۵ وارد عملیات اجرایی شد که بر اساس طرح اولیه و موافقت نامه‌ای که داشتیم، ۲۲۸ کیلومتر شبکه جمع‌آوری و خط انتقال برای شهر ملایر در نظر گرفته شد.

توسعه اجرای شبکه فاضلاب ملایر پس از سه دهه

اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب این شهر به طول ۲۲۸ کیلومتر بر اساس وسعت آن زمان شهر ملایر بوده که با احتساب گسترش کنونی شهر، ۱۵۰ کیلومتر دیگر شبکه فاضلاب دیگر نیاز دارد که اجرایی شود و از لحاط وسعت شهر عقب‌ماندگی جزیی دارد.

 

«رسول روبخش» با بیان اینکه تاکنون ۱۴۳ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب ملایر اجرایی شده؛ افزود: حدود ۶۳ درصد از لحاظ گستردگی و طراحی اولیه شبکه فاضلاب انجام شده و بر اساس گسترش شهر ملایر، حدود ۱۵۰ کیلومتر دیگر شبکه نیاز داریم که بتوانیم کل شهر را پوشش دهیم.

وی با اشاره به اینکه بر اساس موافقیت‌نامه ۸۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب باقی مانده، ادامه داد: ملایر در مجموع ۱۰۷ هزار مشترک دارد که از این تعداد حدود ۸۰ هزار مشترک شهری و مابقی روستایی است که از تعداد ۷۱ هزار و ۵۰۰ مشترک ملایری ۲۰ هزار اشتراک به شبکه فاضلاب متصل شده و ۴۰ درصد خانوارها زیرپوشش شبکه فاضلاب شهری است.

سرپرست شرکت آب و فاضلاب ملایر بیان کرد: از طرفی شبکه فاضلاب ملایر و تصفیه‌خانه در سه مدول طراحی شده یک مدول کامل به بهره‌برداری رسیده و جمعیت ۹۰ هزار نفر را پوشش می‌دهد، اما با توجه به اینکه جمعیت ۱۹۰ هزار نفری شهر، می‌توان گفت که مدول اول به ظرفیت کامل رسیده و باید به سراغ ساخت مدول ۲ و سه برویم.

روبخش گفت: تصفیه‌خانه ملایر براساس «لاگُن هوادهی» طراحی شده که مزایا و معایبی دارد و برای ارتقای آن، مطالعات اولیه و مناقصه انجام شده و سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای تصفیه‌خانه نیاز است.

دیدگاه شما

آخرین اخبار