11. دى 1402 - 8:44   |   کد مطلب: 33078
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: طبق اذعان مدیران ارشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ملایر موفق‌ترین تجربه‌ شهر ج

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ««ملایری‌ها»؛«ابراهیم جلیلی» در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: نهم دی‌ماه سالروز ثبت جهانی هنر مبلمان منبت ملایر است که وارد چهارمین سال ثبت جهانی این هنرصنعت شده‌ایم و با حمایت، همکاری و همراهی فعالان بخش خصوصی، مسئولان و نمایندگان این شهرستان، میراث فرهنگی استان و شهرستان، تاکنون در حفظ و توسعه این عنوان جهانی موفق عمل کرده‌ایم.

وی افزود: ایران یکی از برترین کشورهای دنیا از نظر تنوع صنایع دستی است و تاکنون ۱۱ شهر و سه روستای آن در شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر و روستای جهانی انتخاب شده‌اند که ۲ شهر آن همچون شهر جهانی سفال لالجین و شهر جهانی مبلمان منبت ملایر در استان همدان قرار دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه صنایع دستی این شهرها و روستاها در سراسر دنیا دارای شهرت و شناخته شده هستند، ادامه داد: آثار و تولیدات صنایع دستی این شهرها و روستاها به کشورهای خارجی صادر می‌شود و به عنوان یکی از مهم‌ترین سوغات و محصولات ایران شناخته می‌شود.

جلیلی بیان کرد: شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) یا به اختصار WCC، یک سازمان غیردولتی و غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۶۴ پایه‌گذاری شد.

وی هدف از راه‌اندازی این سازمان را افزایش تعامل با کشورهای دنیا، افزایش توسعه اقتصادی از طریق درآمد حاصل از تولید صنایع دستی، اجرای برنامه‌های تبادل فرهنگی و هنری، برگزاری کارگاه، کنفرانس، سمینار و نمایشگاه‌های مربوط به صنایع دستی و به طور کلی ایجاد انگیزه و کمک به فعالان صنایع دستی در کل دنیا عنوان کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر گفت: در سال‌های اخیر مسئولان و فعالان صنایع دستی در ایران تلاش کرده‌اند تا شهرهای مختلف ایران را که دارای صنایع دستی خاص و شناخته ‌شده هستند، در فهرست جهانی شهرهای صنایع دستی ثبت کنند.

جلیلی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی شهرها، فرصتی عالی فراهم می‌کند تا اهالی بومی این مناطق برای یادگیری و توسعه صنایع دستی خود، تمایل و اشتیاق بیشتری نشان دهند، افزود: ثبت جهانی، موجب شهرت بیشتر این صنایع می‌شود و منافع اقتصادی و اجتماعی متعددی برای اهالی بومی به همراه دارد که یکی از فاکتورهای رشد گردشگری به شمار می‌رود.

وی به ظرفیت‌های صنایع دستی ملایر اشاره و اظهار داشت: این شهرستان در حوزه صنایع دستی به طور مستقیم دارای ۱۲ هزار و ۳۰۰ هنرمند است که در بیش از ۲۰ رشته به ویژه مبلمان منبت فعالیت می‌کنند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر تاکید کرد: حدود ۱۰ هزار و ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در هنرصنعت مبلمان منبت مشغول فعالیت هستند و هنرمندان زیادی از جمله مرد و زن در این حرفه فعالیت می‌کنند.

جلیلی ادامه داد: با توجه به این ظرفیت و قدمت بالای این هنرصنعت و با پیگیری‌های صورت گرفته در بهمن ۱۳۹۶ ملایر توانست عنوان شهر ملی منبت ایران را به خود اختصاص دهد.

به گفته وی؛ احراز شرایط و ثبت عنوان «شهر ملی صنایع دستی» پیش نیاز کاندیدا شدن برای احراز عنوان شهر یا روستای جهانی صنایع دستی است که پس از طی مراحل ارسال پرونده مدارک و درخواست برای شورای جهانی صنایع دستی و متعاقب آن بازدید دی‌ماه ۱۳۹۸ تکمیل شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر یادآور شد: پس از ارزیابی و تأیید نهایی از سوی ارزیابان بین‌المللی و شورای جهانی صنایع دستی در نهم دی ۱۳۹۸ و با تایید شورای جهانی صنایع دستی، مبلمان منبت ملایر در فهرست شهرهای جهانی صنایع دستی قرار گرفت.

جلیلی شرکت فعالان بخش خصوصی در نمایشگاه بین‌المللی تهران و سایر نمایشگاه‌ها، افتتاح چندین فروشگاه و پرداخت تسهیلات، توسعه شهرک صنعتی مبلمان منبت، رشد تولید و ایجاد اشتغال و جشنواره‌های متعدد را از جمله اقدامات شهر جهانی مبلمان منبت برشمرد.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های فرمانداری، تمامی مسئولان استانی و شهرستانی، نمایندگان مجلس، اصحاب رسانه و فعالان بخش خصوصی را در روند ثبت جهانی مبلمان منبت، گرانی مواد اولیه، عدم بیمه حمایتی برای تمامی هنرمندان و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت را از جمله مشکلات این هنرصنعت عنوان و خواستار حمایت بیشتر مسئولان شد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار