به گزارش ملایریها به نقل از ایسنا؛ سردار مظاهر مجیدی شامگاه یکشنبه، ۱۶ مهر در آیین افتتاحیه دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان در سالن شهید سلیمانی شهر همدان، گزارشی درباره کنگره شهدای استان همدان، پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین با بیش از ۳۰۰۰ سال قدمت تمدنی، دروازه ورود اسلام به ایران بزرگ ارائه داد و اظهار کرد: نقش آیتالله العظمی آخوند ملاعلی همدانی در دوران انقلاب اسلامی و شهید آیتالله مدنی و دیگر افراد در عرصههای مختلف بسیار برجسته بوده است بهطوریکه تشییع پیکر مطهر آیتالله آخوند در همدان و مراسمهای او در جاهای مختلف کشور آغاز شعلههای انقلاب میشود.
وی افزود: واقعه خونین دانشآموزی ۳۰ مهر ۱۳۵۷، حماسه خونین ۵ آبان شهرستان کبودراهنگ، اعتصاب غذای کارکنان شهید نوژه در سال ۱۳۵۷ و حماسه جلوگیری از حرکت تانکها به سمت تهران در بهمن ۵۷ و حضور پرشمار رزمندگان اسلام در دفاع مقدس و تمام حوادث کوچک و بزرگ نشان از غیرت دینی و مردم ما دارد.
مجیدی مطرح کرد: رزمندگان استان همدان در دهها عملیات آفندی و پدافندی زمینی، هوایی و پشتیبانی از دفاع مقدس و حرم شرکت کرده و نقش مؤثری دارند. همدان در سال ۱۳۳۲ و شهر انقلابی نهاوند در سال ۱۳۵۷ نخستین شهرهایی بودند که مجسمه پهلوی را به زیر کشیدند.
وی ادامه داد: مفتخریم که استان ما ۸۰۰۰ شهید، ۱۸ هزار و ۵۰۰ جانباز و ۱۰۳۷ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و در بزرگی شهدای همدان همین بس که مقام معظم رهبری فرموند "شهدای همدان جزو برجستهترینها هستند".
فرمانده سپاه همدان بیان کرد: سهم نماز جمعه خونین همدان در ورزشگاه قدس نخستین و تنها اجتماع مذهبی کشور و بلکه جهاد است که بمباران شده، این جنایت همزمان با رشادت مردم همدان در عملیات رمضان بود و ۸۰ نفر زن و کودک و مرد روزهدار به شهادت رسیدند، آن روز همدان چهار بار مورد بمباران قرار گرفت و حریم هوایی استان همدان ۳۳۶ بار توسط هواپیمای متجاوز دشمن مورد هجوم واقع شد.
وی تصریح کرد: در این بمبارانها ۸۰۰ نفر به شهادت رسیدند که ۲۰۰ نفر از آنها کودکان هستند و محله خیابان پاسداران همدان به تنهایی ۲۵۰ شهید و دبیرستان شریعتی همدان ۱۳۶ شهید تقدیم انقلاب کردند.
مجیدی خاطرنشان کرد: امروز جای خالی حبیب حرم و حبیب سپاه احساس میشود، او بود که در شهادتش همه مردم همدان حاضر شدند و خانم مرضیه دباغ را میتوان سمیه انقلاب نامید.
وی در ادامه با بیان اینکه کارهای اجرایی دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان از سال ۱۴۰۰ با همت مردم و مسئولان آغاز شد، گفت: در راستای دومین کنگره سرکشی به خانواده ۸۰۰۰ شهید استان با اعطای مدال "سرو" و برگزاری ۴۴۵۰ یادواره و ۲۰۰۰ یادواره مدرسهمحور و چاپ و نشر ۶۳ کتاب و دهها فیلم و مستند تلویزیونی انجام گرفت.
مجیدی گفت: برگزاری اردوی راهیاننور و راهیان پیشرفت برای ۴۵ هزار نفر، اجرای میدانی "فصل شیدایی" با حضور بیش از ۱۵۰ هزار نفر، توزیع ۳۵۳۵ سری جهیزیه، ساخت ۸۰۰ مسکن محرومان، توزیع ۸۰۰ هزار بسته معیشتی، انجام ۱۶۰ طرح آبرسانی به روستاهای استان، برگزاری دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت با حضور ۱۲۰ ناشر، ۷۰۰۰ عنوان کتاب، ۱۴ هزار بار ختم قرآن و برنامهریزی ساخت فیلم شهیدان همدانی و قهاری از دیگر برنامهها به شمار میرود.
انتهای پیام
دیدگاه شما