به گزارش ملایریها به نقل از ایرنا؛ محمدرضا عدالتخواه رییس کل دادگستری همدان روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پرونده متهم سال گذشته در کمتر از سه ماه بررسی و حکم قصاص او تایید شد و پرونده برای بررسی در اختیار دیوان عالی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد تاکید در سند تحول قضایی، توسعه شیوه های جدید جایگزین رسیدگی قضایی با مبنا قرار دادن مردم است افزود: در این راستا باید اختلاف هایی که منجر به تشکیل پرونده قضایی و اتلاف وقت مردم در دادگاه می شود با وساطت، میانجیگری و کدخدامنشی حل و فصل شود چرا که تنوع و تکثر پرونده های قضایی و زمان بر شدن رسیدگی به پرونده ها نارضایتی عمومی را در پی دارد.
رییس کل دادگستری استان همدان ادامه داد: در این راستا کمیته ای با عنوان معتذرین(عذرخواهی) سال ۹۸ در این استان تشکیل و وارد مفاهم حقوقی قوه قضاییه شد و با توجه به موفقیت در اجرا، با ابلاغ فرماندهی کل نیروی انتظامی در کلانتری نیز اجرایی شد.
عدالتخواه افزود: این کمیته در سه حوزه انتظامی در کلانتری و پاسگاه ها، اداره کل زندان ها در زندان و بازداشتگاه ها و دادگستری در بخش دادسرا و دادگاه در حال اجرا است.
وی گفت: ۳۰ هزار مجرم و متهم در این استان با ابراز ندامت و پشیمان، عذرخواهی کردند اما ۱۷ هزار نفر از شاکیان از حق خود گذشتند.
رییس کل دادگستری همدان ادامه داد: با تلاش کمیته معتذرین و گذشت شکات، تنها در دادگستری ۱۰۰ میلیارد تومان از جنبه خصوصی و ۵۰ میلیارد تومان جزای نقدی که باید به خزانه واریز می شد، بخشیده شد.
عدالتخواه افزود: با ابراز ندامت افراد زمینه اصلاح و تربیت آنها نیز مهیا می شود همچنین دادگستری همدان دنبال عدالت ترمیمی معنوی است چراکه برخی از تخلف ها نظیر سیلی زدن به صورت یک شخص در بین جمع یا کنار اعضای خانواده حتی با پرداخت خسارت جبران نمی شود اما با عذرخواهی شاکی ابراز رضایت می کند.
وی گفت: طبق پرونده های متشکله در مجموعه قضایی عمده قتل های عمد به خاطر مسائل ناچیز نظیر بگو مگو های ساده، سر یک قاچ هندوانه، کبوتر، صف بنزین و مداخله نکردن افراد به پایان دادن به جر و بحث رخ داده است.
رییس کل دادگستری همدان با بیان اینکه این استان رتبه نخست کشور را در عفو به خود اختصاص داده است یادآوری کرد: سال ۹۹ با وجود اینکه هر استان ۲۰ تا ۳۰ نفر مشمول عفو شدند اما در استان همدان این عدد ۵۴۰ نفر بود.
عدالتخواه تاکید کرد: افرادی مشمول عفو می شوند که تغییر رفتار در آنها مشهود باشد و بهترین عیار برای این موضوع انس زندانی با قرآن است یا افراد بیسواد باید قصص قرآنی موثر در انسان سازی و عبرت آموزی را فرا بگیرند.
وی با بیان اینکه همدان رتبه نخست صلح و سازی را دارد گفت: در راستای اتقان آرا سامانه ارزشیابی آرای بدوی راه اندازی شد که بعد از بررسی ۲۰ هزار دادنامه صادره در دادگاه بدوی، قضات بر اساس شاخص های پیش بینی شده از جمله نقض نشدن آرا در محاکم تجدید نظر ارزیابی و رتبه بندی شدند.
رییس کل دادگستری همدان با بیان اینکه نُرم نقض آرا در کشور ۲۰ درصد و در همدان ۱۱ درصد است ادامه داد: سامانه ارزشیابی آرای بدوی به همت مجموعه قضایی استان برنامه ریزی و طراحی و در این راستا ۴۰۰ نکته مهمی که موجب نقض آرا می شد شناسایی شد و هم اینک دادگستری همدان رتبه نخست اتقان آرا را در دستگاه قضایی دارد.
دیدگاه شما