9. مرداد 1400 - 22:52   |   کد مطلب: 29917
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: کاهش بارندگی ها و کمبود منابع آب به مرور زمان و با نزدیک شدن به فصل گرما باعث خشک شدن منابع آبی شامل چشمه‌ها، قنات‌ها و رودها شده که در نهایت منجر به تغییر رفتار گونه‌ها در اکوسیستم منطقه می‌شود.

به گزارش ملایری‌ها به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، محسن جعفری نژاد افزود:  خشکسالی و کمبود منابع آب موجب کاهش جمعیت حیات وحش و زاد و ولد، رقابت غذایی نامناسب بین گونه‌ها شده و در نتیجه این تغییر وضعیت، اکوسیستم حیات وحش یا به ناچار اقدام به مهاجرت می‌کنند و یا در صورت عدم امکان مهاجرت طولانی، برخی گونه‌ها محکوم به فنا خواهند بود.
وی ادامه داد: حتی در صورت مهاجرت برخی گونه‌ها با توجه به تغییر جدی در زنجیره حیات منطقه، سایر گونه‌هایی که مقاومتر بوده اما امکان مهاجرت ندارند نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به واسطه معیوب شدن زنجیره حیات وحش در منطقه از بین خواهند رفت.
جعفری نژاد بیان کرد: به واسطه این مهم که پوشش گیاهی از دو طریق تأمین مواد غذایی و امنیت در حفظ و نگهداری گونه‌های جانوری اثر گذار است، با کاهش بارندگی‌ها شاهد رویش زیست توده خوبی در منطقه نخواهیم بود و به مرور زمان و استفاده از پوشش کم موجود، محدودیت غذایی ایجاد شده و منجر به مهاجرت و یا از بین رفتن گونه می‌شود.
وی گفت: بسیاری از گونه‌های جانوری از پوشش گیاهی به عنوان پناه استفاده می‌کنند که از بین رفتن این پوشش باعث کاهش امنیت حیوان خواهد شد، ضمن اینکه فشار وارده از طرف دام‌های اهلی نیز در شرایط خشکسالی به قسمت های امن منطقه بیشتر می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار کرد: این اداره کل برای مواجه با وضعیت خشکسالی و در راستای حفظ حیات وحش اقدام به شناسایی منابع آبی منطقه و منابع جایگزین احتمالی برای هر عنصر موجود در معرض خطر خشکی کرده و استفاده از روش‌های مصنوعی آبرسانی و تأمین و انبار علوفه مورد نیاز برای فصول سخت را به انجام رسانده است.
وی در پایان بر ضرورت حمایت‌های لازم برای جلوگیری از بحران نظیر اختصاص اعتبار لازم برای پروژه‌های آبرسانی، احیاء آبشخورها و چشمه ها، تامین علوفه و... تأکید کرد.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار