21. تير 1399 - 7:59   |   کد مطلب: 28623
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ملایر خبر داد
اصلاح باغات انگور ملایر با روش‌های نوین با پیوند ارقام جدید تازه خوری
میرباقری گفت: یکی از مهمترین برنامه هایی جهاد کشاورزی ملایر علمی کردن باغات و استفاده از روش‌های نوین به جای روش‌های سنتی است که علاوه بر بالا رفتن کیفیت محصول در رونق اقتصادی کشاورزان نیز موثر است.

به گزارش ملایری‌ها؛ سید مهدی میر باقری گفت: مایر  قطب تولید انگور بوده و بیش از 11 هزار هکتار از اراضی ملایر زیر کشت انگور است که سالانه بیش از 250 تن انگور از تاکستان‌های ملایر برداشت می‌شود.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به اینکه ملایر به عنوان شهر جهانی انگور در فائو ثبت شده است گفت:  یکی از مهمترین برنامه هایی ما علمی کردن باغات و استفاده از  روش‌های نوین به جای روش‌های سنتی است که علاوه بر بالا رفتن کیفیت محصول در رونق اقتصادی کشاورزان نیز موثر است.

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه در شهرستان ملایر با همکاری ایستگاه تحقیقات انگور  پیوند شاخه کاری در تعدادی از باغات انگور انجام شده گفت: در این زمینه  برنامه اصلاح باغات در اولویت قرار  گرفته که علاوه بر  کشت انگور کشمشی این محصول  به تازه خوری ارتقا پیدا کند.

وی با بیان اینکه  با استفاده از روش‌های نوین به دنبال اصلاح ارقام انگور بوده که بتوانیم بحث تازه خوردی انگور را داشته باشیم گفت:  در این زمینه 2 هزار و 400 پیوندک ارقام تجاری تازه خوردی توسط جهاد کشاورزی با همکاری ایستگاه تحقیقات انگور در سطح یک هکتار باغ به صورت پایلوت انجام شد.

 

وی گفت: در این زمینه با عقد قرارداد با دانشگاه پردیس تهران تعداد هشت رقم جدید  با هدف نگه داری و تکثیر انگورهای جدید به مرکز تحقیقات انگور ملایر داده شده است.

 

وی همچنین به تولید گردو در ملایر اشاره کرد و افزود: 3 هزار و 631 هکتار از اراضی ملایر زیر کشت گردو است و  بعد از تویسرکان ملایر در تولید گردو رتبه دوم استان را دارد  که در راستای سند راهبردی استان  تعهد شهرستان ملایر برای پیوند سر شاخه‌های گردو سالانه  7 هزار مورد باید انجام شود.

 وی با بیان اینکه در سال گذشته و سال جاری 14 هزار و 860 مورد پیوندک سر شاخه کاری گردو در باغات  ملایر انجام شد. افزود: شروع پیوندک‌ها از اواخر فروردین ماه شروع و 6 گروه در این زمینه در مناطق مختلف شهرستان فعالیت داشتند .

میر باقری با بیان اینکه این طرح با هدف اصلاح باغات گردوانجام  می‌شود و یک اولویت است  تصریح کرد:این طرح بعد از 3 سال به باردهی می‌رسد که  که یکی ازمهمترین مزایای آن این است  که  ارقامی که پیوند زده می‌شود دیر گل دهه هستند و در برابر سرمای بهاره مقاومت دارند.

وی  گفت: همچنین  سفیدی و کیفیت بالای مغز گردوی تولید شده و  همچنین میزان محصول بیشتر از دیگر مزایای این طرح است که امیدواریم کشاوورزان و باغداران رغبت بیشتری برای اصلاح باغات گردو داشته باشند./شبستان

 پایان پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار