به گزارش ملایریها؛ به نقل از مشرق، دکتر کامران خداکرمی درباره مجوز انجام جراحیهای الکتیو (غیراورژانسی) در برخی بیمارستانهای کشور همزمان با شیوع کرونا اظهار کرد: بخشنامهای از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت به صورت توصیه به دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز درمانی ابلاغ شده است که در آن بیان شده اعمال جراحی غیراورژانس طبق پروتکل ابلاغی میتواند در مراکز درمانی انجام شود و اعمال جراحی غیراورژانسی به سه گروه ضروری، نیمه ضروری و غیرضروری تقسیم شده است.
وی درباره اعمال جراحی ضروری تصریح کرد: اعمال جراحی ضروری، اعمالی هستند که اگر یک ماه به تعویق بیفتند ممکن است بیمار را دچار مشکلاتی کنند؛ از جمله این اعمال جراحی میتوان به جراحی تعویض باتری و دریچه قلب، پارگی تاندون و... اشاره کرد؛ توصیه وزارت بهداشت این است که میتوان این اعمال را با لحاظ کردن شروطی انجام داد.
وی ادامه داد: از جمله این شروط آن است که قبل عمل جراحی، بیمار فرمی مبنی بر سابقه تماس با بیماران مبتلا به کرونا پر میکند، اگر بیمار سابقه تماس با افراد مبتلا و مشکوک به کرونا را داشته باشد بیمارستان موظف است از بیمار سیتیاسکن ریه یا تست کرونا بگیرد؛ سپس از بیمار اطلاعاتی گرفته میشود که در صورت داشتن علائم مشکوک، به درمانگاه کرونا منتقل و بررسی میشود.
وی افزود: شرایطی نیز باید در اتاق عمل رعایت شود که این شرایط شامل رفتوآمد و حضور حداقلی افراد در اتاق عمل، استفاده از وسائل یکبار مصرف برای بیهوشی و تعویض فیلتر گازهای بیهوشی است.
خداکرمی درباره اعمال جراحی نیمه ضروری توضیح داد: منظور از جراحیهای نیمهضروری، اعمالی است که حتی اگر تا سه ماه نیز به تعویق بیفتد آسیب جدی به بدن بیمار نمیرسد اما بهتر است از زمانی که روند بیماران مبتلا به کرونا کاهش یافت انجام شوند؛ برخی اعمال جراحی مانند جراحیهای مرتبط با سرطانهایی که سیر سریع ندارند، از جمله سرطان تیروئید، جزو اعمال جراحی نیمه ضروری هستند.
وی در خصوص اعمال جراحی غیرضروری متذکر شد: جراحیهای غیرضروری، اعمالی هستند که میتوان در طول یک سال آنها را انجام داد و جراحی نکردن، عارضهای در بدن فرد ایجاد نمیکند یا عوارض مختصر و قابل جبرانی ایجاد میکند.
خداکرمی با ارائه مثالی خاطرنشان کرد: اعمال زیبایی، جراحی بینی و عمل جراحی کوچک کردن سینه، شکم و معده جزو اعمال جراحی غیرضروری هستند که برخی از این اعمال ممکن است جنبه زیبایی و یا درمانی داشته باشند و باید به زمانی دیگر موکول شوند.
وی تأکید کرد: در شرایط کرونایی، در صورت انجام جراحیهای نیمه ضروری یا غیرضروری نیز باید جراحیهایی انجام شود که حداقل زمان جراحی برای آنها صرف شود (زیر دو- سه ساعت) زیرا مهمترین مسئله، وصل کردن تنفس بیمار به دستگاه ونتیلاتور است؛ وصل کردن بیمار تحت جراحی به ونتیلاتور و دستکاری راه هوایی بیماران در این ایام، برای بیمار، امری خطرناک است زیرا ممکن است فرد، کرونای بدون علامت داشته باشد و یا ویروس از راه ونتیلاتور به بیمار منتقل شود.
وی ادامه داد: اعمال جراحی کاملاً غیر ضروری نیز که نیاز به بیهوشی کامل ندارند و به صورت بیحسی موضعی انجام میشوند در صورت انجام باید طبق پروتکلهای ابلاغی صورت بگیرند اما توصیه اکید این است که این جراحیها به زمان دیگری موکول شوند.
این جراح گوش و حلق و بینی یادآور شد: وزارت بهداشت تصمیمگیری درباره این مسئله را برعهده دانشگاههای علوم پزشکی گذاشته است تا هر استان با توجه به شرایط اپیدمیولوژیک منطقه خود، برای جراحی بیماران تصمیم بگیرد و انجام این اعمال جراحی نیز صرفاً به صورت توصیه بیان شده است.
دیدگاه شما