26. فروردين 1399 - 23:21   |   کد مطلب: 28214
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان:
7 هزار همدانی متقاضی دریافت بیمه بیکاری شدند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از ثبت نام بیش از ۷۰۰۰ نفر در سامانه بیمه بیکاری در همدان خبر داد و گفت: تاکنون ۷۱۲۵ همدانی برای بهره‌مندی از بیمه بیکاری ثبت نام کردند.

به گزارش ملایری‌ها؛ سیداحمد توصیفیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تمامی کارگران بنگاه‌هایی که متأثر از کروناویروس کارشان را از دست  داده‌اند می‌‍‌توانند با مرا جعه به سامانه bimebikari.mcls.gov.ir ثبت نام کنند تا پس از بررسی‌های لازم و پایش متقاضیان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی تعلق یا عدم تعلق مقرری به آنها از طریق پیامک اطلاع‌رسانی شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ رسته شغلی بیشترین آسیب را از کرونا متحمل شده‌اند، تصریح کرد: مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز مربوط به گردشگری، حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری، دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، تولید و توزیع پوشاک، تولید و توزیع کیف و کفش، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، قنادی، آبمیوه و بستنی، مراکز و مجتمع های وزرشی و تفریحی، مراکز و مجتمع ها فرهنگی و آموزشی و مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی از مشاغلی هستند که از کروناویروس آسیب دیده‌اند.

توصیفیان با بیان اینکه پس از بررسی‌های لازم و پایش متقاضیان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی تعلق یا عدم تعلق مقرری به آن‌ها از طریق پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود، افزود: براساس بخشنامه این مشاغل می‌توانند در سایت بیمه بیکاری ثبت نام کرده و از مقرری سه ماهه شامل اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه برخوردار شوند.

وی با تأکید بر اینکه هنوز رسته جدیدی به مشاغل آسیب دیده از کرونا اضافه نشده است، بیان کرد: با توجه به ابلاغ رسمی فهرست ۱۰ گانه، رسته جدیدی تا این تاریخ ابلاغ نشده اما این چنین نیست که اگر مشاغلی خارج از رسته‌های یاد شده باشد و متأثر از بیماری مذبور تعطیل شده یا نیرو تعدیل کرد، آن نیروها نتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند بلکه در مورد این قبیل افراد طبق شیوه نامه اجرایی دستورالعمل مشترک معاون روابط کار و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی که اختیار و تشخیص امر را به مدیران تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها داده است، عمل خواهد شد و برای مشمولین قانون، مقرری برقرار خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان درباره افرادی که به‌طور طبیعی بدون ارتباط با کرونا از کار بیکار می‌شوند، گفت: با این قبیل متقاضیان طبق قانون و سایر مقررات مربوطه برخورد می‌شود به این صورت که اگر کارگر دارای قرارداد کار مکتوب باشد و کارفرما نخواهد با وی ادامه همکاری دهد مشروط به دارا بودن یک سال سابقه کار در کارگاه و واریز بیمه او به تأمین اجتماعی و مراجعه ظرف ۳۰ روز از تاریخ وقوع بیکاری و تسلیم تقاضای خود به ادارات تعاون، کار ورفاه اجتماعی می‌تواند با تشخیص کمیته‌های مربوطه از مقرری بیمه بیکاری بهره مند شود.

توصیفیان ادامه داد: افرادی هم که بدون قرارداد یا دارای قرارداد هستند و در اثنای قرارداد از کار اخراج می‌شوند باید در ابتدا به مراجع حل اختلاف شکایت کنند چنانچه رأی مراجع حل اختلاف به نوعی اشعار بر غیرارادی بودن بیکاری کارگر داشت با رعایت سایر شرایط قانونی که اشاره شد، می‌تواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند و برقراری بیمه بیکاری برای این قبیل افراد مانع از برخورداری بقیه بیکاران ناشی از کرونا نمی‌شود.

وی اضافه کرد: اگرچه شرط برخورداری از بیمه بیکاری برای کارگران دائم دارا بودن حداقل شش ماه سابقه و برای کارگران قراردادی حداقل یک سال سابقه کار و سایر شرایط پیش‌گفته است اما در موارد استثنایی نظیر وقوع همین کروناویروس شرط شش ماه و یکسال منتفی بوده و کارگر با هر میزان سابقه کار و بیمه و دیگر شرایط گفته شده قانونی مشمول قانون بیمه بیکاری می‌شود.

توصیفیان با اشاره به دستورالعمل طرح خرید اعتباری اضطراری ناشی از شیوع کرونا خاطرنشان کرد: براساس این دستورالعمل اقشار آسیب پذیر فاقد درآمد ثابت از قبیل رانندگان تاکسی، اتوبوس، مینی‌بوس و کرایه‌های بین شهری، دستفروشان و کارگران فصلی روزمزد تا سقف چهار میلیون خانوار مشمول برخورداری از مزایای طرح خرید اعتباری اضطراری هستند.

وی با بیان اینکه هنوز اطلاعاتی از مشمولین استانی در دست نیست، یادآور شد: وزارت کار اقشار مشمول را از طریق ثبت نام یا پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان شناسایی و به بانک های عامل معرفی خواهد کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با اشاره به اینکه تمامی بانک هایی که یارانه نقدی و کمک حمایت معیشتی را به حساب خانوار واریز می‌کنند، به عنوان بانک های عامل معرفی شده‌اند، اظهار کرد: براساس این دستورالعمل بانک های عامل موظف هستند بعد از اعلام افراد مشمول برای خانوار یک نفره مبلغ ۱۰ میلیون ریال و برای سایر خانوارها مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار خرید را براساس دستورالعملی که از سوی وزارت تعاون ابلاغ می‌شود، منظور کنند.

توصیفیان درباره بازپرداخت این تسهیلات، یادآور شد: بازپرداخت اقساط طی ۲۷ ماه و با نرخ ۱۲ درصد خواهد بود که البته گیرندگان اعتبار چهار درصد از این نرخ را پرداخت خواهند کرد و هشت درصد مابقی به بانک های عامل پس از دوره تنفس توسط سازمان برنامه و بودجه کشور پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به بازدید خود از واحدهای تولیدی، اعلام کرد: در راستای اجرای پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده به واحدهای مشمول قانون کار به‌صورت سرزده از تعدادی از واحدهای استان بازدید کرده و از نزدیک اقدامات انجام شده کارگاه‌های تولیدی در راستای پیشگیری از انتشار و شیوع کروناویروس رصد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با تأکید بر اینکه کارفرمایان و کارگران استان پروتکل‌های بهداشتی را در کارگاه‌ها اجرا کرده اند، بیان کرد: تداوم فعالیت واحدهای تولیدی حرکت در مسیر جهش تولید است.

وی درباره حمایت‌های مالی دولت از وضعیت موجود، افزود: دولت تاکنون مصوبات بسیاری درباره حمایت از مشاغل داشته به طوریکه ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای کمک به کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از واحدهایی که متأثر از کرونا شده‌ اما واحدهای خود را تعطیل نکرده‌ و کارگران خود را نیز حفظ کرده‌اند اختصاص داده شده و همچنین مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان نیز برای بیکارشدگان ناشی از کرونا به سازمان تأمین اجتماعی اختصاص یافته است.

توصیفیان در ادامه به دیگر مصوبه دولت اشاره کرد و گفت: شناسایی سه میلیون خانوار فاقد درآمد ثابت که مقرر شده بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت شود از مصوبات دیگر دولت بوده است.

وی در پایان از امهال حق بیمه اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه کارفرمایان خبر داد و یادآور شد: سهم کارفرمایان در حق بیمه اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه برای فعالیت ها و کارگاه‌های مشمول (۱۰گانه) امهال می‌شود. 

انتهای پیام

دیدگاه شما

آخرین اخبار