نافع
فرمانداری ویژه ملایر
پایگاه تحلیلی خبری بهارانه

13. تير 1398 - 10:54   |   کد مطلب: 27013
هنگامی که تولّد حضرت فاطمه زهرا علیها السلام را به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بشارت دادند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در چهره اصحاب خود نشانه کراهت را مشاهده کردند.

به گزارش ملایری‌ها؛ در این هنگام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رو به آنها کرده و آنها را مورد سرزنش قرار داده و فرمود: چرا از این امر کراهت دارید؟! او گلی است که من بوی آن را استشمام می کنم. و رزق و روزی او نیز بر خدای عزّ وجلّ می باشد.
از رسول خدا حضرت محمد صلى ‏الله ‏علیه ‏و آله و سلم نقل شده که فرموده اند:دختران چه فرزندان خوبى هستند؛ با لطافت و مهربان، آماده به خدمت‏ رسانى، یار و غمخوار اعضاى خانواده، با برکت و پاکیزه کننده در خانواده براى پدر و مادر.
خداوند متعال بر دختران مهربان‏تر است تا پسران.
هر که دختری داشته باشد وخوب تربیتش کند و او را به خوبی دانش بیاموزد و از نعمتهایی که خداوند به او عطا کرده به وفور بهره‌مندش سازد، آن دختر، سپر و پوشش پدر در برابر آتش دوزخ خواهد بود.
دختران را بد ندانید؛ زیرا آنها مونس هاى گرانبهایى هستند.
هر کس که برایش دختر به دنیا آید و او را اذیّت نکند و حقیرش نشمارد و فرزندان – یعنى پسران – خود را بر او ترجیح ندهد، خداوند به واسطه آن دختر او را به بهشت مى برد.
چه خوب فرزندانى هستند دختران با حیا. هر کس یکى از آنها را داشته باشد، خداوند آن دختر را براى او مانعى در برابر آتش دوزخ قرار مى دهد.
امام رضا(ع) فرمودند: خداوند تبارک و تعالى به زنان مهربانتر از مردان است. هیچ مردى نیست که زنى از محارم خود را خوشحال سازد، مگر اینکه خداوند متعال در روز قیامت او را شادمان گرداند.
مردى در خدمت پیامبر صلى الله علیه و آله بود که خبر به دنیا آمدن فرزندش را به او دادند. رنگش دگرگون شد.
پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: تو را چه شد؟
عرض کرد: خیر است.پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: بگو.عرض کرد: وقتى از خانه بیرون آمدم همسرم درد زایمان داشت و حالا برایم خبر آوردند که دختر زاییده است.

پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: سنگینى‌اش بر روى زمین است و سایه‌بانش آسمان و روزى دهنده‌اش خدا و یک دسته گل است که او را مى بویى.

پیامبر صلى الله علیه و آله فرموده اند:آنکه داراى دختر است، او را از خود نراند، اهانتش نکند، پسران را بر او مقدم ندارد، خداوند وى را وارد بهشت مى کند.
پیامبر صلى الله علیه و آله فرموده اند:کسى که یک دختر دارد اجر او از هزار حج و هزار جهاد و هزار قربانى و هزار مهمانى بیشتر است!
پیامبر (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود:من دخل السوق فاشترى تحفه فحملها الى عیاله کان کحامل الصدقه الى قوم محاویج و لیبدء بالاناث قبل الذکور، فانه من فرح ابنته فکانما اعتق رقبه من ولد اسماعیل.کسى که بازار مى ‏رود و تحفه ‏اى براى خانواده خود مى ‏خرد، همچون کسى است که مى‏ خواهد به نیازمندانى کمک کند (یعنی همان پاداش را دارد) و هنگامى که مى ‏خواهد تحفه را تقسیم کند، نخست باید به دختر و بعد به پسران بدهد چرا که هر کس دخترش را شاد و مسرور کند چنان است که گویى کسى از فرزندان اسماعیل (ع) را آزاد کرده باشد.
پیامبر صلى الله علیه و آله فرمودند : خَیْرُ اَوْلادِکُمْ اَلْبَناتُ.بهترین فرزندان شما دختران هستند.
و نیز فرمودند: خداوند به دختر مهربانتر از پسر است، کسى که باعث خوشحالى دخترش شود، خداوند روز قیامت او را خوشحال مى کند.
همچنین فرمودند: رحمت خدا بر پدرى که داراى دخترانى است! دختران، با برکت و دوست داشتنى‏‌اند و پسران، مژده آورند. دختران باقیات الصالحات (بازماندگان شایسته)اند.
پیامبر(ص): هیچ خانه ای نیست که در آن دخترانی باشد مگر آن که هر روز دوازده برکت ورحمت از آسمان بر آن نازل می شود و دائم مورد زیارت ملائکه قرار دارد ،برای پدرشان هر روز و شب ثواب یک سال عبادت می نویسند.
همسر رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «از خوش یمنی و خوبى زن است که اوّلین فرزندش دختر باشد.»
امام صادق (علیه السّلام) روایت کرده است که فرمود: دختران حسنات‌اند و پسران نعمت؛ و حسنات موجب ثواب و اجر و پاداش‌اند ولى نعمت موجب بازخواست مى‏ شود.
همسر رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «خانه ‏اى نیست که در آن دختران باشند مگر اینکه هر روز بر آن خانه دوازده برکت و رحمت از آسمان نازل مى‏ شود و زیارت فرشتگان از این خانه قطع نمى‏ گردد و فرشته‏ ها براى پدرشان هر روز و شب عبادت یک سال را مى ‏نویسند.»                                                    احادیث دیگری که از ائمه درباره فرزند دختر نقل شدند عبارتند از:
از یکی از یاران دختر دار روایت شده است که از یکى از دو امام باقر یا صادق (علیهما السّلام) فرمودند: هر گاه مردى داراى دخترى شود، خداوند فرشته‏ایی را بر او فرود مى ‏آورد تا بال خود را بر سر و سینه آن دختر کشیده و گوید: این موجود ناتوانى است که از ضعف آفریده شده است و کسى که بر او انفاق کند و هزینه او را بر عهده بگیرد تا روز قیامت یارى خواهد شد.
رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «شما را چه شده است؟! (فاطمه من) ریحانه‌‏اى است که او را مى ‏بویم، و روزى او با خدا است.»
امیرالمومنین على (علیه السّلام) فرمود: «هر گاه مژده ولادت دختر، به رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) داده مى‏ شد، آن حضرت مى‏ فرمود: شاخه گل خوشبویى است و روزى او هم به عهده خداوند متعال است.
امام صادق (علیه السّلام) فرمود: «حضرت ابراهیم(علیه السّلام) از پروردگارش خواست که دخترى به او دهد که بعد از مرگش بر او گریه و ندبه کند». دختر داشتن برابر با برکت و یارى خداوند است.
رسول خدا صل(صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «هر کس یک دختر دارد خداوند او را کمک مى ‏کند و یارى مى ‏نماید و برکت مى‏ دهد و او را مى‏ آمرزد.»
در حدیث دیگری فرمودند: «هر کس یک دختر دارد براى او بهتر از هزار حجّ و هزار جهاد و هزار شتر و یا گاو که هدیه مکّه کند و هزار مهمانى دادن است.»
پیامبر (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «خداوند رحمت نماید بر پدر چند دختر. دختران، با برکت و دوست داشتنى هستند و پسران، بشارت دهنده و شاد کننده هستند و دختران باقیات الصالحات هستند.»
پیامبر خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمودند:«هر کس از سه دختر سرپرستى کند سه باغ از باغ‏ هاى بهشتى به او داده مى‏ شود که هر باغى، از دنیا و آنچه در دنیاست بزرگتر است.»
در حدیث دیگری فرمودند: «کسى که سه دختر دارد و بر رنج و سختى و راحتى آنان شکیبا باشد اینان در روز قیامت مانعى (از جهنّم) براى او خواهند بود.»
در حدیث دیگری فرمودند: «هر کس خرجى سه دختر یا سه خواهرش را بدهد بهشت بر او واجب است. » پرسیدند: اى رسول خدا! خرج دو نفر را نیز؟، فرمود بله و دو نفر گفتند: اى رسول خدا! و یک نفر؟، فرمود: و یک نفر. و حضرت (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: هر کس سه دختر و سه خواهر را سرپرستى کند و بر جاى دادن ایشان صبر کند تا آنکه شوهر کنند یا آنکه بمیرند و در قبر جاى کنند من و او همانند این دو انگشت (به انگشت شهادت و وسط اشاره کرد) در بهشت جاى داریم عرض کردم: اى رسول خدا! و دو تا؟، فرمود: و دو تا عرضه داشتم: و یکى، فرمود و یکى».
امام صادق علیه السّلام) فرمود: «هر کس دو دختر و یا دو خواهر و یا دو عمّه و یا دو خاله را تکفّل کند ما او را از آتش باز مى‏گیریم.»
رسول خدا (صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم) فرمود: «دختران پشت پرده (با حجاب و عفیف) بهترین فرزندان هستند. هر کس که یک دختر دارد خداوند دخترش را مانعى از آتش برایش قرار مى‏ دهد و هر کس که دو دختر دارد خداوند او را به واسطه آن دو دختر به بهشت مى‏ برد و هر کس سه دختر دارد و یا به اندازه آن خواهر دارد خداوند جهاد و صدقه دادن را از او بر مى ‏دارد.»
راوى گوید: «در مدینه ازدواج کردم. امام صادق علیه السلام از من پرسیدند: ازدواجت چگونه بود؟ در پاسخ عرض کردم: همه خوبى‏هایى که از یک زن مى‏ توان دید در همسرم دیدم ولى او به من خیانت کرد. امام فرمود: چه خیانتى؟ گفتم: دختر زاییده است!!!!!!. امام فرمود: گویا دختر را خوش ندارى؟ خداوند عز و جل مى ‏فرماید: «شما نمى‏ دانید پدران و مادران و فرزندان‏تان، کدام یک براى شما سودمندترند.»حضرت امام صادق (علیه السّلام) او را در حال خشم دید به او فرمود: اگر خداى تعالى به تو وحى مى‏ کرد که من براى تو اختیار کنم یا خودت براى خودت اختیار کنى تو در جواب حق سبحانه چه مى‏ گفتى؟جواب داد من مى‏ گفتم: پروردگارا! تو براى من اختیار کن! حضرت علیه السلام فرمود: خداى تعالى براى تو اختیار کرد سپس فرمود بجاى پسرى که همراه موسى او را کشت در این گفتار حق سبحان: فَأَرَدْنا أَنْ یُبْدِلَهُما رَبُّهُما خَیْراً مِنْهُ زَکاهً وَ أَقْرَبَ رُحْماً            ما خواستیم که پروردگارشان فرزندى بهتر و صالح‏تر و رحیم‏تر به آن پدر و مادر دهد.خداى تعالى دخترى به آن پدر و مادر داد که از آن دختر هفتاد پیامبر بوجود آمد.
ـ گاه می شد افرادی از ائمه علیهم السلام برای داشتن فرزند پسر دعایی طلب می کردند، امّا آن بزرگواران فرزند دختر را برای آنان می پسندیدند و درباره این موضوع در برخی از احادیث ذکر شده است. به عنوان نمونه در حدیثی آمده است:
یحیی بن زکریا ـ از اصحاب امام هادی ـ علیه السلام ـ نامه ای به آن حضرت نوشت و عرض کرد: همسرم باردار است، دعا کن خداوند پسری روزی ام گرداند! امام در پاسخ او نوشت: «چه بسا دختری که از پسر بهتر است.»
هم چنین پیامبر اکرم(صلی الله علیه وسلم) می فرماید : از وجود دختران ناراضی نباشید زیرا من پدر دختران هستم.
پیامبر اعظم(ص) فرمودند:هرکه را دختری است، خداوند یاری دهنده او، برکت بخش به او و آمرزنده او خواهد بود.

21- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دختران مایه برکت هستند[1].

22- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد خدای متعال کمک کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل او خواهد ساخت [2].

23- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: در هر روز دوازده برکت و رحمت الهی بر خانه ای که در آن دختران زندگی می کنند نازل می گردد.و آن منزل. مورد زیارت و دیدار ملائکه قرار می گیرد.و آن ملائکه برای پدر آن دختران- در هر روز و شب- ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل او می نویسند[3].

باقیات صالحات

24- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در باره دختران فرمود: آنها باقیات صالحات بشمار می آیند[4].

بشارت

25- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در باره دختران فرمود: آنها مایه بشارت هستند[5].

برتر بودن از هزار حج و هزار جهاد و هزار قربانی و هزار ضیافت

26- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد.این دختر برای او بهتر است از هزار حج. و بهتر است از هزار جهاد در راه خدا.و بهتر است از قربانی هزار شتر. و بهتر است از هزار مهمانی دادن [6].

برداشته شدن مسئولیت جهاد و تکالیف سخت از دوش پدری که دارای سه دختر می باشد

27- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای سه دختر باشد. مسؤولیت جهاد و تکالیف سنگین و شاق از دوش او برداشته می شود[7].

بهترین فرزندان

28- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بهترین فرزندان شما دختران هستند[8].

پرستاری

29- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دختران. فرزندان خوب و نیکویی هستند.زیرا آنها مایه خوشی و انس هستند و از شما پرستاری می کنند[9].

دیدار ملائکه- نزول ملائکه

30- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: در هر روز دوازده برکت و رحمت الهی بر خانه ای که در آن دختران زندگی می کنند نازل می گردد. و آن منزل مورد زیارت و دیدار ملائکه قرار می گیرد. و آن ملائکه برای پدر آن دختران- در هر روز و شب- ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل او می نویسند[10].

31- امام صادق علیه السلام فرمود: هنگامی که شخصی دارای فرزند دختر می گردد خدای عزّ وجلّ فرشته ای را به سوی آن دختر نازل می فرماید و آن فرشته بال خود را بر سر و سینه آن دختر می کشد و می گوید: این مخلوق ظریف و نازک است.

و شخصی که برای او انفاق کند خدای متعال- تا روز قیامت- کمک حال او خواهد بود[11].

رأفت الهی

32- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: بدرستیکه رأفت و مهربانی خدای عزّ وجلّ نسبت به دختران بیشتر از پسران می باشد[12].

رحمت الهی

33- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: مردی که دارای فرزند دختر می باشد مورد رحمت الهی قرار دارد[13].

34- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: در هر روز دوازده برکت و رحمت الهی بر خانه ای که در آن دختران زندگی می کنند نازل می گردد. و آن منزل مورد زیارت و دیدار ملائکه قرار می گیرد.و آن ملائکه برای پدر آن دختران- در هر روز و شب- ثواب عبادت یک سال را در نامه عمل او می نویسند[14].

کمک الهی

35- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد خدای متعال کمک کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل او خواهد ساخت [15].

گل خوشبو

36- هنگامی که تولّد حضرت فاطمه زهرا علیها السلام را به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بشارت دادند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در چهره اصحاب خود نشانه کراهت را مشاهده کردند.

در این هنگام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رو به آنها کرده و آنها را مورد سرزنش قرار داده و فرمود:

چرا از این امر کراهت دارید؟!او گلی است که من بوی آن را استشمام می کنم.و رزق و روزی او نیز بر خدای عزّ وجلّ می باشد[16].

37- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در وصف دختران فرمود: آنها گل خوشبو هستند[17].

38- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به مردی که صاحب فرزند دختری شد فرمود: او گلی است که تو بوی آن را استشمام می کنی [18].

معافیت از عوارض و مالیات

39- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به این مضمون فرمود: شخصی که دارای سه دختر- یا سه خواهر- باشد تکلیف جهاد از دوش او برداشته می گردد.و او از پرداخت مالیات و عوارض معاف خواهد بود[19].

مونس بودن

40- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در وصف دختران فرمود: آنها مایه انس می باشند[20].

نوحه گری بر پدر

41- امام صادق علیه السلام فرمود: حضرت ابراهیم خلیل الرحمن علیه السلام از خدای عزّ وجلّ درخواست نمود تا به او دختری کرامت فرماید.تا آن دختر بعد از مرگ او برایش گریه کند[21].

مسؤولیت افراد جامعه و دولتمردان در قبال خانواده های دختردار

42- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: ای مردم شخصی را که دارای سه دختر است یاری و کمک کنید. و به او قرض بدهید. و او را مورد لطف و مرحمت خود قرار دهید[22].

43- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در مورد شخصی که دارای چهار دختر می باشد فرمود:

ای مردم- او را یاری نمایید.

ای مردم- به او قرض دهید.

ای مردم- به او رحم و مهربانی کنید[23].

آثار و برکات و ثمرات اخروی دختر داشتن
آمرزش الهی

44- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد خدای متعال کمک کار و معین او بوده و برکت و مغفرتش را شامل او خواهد ساخت [24].

اجر و ثواب

45- امام صادق علیه السلام فرمودد: دختران به منزله حسنات می باشند.و خدای متعال در برابر حسنات. اجر و ثواب عنایت می فرماید[25].

امان از آتش جهنّم

46- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای فرزندان دختر می باشد و به آنها نیکی نماید. از گزند آتش جهنّم در امان خواهد بود[26].

47- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که یک فرزند دختر داشته باشد و آن دختر را به نیکی تربیت نموده و به نیکی آموزش دهد.

و از نعمتهایی که خداوند به او کرامت فرموده بر آن دختر ارزانی دارد.این کار موجب دوری او از آتش شده و به منزله سپری از عذاب جهنّم است [27].

48- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: دختر نیکو فرزندی است.

هر شخصی که دارای یک فرزند دختر باشد. آن دختر باعث می گردد تا او از آتش جهنّم در امان باشد[28].

49- امام صادق علیه السلام فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دو دختر- یا دو خواهر یا دو عمّه و یا دو خاله- را تأمین نماید. این کار باعث دوری او از آتش جهنّم می گردد[29].

50- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای دو فرزند دختر می باشد.آن دو دختر باعث دوری او از آتش جهنّم می گردند[30].

51- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای سه فرزند دختر باشد و بر مشکلات و سختیهای آنها صبر نماید. آن دختران باعث می گردند تا او از آتش جهنّم در امان باشد[31].

بهشتی شدن

52- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای فرزند دختر می باشد و به آن دختر آزار نرسانده و او را مورد توهین قرار نداده و فرزند پسرش را بر او ترجیح ندهد.خدای متعال چنین شخصی را وارد بهشت می نماید[32].

53- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای دو فرزند دختر می باشد. بواسطه آن دو دختر وارد بهشت می گردد[33].

54- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی سه دختر- یا سه خواهر- را تأمین نماید. بهشت برای او واجب می گردد.

مردم از حضرت صلی الله علیه و آله سؤال کردند: اگر دو نفر باشند هم همین ثواب را خواهد داشت؟

حضرت صلی الله علیه و آله فرمود: اگر دو نفر هم باشند همینطور است.

مردم بار دیگر از حضرت صلی الله علیه و آله سؤال کردند: اگر یک نفر باشد چطور؟

حضرت صلی الله علیه و آله فرمودند: حتّی اگر یک نفر هم باشد[34].

55- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دختر مسلمانی را تأمین نماید. بهشت ارزانی او می گردد[35].

56- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی سه دختر را تأمین کند خدای متعال سه باغ از باغهای بهشتی را به او کرامت خواهد نمود.که هر باغ آن. از دنیا و مافیها وسیعتر است [36].

همنشینی با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در بهشت

57- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دو دختر یا سه دختر را تأمین کند همراه من در بهشت خواهد بود[37].

58- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که دارای دو دختر یا دو خواهر باشد و به آنها نیکی کند.نزدیک بودن جای او- در بهشت- با جایگاه من. مانند نزدیکی دو انگشت سبّابه و وسط خواهد بود[38].

59- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی یک یا دو دختر را تأمین نماید. جایگاه او- در روز قیامت- در کنار من خواهد بود[39].

60- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: شخصی که نیازهای معیشتی دو دختر را تأمین نماید همراه من وارد بهشت خواهد شد[40].

61- پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در حالی که انگشت سبّابه و وسط را نشان مردم می داد فرمود:

شخصی که سه دختر- یا سه خواهر- را اداره نماید و نیازهای آنها را تأمین کند.همجواری او با من در- در بهشت- مانند همجواری این دو انگشت خواهد بود.

آنگاه حضرت صلی الله علیه و آله دو انگشت سبّابه و وسط خود را نشان مردم دادند.

مردم به پیامبر صلی الله علیه و آله گفتند: اگر آنها دو نفر باشند چطور؟

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: اگر چه دو نفر باشند.به پیامبر صلی الله علیه و آله گفته شد: اگر یک نفر باشد چطور؟پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: اگر چه یک نفر باشد[41].

پی نوشت ها

[1]   مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[2]   مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[3] جامع الأخبار ص 285 الفصل 62

[4]  مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[5]  المستدرك ج 15 ص 115

[6]  مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[7] ثواب الأعمال ص 240

[8]  مكارم الأخلاق ج 1 ص 473

[9] المستدرك‏ج 15 ص 115

[10] براى اطلاع از متن اين حديث شريف به صفحه 21 مراجعه فرمائيد.

[11]  ثواب الأعمال ص 240 و من لا يحضره الفقيه ج 3 ص 311

[12] كافي ج 6 ص 6

[13]   مستدرك الوسائل ج 15 ص 115.

[14]  براى اطلاع از متن اين حديث شريف به صفحه 21 مراجعه فرمائيد.

[15]  مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[16]  ثواب الأعمال ص 239

[17]  الجعفريات ص 313 والنوادر للسيّد فضل اللَّه الراوندي- عليه الرحمة- ص 96

[18]ثواب الأعمال ص 240

راجع: الكافي ج 6 ص 5 و من لا يحضره الفقيه ج 3 ص 310 و مكارم الأخلاق ج 1 ص 472).

[19] روضة الواعظين ج 3 ص 246 و مكارم الأخلاق ج 1 ص 472

[20]  الكافي ج 6 ص 5

[21] كافي ج 6 ص 5

[22]مستدرك الوسائل: ج 15 ص 115

[23]  ثواب الأعمال ص 240

[24]مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[25] الكافي ج 6 ص 7

[26] عوالي اللئالي ج 1 ص 254

[27] ميزان الحكمة ج 11 ص 4881

[28] روضة الواعظين ج 2 ص 246

[29] من لا يحضره الفقيه ج 3 ص 311 و الخصال ص 37

[30]مستدرك الوسائل ج 15 ص 116

[31]الخصال ص 174

[32]عوالي اللئالي ج 1 ص 181 و مستدرك الوسائل ج 15 ص 118

[33]   جامع الأخبار ص 284 الفصل 62

[34]  الكافي ج 6 ص 6 و من لا يحضره الفقيه ج 3 ص 311 473

[35] عوالي اللئالي ج 3 ص 294

[36] مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[37]  مستدرك الوسائل ج 15 ص 115

[38] عوالي اللئالي ج 1 ص 253 ومستدرك الوسائل ج 15 ص 118

[39]  مستدرك الوسائل ج 15 ص 116

[40]  جامع الأخبار ص 285

[41]  عوالي اللئالي ج 3 ص 284
انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار