نافع
فرمانداری ویژه ملایر
پایگاه تحلیلی خبری بهارانه

25. خرداد 1398 - 8:22   |   کد مطلب: 26918
در حالی که بیش از ۴ ماه از استعفای مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان می‌گذرد هنوز این اداره کل با سرپرست اداره می‌شود؛ اتفاقی که به بلاتکلیفی هنر و فرهنگ استان انجامیده و خوشایند هنرمندان همدانی نیست.

به گزارش ملایری‌ها به نقل از تسنیم؛ در بهمن ماه سال گذشته بود که علیرضا درویش نژاد مدیرکل غیربومی فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان پس از 7 ماه حضور در این اداره کل به دلایل مختلفی از مسئولیت‌ خود استعفا داد.

با قبول این استعفا، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی علی مرادی نور، معاون اداری و مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان را به عنوان سرپرست این اداره کل معرفی کرد.

از زمان انتخاب سرپرست برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان 4 ماه می‌گذرد و در حالی که در این مدت رسانه‌ها از  گزینه‌های متعددی به عنوان جانشین درویش‌نژاد نام بردند هنوز این اداره کل با سرپرست اداره می‌شود؛ اتفاقی که مورد تأیید کارشناسان، فعالان عرصه فرهنگ و هنرمندان همدانی نیست و معتقدند ادامه این روند به عرصه فرهنگ و هنر استان آسیب می‌زند.

با مدیرکل یا بدون مدیرکل از تئاتر حمایت نمی‌شود

یکی از کارگردانان مطرح تئاتر استان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که بر اساس آمار انجمن هنر نمایشی کشور، استان همدان از معدود استان‌هایی است که تئاتر در آن سرِپا و فعال است اظهار داشت: متأسفانه حمایتی از هنرمندان همدان در این عرصه صورت نمی‌گیرد و به مشکلات آنها رسیدگی نمی‌شود.

کیانوش بهروزپور افزود: با وجود این مشکلات فعالان عرصه نمایش استان سالانه نزدیک به 100 عنوان تئاتر تولید می‌کنند که 40 درصد آنها از کیفیت مناسبی برخوردارند.

وی با اشاره به این که در ایامی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان صاحب مدیرکل بود هم از تئأتر حمایت نمی‌شد گفت: مسئولان فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان حمایت خوبی از جشنواره تئاتر می‌کردند، اما همه تئاتر استان به جشنواره خلاصه نمی‌شود و مهم تولیدات هنرمندان همدانی و تعداد اجراهای عمومی است.

بهروزپور تاکید کرد: کارگردانان و بازیگران تئاتر در استان با مشکلات زیادی از جمله مشکلات مالی روبرو هستند، اما مسئولان توجهی به این مشکلات ندارند.

وی با اشاره به این که برخی ژانرها از جمله کار کودک و طنز تا حدی در گیشه هزینه‌ها را تأمین می‌کند تصریح کرد: برای تولید یک کار با کیفیت که مخاطبان خاص دارد کارگردان همدانی مجبور است از جیب خود هزینه کند.

این هنرمند تئاتر با تاکید بر این که مسئولان فرهنگ و هنر استان از تولیدات تئاتر به خوبی حمایت نمی‌کنند با ضروری خواندن انتخاب یک مدیر توانمند برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان عنوان کرد: مدیرکلی که منتصب می‌شود باید آشنا به مقوله فرهنگ و هنر و از این جنس باشد تا فعالان این عرصه را درک کند و از سوی دیگر حمایتش از فعالیت‌های فرهنگی و هنری را نه از روی وظیفه بلکه به خاطر دغدغه و علاقه‌اش در دستور کار قرار دهد.

پور بهروز افزود: همچنین این فرد باید تعادل را در حمایت از کار هنری و کار فرهنگی حفظ کند و اینگونه نباشد که به یک عرصه توجه بیشتری داشته باشد و عرصه دیگر را رها کند.

نداشتن مدیرکل به بلاتکلیفی فرهنگ و هنر استان می‌انجامد

یکی از فعالان عرصه موسیقی استان هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که وضعیت موسیقی همدان رو به بهبود است و نسبت به گذشته موسیقی در همدان حال بهتری دارد اظهار داشت: تغییرات صورت گرفته در انجمن موسیقی که به فعال شدن شعب انجمن موسیقی در استان‌ها از جمله استان همدان منجر شد به بهبود موسیقی همدان کمک شایانی کرد.

محمدرضا اسدی افزود: با فعال شدن انجمن موسیقی همدان تصمیمات مهم در عرصه موسیقی استان تنها به اداره فرهنگ ارشاد ختم نمی‌شود و نماینده انجمن نیز در تصمیم‌گیری‌ها دخیل است.

وی عنوان کرد: همین مسئله باعث شده تا تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه با واقعیت تطبیق داشته باشد.

اسدی با اشاره به این که اگر روند مشارکت انجمن موسیقی در تصمیم‌گیری‌های اداره کل فرهنگ و ارساد اسلامی استان ادامه داشته باشد به نفع موسیقی همدان است گفت: نداشتن مدیرکل در این شرایط به ضرر فرهنگ و هنر استان است.

وی با تاکید بر تسریع انتخاب مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از سوی متولیان امر تصریح کرد: ادامه کار با سرپرست باعث می‌شود 

در تصمیمگیری‌ها قاطعیت نباشد. سرپرست تکلیف خود را نمی‌داند و معاونت‌ها و کارمندان هم منتظر هستند که مدیرکل تعیین شود تا تصمیماتشان در راستای سیاست‌های وی باشد. با این شرایط همه بلاتکلیف هستند و عملاً کارهای فرهنگی و هنری در تعلیق به سر می‌برد.

اسدی داشتن شهامت در اجرای قانون را مهمترین مشخصه یک مدیرکل دانست و گفت: مدیر کلی برای فرهنگ و ارشاد همدان باید انتخاب شود که تحت فشار برخی افراد به قانون تبصره اضافه نکند و خودسانسوری انجام ندهد.

وی با اشاره به این که مدیرکل برای حفظ جایگاه خود نباید تن به برخی خواسته‌هایی فراتر از قانون بدهد عنوان کرد: وی همچنین نباید در آستانه بازنشستگی باشد تا قدرت ریسک در تصمیم‌گیری‌هایش پایین بیاید و صرفاً به دنبال حفظ جایگاه خود تا موعد بازنشستگی باشد.

نبض صنعت چاپ و نشر استان در دستان مدیرکل است

نویسنده کتاب " بازی و مگی و چند داستان دیگر" در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که وضعیت صنعت چاپ و نشر استان اصلا خوب نیست اظهار داشت: چاپ و نشر کتاب یک مقوله جهانی است و مورد تأکید و حمایت دولتمردان در نقاط مختلف جهان است، اما در اینجا به آن توجه نمی‌شود.

محمدحسن شایانی افزود: متولیان فرهنگی در استان همواره به امر چاپ و نشر به عنوان یک کار جنبی نگاه کردند تا هم کیفیت کتاب‌ها و هم سرانه مطالعه پایین بیاید.

وی با اشاره به این که از هر 10 کتاب چاپ شده 9 کتاب حتی ورق هم نمی‌خورند گفت: فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان به مدیرکلی نیاز دارد که به حوزه چاپ و نشر کتاب اشراف داشته باشد و به اهمیت آن واقف باشد.

شایانی با اشاره به این که نبض صنعت چاپ و نشر استان در دستان مدیرکل فرهنگ و ارشاد است و پیشرفت یا پسرفت این حوزه رابطه مستقیم با عملکرد وی دارد تاکید کرد: تعلل در انتخاب مدیرکل به حوزه چاپ و نشر کتاب در استان همدان ضربه می‌زند و بر مشکلات آن می‌افزاید.

وی با اشاره به این که مدیرکلی که سکان فرهنگ و هنر همدان را در دست می‌گیرد باید به دنبال حمایت از فعالان هنری و فرهنگی و نیز خواهان چاپ و نشر کتاب‌های تأثیرگذار و با کیفیت باشد گفت: در این صورت حال صنعت چاپ و نشر استان همدان بهبود پیدا می‌کند، کتابخانه‌ها رونق می‌گیرند و سرانه مطالعه بالا می‌رود.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار