13. بهمن 1396 - 19:46   |   کد مطلب: 25468
رئیس انجمن صادرکنندگان برنج هندی با بیان اینکه ایران دیگر به واردات برنج هندی ارز مبادله‌ای اختصاص نخواهد داد، گفت: هندی‌ها انتظار دارند صادرات برنج امسال به ایران افزایش یابد.

به گزارش ملایری ها به نقل از بلکسی‌گرین، روزنامه هندو بیزنسلاین طی گزارشی اعلام کرد: از سرگیری واردات برنج باسماتی از سوی ایران می‌تواند به توسعه صادرات این محصول در سال مالی جاری منجر شود.

این روزنامه اعلام کرده است‌: در 8 ماه نخست سال مالی جاری که از روز 21 مارس 2017، آغاز شده است قیمت برنج باسماتی حدود 20 درصد افزایش یافته است.‌ایران بزرگ‌ترین خریدار برنج باسماتی هندی در جهان است و حدود یک چهارم کل تولید سالانه این محصول در شبه‌قاره هند را وارد می‌کند. دولت ایران ثبت سفارش و واردات برنج باسماتی را از روز 21 ژانویه آغاز کرده و این مجوز طی نامه وزیر کشاورزی به وزیر صنعت و بازرگانی ایران صادر شده است.

بر اساس نامه محمد حجتی به محمد شریعتمداری واردکنندگان این برنج سه ماه فرصت خواهند داشت تا برای واردات برنج باسماتی ثبت سفارش کرده و این محصول را وارد کشور کنند.در این مجوز مدت سه ماهه امکان یک ماه افزایش را داشته و پس از انقضای مدت مذکور واردات باسماتی به ایران ممنوع خواهد شد. هر ساله و در زمان فصل برداشت برنج در ایران دولت این کشور با هدف حمایت از کشاورزان داخلی واردات برنج هندی را ممنوع می‌کنند.

دیکیسینگ ، رئیس سازمان توسعه صادرات فرآورده‌های غذایی و محصولات کشاورزی هند می‌گوید: با توجه به روند کنونی صادرات باسماتی انتظار داریم میزان صادرات این محصول نسبت به سال گذشته افزایش یابد.بین ماه‌های آوریل تا نوامبر سال مالی  جاری صادرات برنج باسماتی با رسیدن به رقم 2.61 میلیارد دلار شاهد افزایش 29 درصدی بوده است.

صادرکنندگان برنج هندی امیدوار هستند با توجه به موانع موجود بر سر راه صادرات باسماتی به اتحادیه اروپا ناشی از کشف بقایای سم ضدقارچ باز شدن بازار ایران به روی این محصول کشاورزی صادرات آنها را افزایش دهد؛ اتحادیه اروپا دومین واردکنندگان برنج باسماتی هند محسوب می‌شود.

در عین حال ویجایسفیا رئیس انجمن صادرکنندگان برنج هند،‌گفت: ایران در حالی بازار خود را به روی برنج هندی باز کرده است که تخصیص ارز مبادله‌ای به واردکنندگان این برنج را متوقف کرده است. این اقدام با هدف کاهش واردات باسماتی به ایران انجام شده است. ایران همچنین نسبت به صدور مجوزهای دیجیتال برای گیاهان دارویی از سوی هند معترض است.

ایران هر سال 3.2 میلیون تن برنج مصرف می‌کند که تولیدکنندگان داخلی 2.2 میلیون تن آن را تأمین می‌کنند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار