به گزارش ملایری ها به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛مسعود امیرزاده درباره دلایل انتقادات مختلفی که از سوی فعالان محیط زیست و تشکلهای مردمنهاد به عملکرد عیسی کلانتری در رأس هرم سازمان محیط زیست میشود، اظهار کرد: آقای کلانتری در بدو ورود خود به سازمان محیط زیست، دستور برداشته شدن گیتهای بازرسی سازمان در پارک پردیسان را صادر کرد که بسیاری افراد تصور کردند که تغییرات مثبت در سازمان محیط زیست اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست یک نهاد مهم حاکمیتی در کشور محسوب میشود، افزود: وظیفه سازمان محیط زیست دفاع از کیان زیستی، طبیعی و حیاتی کشور است اما وقتی کلانتری گیتهای بازرسی را از پردیسان کنار زد یعنی به کسانی که منافعشان با نقش حاکمیتی سازمان در تعارض بود بهنوعی چراغ سبز نشان داد و اعلام کرد که "کار شما با سهولت بیشتری انجام میشود".
این فعال محیط زیست کشور تصریح کرد: کلانتری با برداشتن گیتهای بازرسی نشان داد که مرزهای کشور در عرصه محیط زیست را بهروی برخی افراد گشوده و با این رفتار خود در اصل هدف نهاییاش را اعلام کرد اما بسیاری افراد در زمان ورود او به سازمان محیط زیست سادهانگاری به خرج دادند.
امیرزاده افزود: بنده در زمانی که کلانتری اقدام به برداشتن گیتهای بازرسی کرد بهخلاف نظر بسیاری از افراد اعلام کردم که رئیس جدید سازمان محیط زیست به عدهای چراغ سبز نشان میدهد اما بعضی افراد این رفتار رئیس سازمان را بهنفع خود تفسیر کردند.
تنور توسعه همچنان سیراب نشده!
وی با اشاره به اهداف توسعه در نقاط مختلف کشور اظهار کرد: بیش از 100 سال است که بهبهانه توسعه یا بهتمنای آن تمامی داشتههای طبیعی، فرهنگی، آداب و رسوم کشور را زیر پا له کردهایم و تنور توسعه همچنان سیراب نشده و بهدنبال نابودی محیط زیست کشور و فرهنگ است.
این فعال محیط زیست کشور با اشاره به اثرگذاری توسعهطلبی بر محیط زیست افزود: وظیفه سازمان محیط زیست این است که به توسعه منفی در کشور لگام بزند و آن را کنترل کند یعنی بین توسعهخواهی و ظرفیت طبیعی کشور و داشتههای فرهنگی و زیستی تعادل برقرار کند.
امیرزاده تصریح کرد: عیسی کلانتری وقتی گیتهای بازرسی سازمان پردیسان را باز کرد، به توسعه اعلام کرد که "این عرصه در اختیار شما است"! و نمونه بارز آن نیز اعلام طرحهای توسعهای در یکصد روز گذشته بود.
وی راجع به گزارش یکصدروزه کلانتری گفت: کلانتری در گزارش یکصدروزه خود نگفته است که چهمیزان از کیان زیستی کشور دفاع کرده و چقدر طرحهای مخرب توسعهای را پشت دربهای سازمان گذاشته بلکه اذعان کرده که 86 طرح معطلمانده را تعیین تکلیف کرده است.
عملکرد کلانتری در طرحهای توسعهای
این فعال محیط زیست کشور ادامه داد: این گزارش رئیس سازمان محیط زیست در مورد تعیین تکلیف 86 طرح نشان میدهد که با احتساب روزهای تعطیل، هر روز یک طرح آزادسازی شده تا به جان طبیعت، فرهنگ، سرزمین و بوم کشور بیفتد و آن را دستخوش ناملایمات کند.
امیرزاده، توسعه را همانند یک هشتپای دریایی دانست و افزود: توسعه همانند یک هشتپا است که هر کدام از پاهای آن شامل راهسازی، شهرسازی، سدسازی و ... میشود و سازمان محیط زیست در حقیقت وظیفه کنترل این هشتپا را دارد و اگر به این کار مبادرت نکند رشد توسعه به رشدی سرطانی تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به رشد توسعه در کشور اظهار کرد: اینگونه که آقای عیسی کلانتری ورود یافته و پیش میرود، شرایط بهمراتب بدتر خواهد شد چرا که اقلیم و محیط زیست کشورمان در لبه پرتگاه قرار گرفته و باید توازن لازم و دقت کافی صورت گیرد.
این فعال محیط زیست کشور با مطرح کردن این پرسش که متولیان امر باید بگویند که آبهای کشور در چهوضعیتی قرار دارد و میزان بارش در چه شرایطی است، گفت: متأسفانه در لبه پرتگاه ورشکستگی قرار گرفتهایم و تمامی برنامههای توسعهای باید تابع توان تحلیلرفته سرزمینمان از لحاظ زیستی و طبیعی باشد نه اینکه باقیمانده توان سرزمین را قربانی اهداف توسعهطلبانه کشور کنیم.
امیرزاده افزود: عیسی کلانتری در حقیقت در نقش کسی ظاهر میشود که توان تحلیل رفته سرزمینمان را قربانی توسعهخواهی میکند و نمونه بارز آن 86 طرح توسعهای بوده است.
وی به برخی طرحهای توسعهای همانند احداث واحد پتروشیمی کنار میانکاله اشاره کرد و افزود: منطقه میانکاله نقطهای حیاتی و ارزشمند در سرزمین ما محسوب میشود و باید بهفکر حفظ این بخش زیستی کشور باشیم.
این فعال محیط زیست کشور با تصریح به اینکه هر بار بهبهانه توسعهخواهی برنامهای انجام گرفته است، توضیح داد: یک زمانی سدسازی و گسترش آن اسطوره توسعه بود اما در حال حاضر سدسازی مورد نکوهش مردم و مسئولان قرار دارد.
بیشتر بخوانید: دستور نابودی "میانکاله" هم صادر شد + سند
امیرزاده افزود: در حال حاضر توسعه در الفاظ دیگری همانند گردشگری، تلهکابین، پتروشیمی و ... مطرح است که متأسفانه در درون اینها نیز ارزیابیهای زیستمحیطی، ارزیابیهای اجتماعی، فرهنگی و پیامدهای آن بهدرستی صورت نمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: برخی رفتارهای بدون ارزیابی باعث میشود که بهازای توسعه بر برخی مناطق اثرگذاری منفی بگذاریم و این رفتار ممکن است پیامدهای سنگینتری از دستاوردهای توسعهای داشته باشد.
این فعال محیط زیست کشور به نظرات عیسی کلانتری مبنی بر احداث پتروشیمی در میانکاله اشاره کرد و افزود: رئیس سازمان محیط زیست گفته است چون مازندران و گیلان توسعه نیافتهاند باید برای آنها واحدهای پتروشیمی احداث کنیم در صورتی که آقای کلانتری باید پاسخ دهد آیا واقعاً تعریف او از توسعهیافتگی یا نیافتگی چیست و بر اساس کدام سنجهها اعتقاد دارد که این دو استان توسعه نیافتهاند یا اینکه آیا با احداث واحد پتروشیمی این استانها به توسعهیافتگی میرسند! متأسفانه الفاظ مطرحشده شفافسازی نشده و فقط بهصورت گزارههایی بیان شده است.
امیرزاده با بیان اینکه محیط زیست کشور نباید قربانی توسعهخواهی و توسعهطلبی عدهای شود، گفت: باید سازمان محیط زیست نسبت به ارزیابیهای توسعهای در نقاط مختلف کشور دقت لازم و کافی را داشته باشد.
وی تأکید کرد: بهنظر بنده آقای کلانتری با این نوع نگرشی که دارد، نمیتواند سازمان محیط زیست را هدایت کند چرا که هندسه ذهنی او با محیط زیست کشور متفاوت است.
بیشتر بخوانید: فعالیتهای کلانتری با "منشور محیط زیست" مغایرت دارد
سازمان محیط زیست نیازمند فردی دلسوز است
بهگفته این فعال محیط زیست کشور، عیسی کلانتری از جنس محیط زیست نیست چرا که این سازمان قبل از اینکه فرد عالم یا کارشناس بخواهد باید یک آدم دلسوز برای طبیعت و زیست کشور داشته باشد هرچند که کلانتری در کشاورزی یا احیای دریاچه ارومیه و سایر برنامههای خود هم موفق نبوده است.
وی تأکید کرد: محیط زیست کشور نیازمند فردی است که برای تالابها، کوهها، رودها، حیات وحش و ... دل بسوزاند و با غیرت و ایستادگی خود مانع نابودی زیست کشور شود که البته این رفتار را در کلانتری ندیدهایم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما