2. آذر 1396 - 13:08   |   کد مطلب: 24251
جراح و پزشک پیوند شبکیه مصنوعی گفت: پیوند شبکیه مصنوعی نخستین گام برای درمان نابینایی مطلق است.

به گزارش ملایری ها به نقل از تسنیم؛محسن فروردین با اشاره به عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم در دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: کشور ما توانمندی‌های بسیار زیادی در زمینه‌های علمی دارد و امروز نیز در زمینه چشم پزشکی شاهد نخستین عمل پیوند شبکیه مصنوعی چشم در کشور هستیم.

وی گفت: با توجه به امکانات بسیار خوب و پیشرفت علمی بالای همه پزشکان به ویژه چشم پزشکان کشور، پس از پیگیری‌هایی که به مدت دو سال طول کشیده، امروز تلاش‌ها به بار نشسته و با این عمل جراحی، جهش علمی دیگری در کشور رخ داده است.

این جراح چشم افزود: این شیوه عمل برای بیمارانی که به طور مطلق فاقد دید هستند، استفاده می‌شود به طور مثال بیمارانی که دچار شب کوری هستند چراکه در این بیماران در ابتدا دید شب کم است و به مرور زمان با افزایش سن، دید روز آنها نیز از دست می‌رود که برخی از بیماران در سال‌های آخر عمر با نابینایی مطلق روبه‌رو هستند.

وی بیان کرد: هم اکنون یک خانم 33 ساله با نابینایی مطلق و هر دو چشم او با شیوه‌های معمولی اندازه‌گیری دید فاقد حتی درک نور است، اما با شیوه‌های خاص و استفاده از نورهای بسیار قوی، پالس‌هایی از عصب بینایی وجود دارد و امید ایجاد می‌کند که به این بیمار کمک کرد.

فروردین عنوان کرد: در این شیوه از پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین شیوه‌های عمل جراحی چشم است که 6 تا 7 ساعت طول می‌کشد، دستگاهی در کنار چشم بیمار تعبیه می‌شود که گیرنده تصاویری است که توسط دوربین از محیط ضبط و از طریق کابل به یک پروسسور روی شبکیه انتقال می‌یابد و درنتیجه تحریک‌های الکتریکی که بر روی شبکیه ایجاد می‌کند، توسط مغز بیمار به درک بینایی تبدیل می‌شود و بیمار مطلقا کور، توانایی پیدا می‌کند که به تنهایی راه برود و فعالیت‌های خود را انجام بدهد.

وی بیان کرد: هر چند این دید خیلی بالا نیست، اما برای بیماری با این درجه از مشکل چشمی برای ما پزشکان که آغازگر این حرکت علمی هستیم، افتخار است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این دستگاه و شیوه عمل جراحی نیز مانند تمام حرکات علمی جدیدی که پا به عرصه می‌گذارد، گران است و حدود 750 میلیون تومان هزینه برای هر بیمار دارد و امیدواریم با حمایت وزیر بهداشت و درمان و افراد نیکوکار حوزه سلامت کشور، این شیوه جراحی گسترش پیدا کند.

فروردین عنوان کرد: در مرحله نخست پیش‌بینی می‌شود که 2 هزار ایرانی هستند که به طور مستقیم می‌توانند از این عمل استفاده کنند، اما با گسترش زمینه‌های استفاده از این عمل، این مهم میسر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر چه این عمل در شیراز انجام می‌شود، اما من بخش کوچکی از جمعیت چشم پزشکی ایران هستم و به نمایندگی از همکارانم در کشور این عمل را انجام دادم، انجام این عمل جراحی یک کار تیمی 7 نفره از پزشکان برجسته شبکیه است.

این جراح چشم عنوان کرد: راه‌های بسیار زیادی برای درمان نابینایی است که این عمل نخستین گام برای پایان کوری مطلق است و این شیوه برای بیمارانی است که با کوری بسیار شدید که دچار نابینایی مطلق و عدم درک نور معمول هستند.

انتهای پیام/ 

دیدگاه شما

آخرین اخبار