به گزارش ملایری ها به نقل از فارس؛
بهروز کمالوندی معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز (دوشنبه) در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم ختم پدر بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه درباره بدعهدیهای آمریکا در اجرای برجام و موضع اروپا گفت: از موضوعات مهم این است که به اینها بگوییم این که ایران در این زمینه دارد تحت تاثیر قرار میگیرد، درست نیست بلکه این جریانی که از طرف آمریکا ایجاد میشود، به نحوی مقابل بقیه اعضا هم هست و بقیه اعضا باید همان حسی را داشته باشند که ایران دارد و بقیه اعضا باید مقابل این جریان بایستند و با سیاستهای درست و تنظیم شده باید این موضوعات را در وضعیتهای مختلف مطرح کنیم.
وی ادامه داد: ما تا الان از اروپا موضع گیریهای خوبی دیدیم همانطور که ظریف گفت نباید صرفا به موضع گیری بسنده شود و باید یکسری اقدامات جدی انجام شود، در عین حال خودمان باید مراقب باشیم که اروپا تواناییها و در عین حال ضعفهای خود را دارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: اروپاییها باید متوجه شوند اگر در این زمینه درست رفتار نکنند، ضرری که خواهند کرد به مراتب بیشتر از آن خواهد بود که احتمالا فکر کنند نفعی را در همراهی با آمریکا دارند. در این موضوع هیچ تردیدی نیست مهم این است در ملاحظاتشان لحاظ شود و به نظرم تا الان اروپاییها به این مورد توجه دارند.
به گزارش فارس، کمالوندی در خصوص مذاکرات درباره آب سنگین نیز اظهار داشت: فروش آب سنگین بعد از دو محموله بزرگ که بیرون آمد مثل فروش به آمریکا و روسیه، در محمولههای متوسط و کوچک متمرکز میشود و چون یکسری اقدامات تجاری نیاز دارد، خود به خود زمانبر است. تا الان مشکل خاصی نبوده و حتی اگر مانع مختصر بوروکراتیک در اروپا بود، اروپاییها با بازتنظیم مقرراتشان آن مسیر را باز کردند، البته مثل هر کار تجاری دیگری زمان میبرد و مذاکرات دارد و آنالیز نمونه ما هست.
وی افزود: برخیها هستند که نمایندگی را برای فروش میخواهند و آن چیزی که میتوانم بگویم بیشتر ملاحظات تجاری است و باید اجازه دهید جند ماه جلو برویم که آیا ملاحظات سیاسی لحاظ میشود یا خیر، از جانب اروپاییها تلقی ما این است که هیچ مانعی نیست. ممکن است آمریکاییها در خفا اقداماتی را داشته باشند، الان نمیتوانیم قطعی بگوییم، باید جلو برویم، هنوز هیچ نشانهای از اینکه با مانع سیاسی مواجه شده باشیم، حداقل علامتی به سمت ما نیامده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره پروژه ایتر نیز گفت: هنوز ایتر به ما اعلام نکرده که ما به دلیل مخالفت یک عضو قرار نیست یادداشت تفاهمی که امضا کردهایم اجر نکنیم. ما یادداشت تفاهم امضا کردیم و براساس آن یکسری برنامه ارائه شد و همکاریها و برنامه در جلسه شورای ایتر مطرح و با کلیات آن موافقت شد طبق مقررات ایتر این باید میرفت کشورهای عضو که کشورهای عضو به صورت کتبی موافقت خود را اعلام کنند.
وی افزود: به ما گفتند در مورد آمریکا با توجه به اینکه مکاتبات همزمان شده بود با دولت جدید آمریکا، قدری زمانبر است تا اینها با موضوعات آشنا شوند. اما از طرف ایتر به ما پیامی مبنی بر مخالفت داده نشده و اگرچه انتظارمان این بود زودتر به نتیجه میرسید، ولی فعلا فرض را بر این گذاشتیم که دولت آمریکا بررسیهایش را انجام میدهد، اگر موافقت کنند چیزی نیست که ایران به تنهایی سود آن را میبرد، مشارکتی است که به نفع هر دو طرف است و مشارکت ما هم به نفع ایتر است.
معاون سازمان انرژی اتمی درباره قراردادهای هستهای ایران با اروپاییها عنوان کرد: آنچه یادداشت تفاهم امضا کردیم به خوبی پیش میرود چه با کشورهای اروپایی مثلا سوئیس یا اعضای اتحادیه مثل چک و دیگران آنچه مهم است همکاری ما بعد از 14 سال کار شروع شده است. ما سمینار دوم را کمتر از یک سال برگزار و در سمینار پیشرفتها و چشم انداز را بررسی میکنیم.
وی افزود: ما از پیشرفتی که تا الان داشتیم راضی هستیم. ما فکر میکنیم حدود 14 سال از دست رفته و باید جبران کنیم و معتقدیم باید سرعت را بیشتر کنیم، ولی باید به طرف مقابل اجازه داد به تدریج زمینهها را پیدا کرده و همکاری کند. در مورد احداث یک مرکز ایمنی در حدود 20 میلیون یورو سرمایهگذاری شده است که نیاز به آموزش و... دارد و کار به خوبی پیش میرود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما