6. بهمن 1395 - 21:41   |   کد مطلب: 21477
حدود 144 ساعت از آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکوی ۵۴ ساله و فرو ریختن این ساختمان و دفن 13 آتش نشان می‌گذرد و تلاش‌ها برای یافتن پیکرهای قربانیان و افراد زنده احتمالی ادامه دارد.

به گزارش ملایری‌ها به نقل از مشرق؛ ساختمان پلاسکو صبح پنجشنبه دچار حریق شد. عملیات امداد از لحظاتی پس از وقوع حادثه آغاز شد اما ساعاتی بعد این ساختمان قدیمی به یکباره فرو ریخت و آتش نشانان که برای عملیات وارد ساختمان شده بودند، محبوس شدند. تاکنون پیکر 8شهید آتش نشان و 4 شهروند از زیر آوار خارج شده است، اما چندین آتش نشانان و شهروند عادی هنوز زیر آوار هستند.

 

 اخبار روز هفتم حادثه - 6 بهمن

در زیر آخرین روند اقدامات انجام شده را می‌خوانید:

19:00 برای انجام ایمن آوار برداری بخشی از دیوار غربی پلاسکو از سوی امدادگران تخریب شد و در حال حاضر امدادگران مشغول خاک برداری هستند. 
 

18:15 آتش زیر خاکستر دوباره گُر گرفت/ آتش از میان آوار بیرون زد

17:50 در حال حاضر امدادگران بر روی سقف شمالی ساختمان پلاسکو، در حال جوش دادن پروژکتورهایی هستند تا محیط محل ریزش آوار را بیش از شب‌های گذشته نورپردازی کنند.

17:31 در بخش‌هایی از پلاسکو، آتش‌های کوچک شعله‌ور شده و آتش‌نشانان در حال خاموش کردن آن هستند.

17:15 سرگرد شهبازی: این روزها در شبکه‌های اجتماعی، شایعاتی درباره سرقت گاوصندوق‌ها شنیده می‌شود که این موضوع صحت ندارد. تنها در چند روز اول عده‌ای تلاش داشتند وارد محوطه آوار شوند که شناسایی شدند و با آنها برخورد شد.

گاوصندوق‌ها به صورت حساب‌شده در محلی جمع‌آوری شده و تحویل پلیس آگاهی می‌شود. برخی از کسبه مراجعه کردند و بخشی از اموال‌ و اسنادشان را از بخش سالم ساختمان بردند.

هر چیزی بخواهد از محوطه پلاسکو خارج شود باید با اجازه دادستان باشد.

17:00 گیل آبادی: ۸ کیسه جسدی که از دل آوار بیرون آمد، امکان دارد متعلق به ۶ نفر باشد زیرا قطعات اجساد به هم‌ریخته بودند و نیازمند انجام آزمایش DNA هستیم. در حال حاضر به دنبال ۵ آتشان می‌گردیم.

16:48 با تحرک جدید لودرها، به نظر می‌رسد آتش‌نشانان برای پیدا کردن سایر پیکرها، بخش دیگری از آوار را جست‌وجو خواهند کرد.

16:46 با حرکت یکی از لودرها و جابجایی مقداری خاک، دود بسیار غلیظی از آوار به جا مانده پلاسکو، برخاست.

16:26 پیکر دهمین آتش‌نشان از زیر آوار بیرون کشیده شد. با احتساب آتش‌نشانی که در بیمارستان به شهادت رسید، تا کنون ۱۱ آتش‌نشان شهید شدند.

16:15 مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی اتان تهران: هویت هیچ یک از پیکرهای کشف شده امروز حادثه پلاسکو شناسایی نشده است و آزمایش DNA از خانواده آنها و پیکرهای مطهرشان انجام می‌گیرد.

15:58 هم‌اکنون نهمین شهید از زیر آوار بیرون کشیده شد. 

15:56 امروز ۶ شهید آتش‌نشان از زیر آوار بیرون کشیده شدند و با احتساب ۲ شهید که دیروز پیدا شدند، ۸ شهید از زیر آوار بیرون کشیده شدند.

جست‌وجو ادامه دارد/ امروز پیکر 7 شهید آتش‌نشان از زیر آوار بیرون کشیده شد/ مراسم تشییع پیکر شهدای آتش‌نشان به تعویق افتاد

 

15:08 ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی: شناسایی در ضلع شمال غربی همچنان ادامه دارد؛ ۲ پیکر ساعاتی پیش از زیر آوار بیرون کشیده شد و لحظاتی قبل نیز پیکر ۳ نفر از شهدای آتش‌نشان پیدا شد و در حال انتقال به پزشکی قانونی هستند.

نمی‌توانیم به طور قطعیت بگوییم که تمام جان‌باختگان در این نقطه هستند؛ بلکه جاهای دیگر را نیز بررسی می‌کنیم.

تا این لحظه پیکر ۸ نفر از شهدای آتش‌نشان پیدا شده و پیکر ۸ نفر دیگر هنوز زیر آوار مانده است.

14:50 ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی: هم‌اکنون ۳ پیکر از زیر آوار بیرون کشیده شد.

13:10 مراسم تشییع پیکر شهدای آتش‌نشان کنسل شد

عبدالهی معاون اجتماعی شهردار تهران: مراسم تشییع پیکر شهدای آتش‌نشان که قرار بود فردا برگزار شود، کنسل است و ۲، ۳ روز آینده برگزار می‌شود.

 

12:45 پیکر دومین شهید که خبر از پیدا شدن آن توسط سخنگوی سازمان آتش‌نشانی داده شده بود، از زیر آوار بیرون کشیده و به آمبولانس حمل جسد، برده شد.

جست‌وجو ادامه دارد/ پیکر 2 آتش‌نشان دیگر از زیر آوار بیرون کشیده شد
  بدرقه شهید آتش‌نشان توسط همکارانش تا آمبولانس
 

12:05 ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی: هم‌اکنون پیکر آتش‌نشان دیگر از زیر آوار بیرون کشیده شد. تا کنون پیکر ۴ نفر از آتش‌نشانان از زیر آوار بسرون کشیده شده است.

11:33 پیکر یک آتش‌نشان بیرون کشیده شد

ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی: هم‌اکنون پیکر یک آتش‌نشان از ضلع شمال غربی آوار پلاسکو بیرون کشیده شد.

 
 
 10:12 عدنان محمود سفیر سوریه در تهران در جمع خبرنگاران: حادثه اسفناک بوده است. ملت سوریه تسلیت عرض کرده و ابراز همدردی می‌کند.
این شهدا جان خود را برای نجات دیگران فدا کردند و این بزرگترین اقدام انسان دوستانه است. سفیر سوریه فردا قطعاً در تشییع جنازه حضور خواهد داشت. شهادت این گروه از آتش‌نشانان نشان‌دهنده وابستگی ایرانیان به فرهنگ شهادت است.
 
جست‌وجو ادامه دارد/ از دیروز تاکنون پیکری یافت نشده است/ احراز هویت 6 پیکر
 عدنان محمود سفیر سوریه در تهران

 
 

09:13 جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی و سخنگوی ستاد بحران پلاسکو: 145 ساعت از آغاز عملیات حادثه پلاسکو می‌گذرد و همچنان آتش نشانان مشغول فعالیت و آواربرداری هستند.

تاکنون 85 درصد عملیات آواربرداری انجام شده و عملیات جستجو در 15 درصد باقی مانده بدون فوت وقت ادامه دارد.

معبری در دیوار ضلع شرقی ساختمان پلاسکو در شب گذشته باز شد تا وارد اتاقک برقی این ساختمان شویم اما بعد از ورود فردی را پیدا نکرده و عملیات آواربرداری از بالا را همچنان ادامه می‌دهیم.

امروز احتمالا به صفر یا طبقه همکف ساختمان پلاسکو خواهیم رسید و می‌کوشیم تا بعد از آن به طبقات منفی برسیم.

08:20  احتمال یافتن پیکر محبوس‌شدگان در طبقه منفی یک

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تهران: عملیات پلاسکو هنوز به اتمام نرسیده و از امروز صبح دیواری مقابل زمین پلاسکو زده‌ایم تا مسیر باز شود و معبر خیابان جمهوری، امکان رفت و آمد داشته باشد، از این طریق، زندگی کسبه و اهالی محل فلج نخواهد شد.

احتمال می‌رود برخی از محبوس‌شدگان در طبقه منفی یک باشند و اکنون به طبقه همکف دست یافته‌ایم. همکاران ما به صورت فردی و گروهی به جست‌وجوی مفقودین پرداخته تا بتوانند آنها را از زیر آوار خارج کنند.

07:12 جست‌وجوها همچنان ادامه دارد.

 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

 

 اخبار روز ششم حادثه - 5 بهمن

22:35 پزشکی قانونی: احراز هویت به اتمام رسید

پزشکی قانونی در اطلاعیه ای اعلام کرد که احراز هویت شش فوتی حادثه پلاسکو به اتمام رسید است. 

بر این اساس هویت شهدای آتش‌نشانان عبارتند از: بهنام میرزاخانی، علی امینی و فریدون علی تبار.

همچنین هویت سایر شهروندان عبارت اند از: حیدر پهلوانی، جواد حسینقلی زاده و محمود محسنی

21:50 جدال بی وقفه با آتش نهفته پلاسکو 

در حالی که جدال آتش نشانان با آتش پلاسکو در حال ورود به هفتمین روز است، شعله های نهفته زیر آوار همچنان زبانه می کشد. تعدادی آتش نشان داوطلب در محل حاضر شده اند و تمام تلاش بر این است تا آواربرداری تا فردا تمام شود و سخنگوی آتش نشانی گفته است اگر این امر محقق نشود تصمیم جدیدی گرفته خواهد شد.

20:25 سخنگوی آتش نشانی: آواربرداری فردا تمام نشود تصمیم جدیدی می‌گیریم

جلال ملکی گفت: همه سعی‌مان بر این است تا فردا، عملیات آواربرداری تمام شود اما به دلیل پیچیده بودن کار، اگر این اتفاق محقق نشد، تصمیم جدیدی اتخاذ خواهد شد.

 در آستانه هفتمین روز فاجعه پلاسکو ، تاکنون فقط چهار پیکر از زیر آوار بیرون آورده شده است. پیش بینی می شود امدادگران فردا به پیکر شهدا برسند.

20:16 نصب تندیس شهدای آتش نشان در چهارراه استانبول

رئیس شورای اطلاع رسانی شهرداری تهران: گفت: کمیسیون نام گذاری شورای اسلامی شهر تهران در تدارک هستند تا محلی برای شهدای آتش نشان نام گذاری کند. همچنین  سازمان زیباسازی در حال برنامه ریزی برای نصب تندیس آتش نشانان در چهار راه استانبول است.

19:46 خروج ۵۰۰ شهروند توسط آتش نشانان لحظاتی پیش از ریزش پلاسکو

سردار کریمی، جانشین پلیس راهور تهران بزرگ: جمعیتی حدود ۵۰۰ نفر در طبقات مختلف بودند که توسط نیروهای آتش نشانی و نیروی انتظامی از محل حادثه خارج شدند.

18:30 کشف ۷۵ گاوصندوق از زیر آوار پلاسکو/ ثبت ۸ مورد مفقودی

سردار قادر کریمی، جانشین فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: تا امروز سعی کردیم امنیت مغازه های موجود در مجاور این پاساژ را ایجاد کنیم.

وی افزود: با گذشت شش روز از حادثه حتی یک گزارش از سرقت و هرگونه نا امنی در محدوده این ساختمان را نداشتیم. تاکنون ۸ نفر اعلام فقدانی در پلیس آگاهی گزارش شده که جنازه ۴ نفر کشف شده است.

سردار کریمی ادامه داد: ۷۵ گاوصندوق تا کنون کشف شده که ۵ گاوصندوق تحویل داده شده است.

 

16:19 جزئیات تشییع پیکر شهدای آتش نشان

مجتبی عبدالهی رییس ستاد تشییع شهدای آتش‌نشان پلاسکو: پیکر مطهر شهدای آتش‌نشان روز پنجشنبه ساعت ۸:۳۰ صبح از مقابل دانشگاه تهران تشییع و به بهشت زهرا منتقل خواهد شد.

با بررسی دقیق مشخص شد که ١٥ نفر از آتش‌نشانان در آوار پلاسکو و یک نفر نیز در بیمارستان شهید شده‌اند.

16:16 سردار غلامعلی کریمی جانشین فرمانده انتظامی تهران: پس از نظر آتش نشانی، از روز شنبه هفته آینده کسبه اطراف پاساژ پلاسکو می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

حدود 700 نفر در زمان ریزش ساختمان برای تماشا در محل حضور داشتند. ٧٥ گاوصندوق از پلاسکو کشف شده است که پنج عدد تحویل صاحبانشان شده است. تاکنون 8 خانواده کسبه پلاسکو اعلام مفقودی کردند.

14:00 ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی: تاکنون 11000 تن از آوارهای ساختمان پلاسکو شامل آهن‌های شکسته، نخاله و سیمان از محل خارج شده و آتش‌نشان‌ها همچنان با دستگاه‌های هیدرولیکی در حال جست‌جوی پیکرهای مدفون شده هستند.

 
 

 

جست‌وجو ادامه دارد/ از دیروز تاکنون پیکری یافت نشده است

  امدادگران به دل آوار زدند تا بتوانند جستجوی آوارها را به دقت انجام دهند

12:34 پاساژ فردوسی پس از ٦ روز تعطیلی بازگشایی شد.

 

11:28 احتمال وجود پیکرها در قسمت غربی بسیار بیشتر است زیرا 2 دستگاه بیل مکانیکی pc800 به همراه تعداد قابل توجهی آتشنشان و امدادگر در این قسمت مستقر هستند.

 

11:02 یک اکیپ برای جستجوی دقیق جهت کشف احتمالی پیکرها وارد میدان شد

11:01 امدادگران با کپسول اکسیژن و ماسک و تجهیزات قصد دارند روی آوارها رفته تا دود و بخار برخواسته را با آب کنترل کنند

10:58 دود سفید رنگ و غلیظی که از آوار پلاسکو به آسمان برخواسته است، نشانه وجود آب، بخار و دود است.

 
جست‌وجو ادامه دارد/ از دیروز تاکنون پیکری یافت نشده است کپسول و تجهیزات یک آتشنشان که از زیر آوار بیرون کشیده شد.
 
 

10:40 جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی گفت: آمار شهدا و جان‌باختگان حادثه پلاسکو تا این لحظه همان 7 نفر است که قبلاً اعلام شده است. تا صبح امروز نیز جستجو در زیر آوارها ادامه داشته اما به مورد جدیدی از پیکر مفقودین یا اجساد شهدای آتش‌نشانی دست پیدا نکرده‌ایم.

 
 
10:18 اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با فارس گفت: شهرداری پیشنهاد داده است که غرفه های بوستان گفت و گو در اختیار این کسبه قرار بگیرد و در اختیارشان باشد‌.

همچنین دولت نیز چند پاساژ در اطراف محله بازار را اعلام کرده که در اختیار کسبه ساختمان تخریب شده قرار می دهد.

09:45 ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی: در ادامه روند آوار برداری ساختمان پلاسکو از شب گذشته تاکنون چند دستگاه تنفسی، متعلقات و تجهیزات پیدا شد که بر همین اساس محدوده مورد نظر را با دقت بیشتری کندوکاو کرددیم اما متاسفانه به هیچ پیکری دست نیافته‌ایم.

همچنین در ضلع جنوب شرقی ساختمان، به اتاق ترانس رسیدیم که علی‌رغم جستجوی کامل، متأسفانه در این بخش هم پیکری وجود نداشت. تاکنون 70 درصد از ضایعات، نخاله ها و بتن از محل حادثه خارج شده است

08:40 مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران: هویت پیکرهای منتقل شده به پزشکی قانونی هنوز مشخص نشده است ولی آزمایش از خانواده ۱۵ آتش نشان صورت گرفته است و به احتمال زیاد نتیجه آزمایشات و هویت کامل تا فردا معین و اعلام خواهد شد.

08:10 سخنگوی اورژانس تهران: در عملیات آواربرداری و جست‌وجو، پیمان پورخانچی آتش‌نشان ۳۳ ساله به‌علت گاز منوکسید کربن دچار از دست دادن هوشیاری شد که نیروهای اورژانس آن را به بیماستان منتقل کردند.

07:30 سرهنگ رزاقی: تمام مسیرها در تهران باز است و تنها مسیر خیابان جمهوری حد فاصل خیابان فردوسی و خیابان سعدی مسدود است.

07:15 آواربرداری همچنان ادامه دارد و دستگاه‌ها هرچقدر به طبقات پایین نزدیک می‌شوند حرارت بالاتر می رود، آنچنان که گاهی به جاى آوار، آتش جا‌به‌جا می‌کنند.

 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

بعد از ورود به پنجمین روز این حادثه اخبار لحظه به لحظع از امدادرسانی حادثه پلاسکو به شرح زیر است:

22:50 ۲۰۲ مصدوم در حادثه پلاسکو درمان شدند

 دکتر پیرحسین کولیوند رئیس مرکز اورژانس کشور، گفت: تاکنون ۲۰۲ نفر در حادثه پلاسکو تحت درمان قرار گرفتند.

وی ادامه داد: ۱۵۴ نفر در محل حادثه به صورت سرپایی و ۴۸ نفر با انتقال به بیمارستان ها، درمان شدند. از ۴۸ مصدوم انتقال داده شده، بهنام میرزاخانی به دلیل شدت سوختگی در بیمارستان شهید مطهری به شهادت رسید و ۴۵ نفر نیز ترخیص شدند.

رئیس مرکز اورژانس کشور، گفت: در حال حاضر فقط فخرالدین گودرزی و پیمان پورخانچی در بیمارستان پارس بستری هستند که بزودی ترخیص می شوند.

20:15 زمان و مکان تشییع پیکر شهدای پلاسکو مشخص شد

معاون اجتماعی شهرداری تهران گفت: پیکر مطهر شهدای آتش‌نشان حادثه پلاسکو پنج‌شنبه آتی ساعت ۸ صبح پس از اقامه نماز در دانشگاه تهران تشییع می‌شود.

وی افزود: پیکرها در طول خیابان انقلاب به سمت خیابان حافظ تشییع و سپس به بهشت‌زهرا منتقل می‌شوند تا در قطعه ۵۰ که مربوط به شهدای منا و مدافعان حرم است آرام گیرند

خروج بخشی از سازه چند تنی نمای پلاسکو

هم اکنون سردار مهماندار با حضور در چهار راه استانبول بر ترافیک منطقه نظارت دارد.

ضمن اینکه بخشهایی از سازه چندین تنی نمای پلاسکو با کامیونهای کفی از محوطه خارج شد.

هنوز پرونده قضائی برای پلاسکو تشکیل نشده است

شهریاری سرپرست دادسرای جنایی گفت: هنوز پرونده قضایی برای پلاسکو تشکیل نشده و پس از اتمام عملیات در مورد مقصران تصمیم گیری می شود.

19:10 مقایسه ریزش پلاسکو و حادثه ۱۱ سپتامبر درست نیست

ملکی در مورد لباس آتش نشانان گفت: شک نکنید لباسهایی که چند ماه اخیر تهیه شده بهترین در دنیا است.

وی در مورد دود سفید خارج شده از زیر آوار و شائبه سرطان زا بودن آن افزود: همه دودها خطرناک نیست، اگر سفید است یعنی آتش رو به خاموشی است. وقتی ناگهان زیاد می‌شود زمانی است که پس از آواربرداری هوا به آتش می‌رسد.

وی تاکید کرد: بخش زیادی از دود بخار آبی است که آتش نشانان استفاده می کنند. ضمن اینکه تخریب پلاسکو قابل مقایسه با ۱۱ سپتامبر نیست.

ملکی در ادامه گفت: یک جسد کشف شده از شب گذشته به دلیل احتمال ریزش خارج نشد.

18:25 شهرداری اختیار تخریب ندارد/ممکن است برخی اجساد در محل حادثه پیدا نشود

شهریاری سرپرست دادسرای جنایی در نشست خبری گفت: شهرداری بجز آرای کمیسیون ماده ۵ اختیار تخریب ندارد. صحبت قالیباف در فیلم منتشر شده به دلیل نداشتن اختیار تخریب است.

وی افزود: قانون کار می‌گوید وزارت کار در مورد ایمنی محل کار مکلف به بازرسی و به عنوان ضابط قضایی می‌تواند پلمپ کند.

معاون دادستان تهران ادامه داد: این احتمال وجود دارد که اجساد در محل حادثه پیدا نشوند.

شهریاری ادامه داد: پس از انتقال آوارها با استفاده از سگ های تربیت شده، مجددا جست و جو در میان آوارها صورت می گیرد. در صبح روز پنج شنبه در ساختمان پلاسکو زیارت عاشورایی برگزار شده است و این افراد در مراسم زیارت عاشورا حضور داشتند که با وجود تاکیدات قبلی محل را ترک نکرده اند.

18:05 ممکن است برخی اجساد پیدا نشوند

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در نشست خبری حادثه پلاسکو گفت: ممکن است در صورتی که اجساد در معرض آتش باشند، حتی به خاکستر تبدیل شوند.

17:03 در حال حاضر آتش نشانان احتمالاً با اجسادی مواجه شده اند/ عملیات در بخشی متوقف شده است

 

17:00 قاضی محمد شهریاری: مقام معظم رهبری فرمودند که فعلا اولویت کمک به حادثه دیدگان باشد بعد از این موضوع قطعا به علت رسیدگی می‌شود

16:55 جلال ملکی: البسه نیروهای آتش نشانی متحول شده در حالی که قبلا تجهیزات خودروها معتبر نبود اما الان بسیار خوب شده است، هم اکنون آتش نشانی تهران از نظر تجهیزات و تخصص جزو برندهای منطقه است به طوری که بارها از کشورهای اطراف آمده و در دانشگاه آتش نشانی دوره می‌بینند

16:50 قادی پاشا رئیس پزشکی قانونی استان تهران گفت: جسد می‌تواند ذغالی شود اما باید پیکر در معرض درجه حرارت زیاد باشد

16:45 جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی درباره نحوه آواربرداری گفت: این فیلمی که در فضای مجازی پخش شده مبنی بر اینکه قالیباف درباره حفر تونل اجازه نداده باشد مربوط به این موضوع نبوده است

16:42 جاوید معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران: از لحاظ قانونی شهرداری تهران اختیاری برای پلمپ محلی را ندارد، همه کار کردیم اما نتوانستیم علاالدین را پلمپ کنیم/ پلمپ مراکزی که مسائل ایمنی در آن رعایت نمی‌شود از اختیار شهرداری خارج است/ فیلمی که قالیباف در حال صحبت با آتش نشانهاست توسط ۴ کانال تلگرانی حرف صریح شهرداری تهران را نقض کردند چرا که وی در این فیلم می‌گوید حفر را انجام دهید اما 5 نفری در این منطقه نمانید چون احتمال ریزش دیوار زیاد است که به همین دلیل جلوی نیروی‌های آتش نشانی را گرفتند

16:40 ملکی در پاسخ به سوال خبرنگاران: آتش نشانان در حین آواربرداری در طبقه منهای یک با 4 بدن مواجه شدیم، اما فقط توانستیم پیکر 3 نفر را از زیر آوار بیرون بکشیم و آوار به گونه‌ای که خارج کردن پیکر چهارم منجر به متلاشی شدن بدن می‌شود لذا صلاح نبود که پیکر وی هم اکنون خارج شود زیرا آن مکان ناایمن بود/ قرار شده آواربرداری از بالا انجام شود و هنگامی که آوار سبک شد خارج کردم پیکر چهارم انجام شود به همین دلیل فعلا بدن همانجا مانده است/ اینکه گفته می‌شود عده‌ای از مفقودین در هنگام زنده بودن پیامک و تصاویر از خود ارسال کرده‌اند مورد تایید نیست/ به دلیل فشار و آتش سوزی امکان دارد آسیب های زیادی به بدن ها به خاطر حرارت زیاد بخورد اما اینکه پیکر آنها ذوب شود یا خیر بحثی تخصصی محسوب می‌شود/

16:30 شهرام گیل آبادی: وقتی مدیریت بحران جلسه ای با حضور وزیر کشور، فرماندهان محترم سپاه، نیروی انتظامی، استاندار تهران و ... تشکیل می دهند و این بزرگواران به تصمیمی می رسند که مدیریت بحران یک سخنگو داشته باشد، ما به عنوان کارگزاران ارتباطی مجموعه شهرداری تهران وظیفه داریم این موضوع را عملیاتی کنیم/ بر اساس دستور شهردار تهران از بحران عبور کردیم و از 12 شب گذشته وارد مرحله عملیاتی شدیم

16:25 قاضی محمد شهریاری: آوارهای پلاسکو به مکان محصور منتقل می‌شود تا دوباره آنها بررسی شوند/ برای پیدا کردن پیکر مفقودین از سگهای زنده یاب استفاده می‌شود
 

16:15 ملکی: بعد از ریزش ساختمان به عینه مشاهده کردیم اسکلت‌ها بهم تنیده شده بود اما با این وجود چند دستگاه جرثقیل سنگین کار را برای یافتن مفقودین شروع کردیم/ در حین آواربرداری ستون‌هایی با وزن بیش از 50 تن داشتیم که تلاش ما در ابتدای کار فقط به تخلیه ستون‌ها از محل آوار صورت گرفت/ پس از آمارگیری از افراد حاضر و غایب قبل و بعد از عملیات اطفا حریق و زمان ریزش مطمئن شدیم مجموع شهدا و مفقودین حداکثر 25 نفر است/ به تدبیر ریاست ستاد بحران کار ما آواربرداری از سطح آوارها بود و همزمان با آن تونل‌هایی هم برای یافتن مفقودین و ورود به طبقات زیرین از جبهه‌های مختلف حفر شد/ بامداد امروز با پیکر 4 نفر که آتش نشانان نبودند روبرو شدیم / وضعیت آوار و تنیدگی آن خیلی بحرانی بود/ به خاطر آسیب‌های شدید فوت مفقودین تایید شده است/ تا این لحظه مجموعا پیکر 7 نفر کشف شده است اما تلاش برای پیدا کردن سایرین ادامه دارد/ آواربرداری جبهه‌های شرقی و جنوبی ساختمان پلاسکو تقریبا تمام شده است اما هم اکنون تمرکزمان در بخش غربی است و آواربردای در آن بخش با بلدوزر و بیل‌های مکانیکی در حال انجام است

16:05 سخنگوی‌ سازمان آتش‌نشانی و ستاد بحران پلاسکو :

 

 ۱۰ ایستگاه خودرو آتش نشانی به همراه ۴ نردبان هیدرولیکی در‌ زمان آتش سوزی به محل پلاسکو ارسال شده بودند.
 در ابتدای آتش سوزی اولویت تخلیه ساختمان بوده است.

 زمانی که آتش نشان به طبقات بالایی رسیده بودند آتش تحت کنترل‌بود که به یک باره انفجاری در قسمت شمالی ساختمان اتفاق افتاد که در همین زمان دستور خروج داده شده بود که در این بین آتش نشانها با افرادی مواجه شدند که هنوز‌ درون ساختمان بودند که درصد بسیار زیادی از آنها قبل از ریزش به سرعت خارج شدند.

 در‌ جمع بندی به این نتیجه رسیده‌ایم که تعداد افراد مفقودی و فوتی در‌ زیر آوار حداکثر ۲۵ نفر است
 

 

15:40 محمد شهریاری، معاون دادستان تهران در نشست خبری:

حسب تکلیف قانونی در محل حادثه ریزش ساختمان پلاسکو بودیم، ارائه مشاوره قضایی به اهالی و کسبه هدف ما بود/ اولویت ما خارج کردن احتمالی زندگان و سپس جان باختگان و اجساد مطهر آنها و بعد اموال است/ شخصا در پاساژ کویتی ها حاضر و از نزدیک روند را مشاهده کردم/ در همان لحظه اجساد به پزشکی قانونی منتقل شدند و اجساد را معاینه کردیم/ اجساد دارای تروما و فساد نعشی پیشرفته بودند/ این شایعه در مورد زنده بودن آنها با بررسی صورت گرفته تکذیب شد/ خدمات قضایی در مورد مالکین و متصرفین داشتیم.

وری ادامه داد: بعضا شایعاتی مطرح می شد که این افراد زنده هستند اما با بررسی پزشکی مشخص شد که این تکذیب می شود و این افراد حیاتی نداشته اند / افرادی تقاضای بردن اموال در معرض خطر را داشتند که ما مجوز قضایی را دادیم / گاو صندوق ها در محل گاراژ قرار داده شد تا تحویل مالکان شود / از مالکان و کسبه تقاضا داریم حوصله بیشتری داشته باشند و اولویت ما را رسیدگی کنند تا پس از کشف اجساد، به وضعیت آنها رسیدگی کنیم

 15:30 مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران:

از روز پنج شنبه به دنبال هماهنگی با معاونت دادستانی، تیم تشخیص هویت و تعیین علت فوت در مرکز کهریزک مستقر شد / تا کنون شش پیکر در اختیار اداره کل پزشکی قانونی استان تهران قرار گرفت که معاینه تخصصی، ظاهری و اخذ نمونه ها برای بررسی دقیق و تعیین علت فوت انجام شد/ همزمان کار تشخیص و احراز هویت صورت می گیرد و سعی کردیم از کلیه پیکرها نمونه DNA اخذ شود/ تا کنون نمونه 15 خانواده آتش نشانان اخذ شد و یک مورد از بیمارستان شهید مطهری ارسال شد که از این مورد نمونه برداری انجام ندادیم/ از 4 خانواده متوفیان نیز نمونه DNA اخذ شده که این افراد غیر آتش نشان هستند / تا کنون شش پیکر در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفته و قرار است یک پیکر دیگر نیز ارسال شود

15:20 نشست خبری

آخرین وضعیت حادثه ریزش پلاسکو در محل ستاد مدیریت بحران با حضورعلیرضا جاوید معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، مسعود قادی پاشا رئیس پزشکی قانونی استان تهران، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی و سخنگوی حادثه پلاسکو، محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی، عابد ملکی شهردار منطقه 12، عباسعلی محمدیان رئیس پلیس آگاهی شهر تهران جنب ساختمان پلاسکو در حال برگزاری است.

15:10 پیدا شدن چند کپسول آتش نشانی/ مغازه های خیابان جمهوری تا سر لاله زار باز شدن

کشف 4 پیکر از زیر آوارهای طبقه منفی یک/ تشییع پیکر شهدای آتش‌نشان از دانشگاه تهران

 

13:52 سازمان پزشکی قانونی در ابلاغیه‌ای اعلام کرد: به جز خانواده متوفیان پلاسکو، افراد دیگری به پزشکی قانونی مراجعه نکنند.

13:36 ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی کشور گفت: پیش‌بینی زمان اتمام آواربرداری سخت است اما در حال حاضر عملیات آواربرداری به شدت در حال انجام است به طوری که ضلع شرقی به جنوبی ساختمان پلاسکو به هم وصل شده و به نقطه صفر رسیده‌ایم. در بامداد امروز به پیکر 4 تن از هموطنان رسیدیم که در زیر آوار مانده بودند دست و پاهایشان بیرون بود اما به دلیل جراحات وارده و حتی سوختگی جان خود را از دست داده بودند.

12:24 زمان دقیق فوت اجساد پیدا شده در پلاسکو

قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی تهران، درباره معاینات اجساد بیرون کشیده شده از دل آوار گفت: شب گذشته بعد از آنکه سه جسد جدید کشف شد و به پزشکی قانونی منتقل شد به عنوان نماینده دادستان در محل پزشکی قانونی حاضر شدند.

وی افزود: بررسی و معاینه اجساد حکایت از آن داشت تمام اجساد دچار فساد نعشی شده و به دلیل گذشت زمان متلاشی شده‌اند. 

قاضی شهریاری گفت: این موضوع نشان می‌دهد زمان مرگ این افراد همان روز پنجشنبه بعد از ریزش آوار بوده است.

سرپرست دادسرای امور جنایی گفت: اینکه برخی شایعه می‌کنند که این افراد تا چند روز بعد از حادثه زنده بوده‌اند بر اساس آزمایش‌ها موضوعی کذب است و زمان فوت این افراد همان زمان بعد از ریزش آوار در روز پنج‌شنبه بوده است.

وی گفت: در حال حاضر کلاً 6 جسد در پزشکی قانونی در سالن تشریح وجود دارد.

 
 

12:18 آوار پلاسکو در زمین 7 هکتاری در محله هرندی تهران نگهداری می‌شود.

12:10 وزیر کشور و شهردار تهران برای ارائه گزارش در خصوص حادثه پلاسکو، دهم بهمن ماه به مجلس می‌روند.

 

11:00 ورود بیش از ۱۰۰ دستگاه کامیون در محل حادثه پلاسکو.

 

 
10:42 پیش بینی  مدیرعامل سازمان آتش نشانی
 
 
مدیرعامل سازمان آتش نشانی: پیش بینی می کنیم امروز تمام اجساد از زیر آوار خارج شود. بخش عمده از عملیات های آوار برداری به اتمام رسیده است. 
 
 
10:40 تشییع پیکر شهدای آتش نشان از دانشگاه تهران
مسئول ستاد تشییع پیکر شهدای آتش نشان گفت: پیش بینی کرده ایم پیکر شهدای آتش نشان از دانشگاه تهران به سمت بهشت زهرا (س) تشییع شود.

 

 

 

10:23 تلاش برای کشف 11 گاوصندوق بزرگ بانک تجارت بین آوار پلاسکو

با توجه به اینکه یکی از شعب بانک تجارت در ساختمان پلاسکو مستقر بود و در جریان حادثه روز پنجشنبه گذشته تخریب شده است، تلاش برای یافتن 11 گاوصندوق بزرگ این بانک همچنان ادامه دارد.

 
 

 

10:06 عملیات آوار برداری با سرعت بیشتری در حال انجام است و بیش از ۶۰ درصد آوارها تا کنون برداشته شده است.

کشف ۴ پیکر از زیر آوارهای طبقه منفی یک/ انجام 60درصد آواربرداری

 

 

08:30  ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی:

بامداد امروز تنها ۴ جسد از هموطنان از زیر آوار بیرون کشیده شده است. عملیات ادامه دارد هنوز خبری از جسد پنجم نیست. اجساد برای تشخیص هویت به پزشکی قانونی منتقل شدند.

08:00 دودهای ناشی از آتش همواره از زیرآوارها متصاعد می‌شود و آتش‌نشانان سعی می کنند با پاشیدن آب، کار را تسهیل کنند. جست‌وجوها در ضلع غربی حادثه پلاسکو که به ظاهر امکان یافتن پیکرهای بیشتری وجود دارد با دقت بیشتری در حال انجام است.

07:05 شریف زاده مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی: تونلی به سمت موتورخانه یعنی طبقه منفی یک حفر شد ولی چیزی یافت نشد اما تونل دیگری به کنار موتورخانه زدیم که ۴ پیکر که مربوط به شهروندان بود، یافت شد و به سختی بیرون کشیده شد.

سختی کار ما، برش آهن و برداشتن سقف فوقانی بود که برداشته شد و اکنون آواربرداری به آرامی انجام می‌شود و دو تیم حرفه‌ای، کار جست‌وجو را ادامه می‌دهند.

امیدواریم بتوانیم به محبوس شدگان دست یابیم و در این مسیر، دقت را فدای سرعت نمی‌کنیم که بی احترامی به پیکر همکاران ما شود. کماکان امیدواریم کسانی را که زنده‌ هستند، از زیر آوار خارج کنیم؛ چند بیل مکانیکی به همراه لودر در حال کار هستند.
  

 

 07:03 وضعیت ترافیکی محدوده ساختمان پلاسکو

پلیس راهور تهران: هیچ‌گونه تغییری در محدودیت ترافیکی در محدوده مرکزی ایجاد نشده است. غرب به شرق خیابان جمهوری از تقاطع خیابان حافظ و 30 تیر و همچنین خیابان فردوسی از میدان امام(ره) به سمت شمال کماکان مسدود است.

 

01:56 جلال ملکی، سخنگوی سازمان اتش نشانی : این چهار پیکر از تونل‌هایی که به طبقه منفی یک وصل می شد، کشف شدند. هر چهار پیکر زیر آوار بودند و شدیدا آسیب دیده بودند.

 

 

01:20  اجساد کشف شده نیروهای تاسیساتی پلاسکو بودند

بنابر اطلاعات کسب شده، اجسادی که دقایقی پیش از زیر آوار پلاسکو کشف و خارج شدند، متعلق به نیروهای تاسیساتی پلاسکو بوده که در موتورخانه حضور داشتند.

01:20  کشف ۵ جسد از زیر آوارهای پلاسکو

هم اکنون ۴ جسد از زیر آوارها خارج شده و ماموران در حال تلاش برای خروج پنجمین پیکر هستند. 

همچنین اخبار مربوط به کشف افراد زنده از زیر آوارها صحت ندارد.

تا کنون مجموعا پیکر ۷ نفر از زیر آوارها بیرون آورده شده است.

01:15 سومین جسد از شهروندان عادی از زیر آوار خارج شد

کولیوند، سرپرست اورژانس کشور خارج شدن سومین پیکر را از تونلی که به سمت موتورخانه پلاسکو می رود تایید کرد.

به این ترتیب تعداد کشته شدگان حادثه پلاسکو تا کنون با احتساب یک فوتی روز اول در بیمارستان ۶ نفر است

01:10 دومین جسد کشف شده از زیر آوارهای ساختمان پلاسکو خارج شد

به گزارش خبرنگار مهر، دقایقی پیش دومین جسد کشف شده از زیر آوارهای ساختمان پلاسکو خارج شد.

01:05  سرپرست اورژانس: پیکر یک شهروند از قسمت موتورخانه خارج شده است

کولیوند سرپرست اورژانس کشور اعلام کرد: پیکر یکی از افراد غیرآتش‌نشان از قسمت موتورخانه ساختمان پلاسکو خارج شده است.

01:00  دومین جسد کشف شده از زیر آوارهای ساختمان پلاسکو خارج شد

دومین جسد کشف شده از زیر آوارهای ساختمان پلاسکو خارج شد.

احتمال خروج ۴ جسد دیگر به زودی

گزارش های تایید نشده حکایت از آن دارد که نیروهای امدادی در آخرین تجسس خود به جسد ۴ نفر دیگر دسترسی پیدا کرده اند. اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام می شود.

 01:10 پیکرهای پیدا شده افراد عادی هستند
جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی: تیم های امدادی با حفر کانال از سمت غرب پاساژ پلاسکو وارد ساختمان شده و دقایقی قبل موفق شدند سه جسد را کشف کنند. این اجساد همگی شهروند بوده و در میان آنها آتش نشانی وجود ندارد. سخنگوی آتش نشانی با بیان اینکه امدادگران اورژانس پس از معاینه اجساد مرگ آنها راتایید کردند، افزود: مشخص شد چند روزی از مرگ این افراد می گذرد و علت  مرگ آنها ریزش آوار است.
 
 01:00 سه پیکر دیگر از زیر آوار خارج شد

کولیوند رئیس اورژانس کشور خبر داد پیکر سه نفر دیگر از جانباختگان حادثه پلاسکو از زیر آوار خارج شده است.

00:20 امدادگران در تلاش برای دسترسی به یکی از فضاهای زیر سطحی پلاسکو

از ساعاتی پیش عملیات جدیدی برای حفر تونل به منظور دسترسی به یکی از نقاط زیرین ساختمان پلاسکو  صورت گرفت.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار