14. آذر 1395 - 9:06   |   کد مطلب: 21003
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان با اشاره به مستندسازی بدهی ۱۸۰ میلیارد تومانی ادارات دولتی به اوقاف گفت: درآمد موقوفات استان همدان نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش ملایری ها به نقل از تسنیم؛ حجت‌الاسلام محمد کاروند در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری برنامه‌های گسترده‌ای در دهه وقف اظهار داشت: همدان استانی موقوفه‌خیز است و در تمام شهرهای این استان وقف وجود دارد.

وی با بیان اینکه بیش از 800 نوع نیت در موقوفات قدیمی و جدید کشور وجود دارد، افزود: اکثر موقوفات با نیت محرومیت‌زدایی انجام می‌شود به طوری که واقفان خیراندیش با درک دردی از جامعه اقدام به وقف اموال خود می‌کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان بیان کرد: یکی از موقوفات شهرستان اسدآباد که جایگاه سوخت است که مرحوم بکایی با نیت درمان بیماران بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) این شهر وقف شده و در دهه وقف امسال تجهیزات پزشکی رایگان برای این مرکز خریداری می‌شود.

وی بیان کرد: موقوفه سیف‌الدوله شهرستان ملایر پنج نوع نیت دارد که شامل ساخت بیمارستان 12 تخته امام حسین(ع) و مرکز اورژانس، ساخت مدرسه ویژه ایتام، روضه‌خوانی در مقبره سیف‌الدوله، خرید لباس گرم و مناسب برای زائران کربلا  اختصاص دارد که این نیات در حال انجام است.

کاروند از بهاء‌الملک به عنوان بزرگترین موقوفه استان همدان یاد کرد و گفت: این موقوفه با هدف روضه‌خوانی و تأمین دارو و درمان رایگان مردم روستا وقف شده ‌و همچنین موقوفه امیرنظام تویسرکان با نیت ساخت حمام، کمک به فقرا و درمان بیماران و روضه‌خوانی وقف شده است.

وی با اشاره به برگزاری همایش «همه واقف باشیم» و تجلیل از فعالان عرصه وقف در دهه وقف امسال تصریح کرد: 18 ایستگاه‌ "همه واقف باشیم" در سطح شهرستان‌های استان فعال شدند و نحوه، نوع و انشای وقف را به مردم آموزش می‌دهند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از برپایی نمایشگاه عملکرد موقوفات و بقاع متبرکه در امامزاده عبدالله‌(ع) شهر همدان خبر داد و گفت: در این نمایشگاه 30 زمین به دلیل داشتن ظرفیت مناسب برای سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای امینانه نیات واقفان از رسالت‌های اصلی اوقاف است، بیان کرد: در دهه وقف سعی شده سرعت بیشتری به اجرای نیات واقفان خیراندیش داده شود به‌طوری که خرید تجهیزات برای بیمارستان‌های موقوفه‌ای، توزیع سبد کالا برای محرومان و اطعام خانواده‌های تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد به تعداد 2 هزار نفر و اعزام اکیپ‌های پزشکی به مناطق محروم انجام شده است.

کاروند از اعزام زائر اولی‌ها به مشهد ‌خبر داد و افزود: 83 نفر از نیازمندان و افرادی که تا‌کنون به مشهد مقدس مشرف نشدند هزینه سفر آن‌ها از محل موقوفات تأمین شده است.

وی با اشاره به طرح‌های عمرانی قابل افتتاح در دهه وقف گفت: افتتاح مرکز فرهنگی حفظ مجازی قرآن کریم، بهره‌برداری از درمانگاه اعتمادیه از محل موقوفه بهاءالملک و اتمام 30 مورد عملیات بازسازی و عمراین بقاع متبرکه در دستور کار است.

مدیرکل اوقاف استان همدان افزود: در دهه وقف پنج پزشک در درمانگاه اعتمادیه همدان به منظور ارائه خدمات رایگان پزشکی مستقر می‌شوند و همچنین این درمانگاه براساس توافق با دانشگاه علوم پزشکی به سلامتکده طب سنتی تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال 53 وقف جدید به ثبت رسیده است، عنوان کرد: از این تعداد 26 وقف از ابتدای مهر ماه تاکنون بوده است به طوری که 14 وقف جدید در هفته گذشته ایجاد شده که از این تعداد 10 وقف به شهرستان کبودرآهنگ اختصاص دارد و دیگر موقوفات در همدان، نهاوند، تویسرکان و رزن بوده است.

کاروند بیان کرد: در ماه‌های محرم و صفر 830 میلیون تومان کمک مالی از محل نیات واقفان خیراندیش به 95 هیئت مذهبی برای روضه‌خوانی و اطعام عزاداران حسینی پرداخت شده است.

وی با اشاره به برپایی پنج موکب در ایام اربعین برای پذیرایی از زائران حسینی گفت: در دو موکب‌ مهران و کربلا از محل موقوفات و کمک خیران یک میلیارد و 430 میلیون تومان در ایام اربعین هزینه شد و روزانه 13 هزار پرس غذا بین زائران توزیع شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان افزود: همچنین یکی از خیران 11 هزار جفت کفش به زائران اربعین حسینی اهدا کرد که با اساس نیت این خیر در کربلا بین زائران توزیع شد.

وی به پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش‌آموزان بی‌بضاعت به میزان 505 میلیون تومان اشاره کرد و اظهار داشت: طرح مهر تندرستی براساس نیت واقفات در کبودرآهنگ، ملایر، همدان و اسدآباد اجرا شد.

کاروند با اشاره به اینکه عملیات ساخت حسینیه امامزاده عبدالله‌(ع) همدان دهه فجر امسال افتتاح می‌شود، عنوان کرد: بنای 30 بقعه متبرکه در حال بازسازی و مرمت است که در تکمیل آنها خیران نقش سازنده‌ای داشتند.

وی با اشاره به اینکه نگاه گردشگری بر امامزاده محسن(ع) شهر همدان غالب شده است، افزود: بیشتر افراد با نگاه گردشگری به این منطقه رجوع می‌کنند و بر این اساس نذورات مردمی کفاف عملیات عمرانی و اقدامات جاری این بقعه متبرکه را نمی‌دهد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان تصریح کرد: برای رفع مشکلات امامزاده محسن(ع) 200 میلیون تومان تسهیلات از سوی سازمان اوقاف دریافت شده است.

کاروند با تأکید براینکه در زمینه احیای موقوفات هیچ ملاحظاتی نداریم، گفت: پرونده‌های حقوقی در زمینه شکایت از برخی ادارات داریم و دادستان و رئیس دادگستری همدان نیز براساس ادله‌ها در زمینه زمین‌خواری قاطعانه از اوقاف دفاع کردند.

وی با اشاره به میزان مطالبات اوقاف بیان کرد: قریب 180 میلیارد تومان در بحث ادارات دولتی استان همدان مستندسازی کردیم که در سطح ملی در حال پیگیری است و سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نیز ادارات بدهکار را مشخص کردند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان تصریح کرد: میزان درآمد موقوفات استان همدان امسال نسبت به سال گذشته 30 درصد رشد داشته است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار