5. ارديبهشت 1395 - 16:17   |   کد مطلب: 18866
رئيس مركز بهداشت ملاير گفت: در شهرستان ملایر در حدود هشت درصد جمعیت مبتلا به بیماری دیابت بوده که این آمار پنج درصد در بین مناطق شهری و سه درصد در مناطق روستایی است.

به گزارش ملایری‌ها؛ نيكو امجدي در نشست خبری با اصحاب رسانه در مرکز بهداشت ملایر با اشاره به نامگذاری شعار سال توسط سازمان بهداشت جهانی با عنوان  غلبه بر دیابت اظهار داشت: دیابت یکی از بیمای های خاموش در دنیا بوده که با توجه به آمار مبتلایان جهانی به این بیماری این شعار انتخاب شده است.

وی گفت: عدم تحرك، نداشتن تفريحات سالم و ورزش و استفاده بیش از حد مردم از غذاهاي فست فودي مهمترین عوامل ابتلا به دیابت است و بسیاری از مبتلایان از بیماری خود اطلاع ندارند.

رئيس مركز بهداشت ملاير گفت: بیماری دیابت در دو تیپ بوده که 90 دصد بیماران دیابتی بیماری تیپ دو مبتلا بوده و این در حالی است که به راحتی این بیماری قابل پیشگیری است.

وی با اشاره به مهمترین علائم این بیماری بیان کرد: گرسنگي، تشنگي، خستگي مفرط و پرادراري از علائم اولیه این بیماری هستند و چنانچه این بیماری به موقع شناخته شود هم قابل درمان بوده و هم می توان از پیشگیری آن جلوگیری کرد.

امجدی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در کشور برای مقابله با این بیماری بیان کرد: با توجه به شيوع روز افزون بيماري ديابت در كشور به عنوان يك بيماري غير واگير، دولت تديبر و اميد و وزارت بهداشت و درمان مبارزه با بيماري هاي غيرواگير از جمله ديابت را يكي از 15 آيتم طرح تحول نظام سلامت قرار داد.

وی گفت: مبارزه با این بیماری بر عهده مراکز بهداشتی و درمانی گذاشته شده است و اقدامات خوب و موثری برای مقابله با این بیماری انجام شده است.

رئيس مركز بهداشت ملاير با اشاره به این آمار مبتلایان به دیابت در ایران عنوان کرد: ميزان شيوع بيماري ديابت در كشور بين هفت تا 10 درصد و در استان همدان در مناطق شهري پنج و در روستا سه درصد است.

وی گفت: این آمار در شهرستان ملایر در حدود هشت تا 10 درصد بوده که بین 5 تا 7 درصد در بین مناطق  شهری و سه درصد در مناطق روستایی است.

امجدی گفت: با توجه به جمعیت 300 هزار نفری شهرستان ملایر حدود 30 هزار نفر ر شهرستان ملایر مبتلا به این بیماری هستند.

وی با اشاره به برنامه های هفته سلامت در شهرستان ملایر بیان کرد: نواخته شدن زنگ سلامت، شمت در نماز جمعه، کوهپیمایی و سخنرانی قبل از خطبه های نماز جمعه از جمله مهمترین برنامه های هفته سلامت در ملایر است.

رئيس مركز بهداشت ملاير گفت: با توجه به رسالت اصلی مرکز بهداشت یعنی  پیشگیری و آموزش در هفته سلامت آموزش های لازم در راستای بیماری دیابت و تست رایگان قند خون انجام شده است.

 وی افزود:  ارایه اموزش هاي لازم به دانش اموزان، انجام تست قند خون، اموزش هاي درسي در سطح دانشگاه هاي ملاير، پياده روي، كوهنوردي، برپايي چادرهاي سلامت در ميعادگاه نمازجمعه، توزيع بروشورهاي اموزشي ،سوییچ واکسن دو ظرفیتی فلج اطفال و کارناوال دستگاه های مرکز بهداشت از دیگر برنامه های هفته سلامت است.

امجدی با شاره به اجرای طرح غربالگری در ملایر بیان کرد: هر سه سال يكبار طرح غربالگری در سه سطح بیماریابی، معرفی به پزشک، انجام آزمایش و درمان بیماران در بیمارستان انجام شده  که رابطان بهداشت در مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان عملکرد خوبی داشته اند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار