به گزارش ملایریها به نقل از راه دانا؛در پی انتشار گزارشی با عنوان بودجه سفارتخانههای ایران در کشورهای مختلف کجا خرج میشود؟/جستوجوی دیپلماسی فعال در سایتهایی که در خواب زمستانی هستند+تصاویر در سایت دانا، یک مقام مطلع مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه جوابیه ای صادر کرده است.
مقام آگاه مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه ضمن استقبال از انتقادات سازنده رسانه های گروهی که قطعا می تواند در روند رفع مشکلات و نارسائی ها در بخشهای مختلف مثمر ثمر باشد و تشکر از شبکه اطلاع رسانی دانا، به آگاهی می رساند در یکسال اخیر اقدامات مختلفی در خصوص رفع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری مرتبط با تارنماهای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور به انجام رسیده و در نتیجه، تعداد نمایندگی هائی که با توجه به برخی محدودیت ها و مقدورات، صفحات خانگی خود را به روز می نمایند، به طرز قابل توجهی افزایش یافته است.با این وجود، وضعیت کنونی سایت های نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به صورت کامل مورد رضایت نیست و رفع مشکلات و بروزرسانی و ارتقاء کیفی آنها همچنان در دستور کار این مرکز قرار دارد. در عین حال به منظور آگاهی و اطلاع رسانی نسبت به واقعیت های مربوط به وب سایتهای مزبور، موارد ذیل به اطلاع می رسد:
- با اقدامات صورت گرفته در سال های اخیر صفحات تارنماهای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور یکسان سازی شده و با هدف افزایش ضریب ایمنی آنها، پایگاههای اطلاعاتی آنها به سرورهای داخل کشور منتقل شده است. این تارنماها به صورت مشترک توسط وزارت امور خارجه و خود نمایندگی ها بروز می شوند. قسمتی از صفحات به صورت یکسان از اطلاعات و اخباری که در تارنمای وزارت امور خارجه درج می شود، استفاده کرده و باقی صفحه به گزارش فعالیتها و نیز معرفی حوزه های کاری هر نمایندگی اختصاص دارد.
- بر اساس نتایج بررسی ها و نظارت های مستمر و دوره ای این مرکز بر عملکرد تارنماهای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج کشور، تعداد نمایندگی هائی که وب سایت خود را بروز نمی نمایند، در حال کاهش بوده و اکنون به حدود 11 درصد رسیده است. تغییرات و تحولات در مناسبات سیاسی و اقتصادی بین کشورها که گاهی دچار کاهش سطح و یا تعطیلی نمایندگی می گردد، در کنار مشکلات ناشی از کمبود نیروی انسانی و یا اپراتوری نیز از عوامل اختلال در روند بروز رسانی تارنماها می باشد.
- در قسمتی از گزارش درج شده در شبکه اطلاع رسانی دانا، عنوان شده که تارنمای سفارت جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین، آخرین بار در ماه مبارک رمضان و اعیاد شعبانیه به روز شده است؛ این در حالی است که بررسی های انجام شده نشان می دهد تارنمای مذکور در ماه گذشته (قبل از درج مطلب شبکه اطلاع رسانی دانا) بارها بروز شده است.
- در خصوص نامه های مقام معظم رهبری خطاب به جوانان غربی و اروپائی، بر خلاف برداشت شبکه دانا، پیامهای مزبور پس از ترجمه به 21 زبان مختلف، در تارنمای وزارت امور خارجه قرار گرفته و به صورت اتوماتیک در وب سایت های نمایندگی های کشورمان در خارج کشور درج شد. با توجه به اهمیت محتوائی پیام های مزبور، فایل خاصی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
- در خصوص عدم درج نام کاردار موقت جمهوری اسلامی ایران در بحرین در تارنمای این نمایندگی، در چند سال گذشته روابط جمهوری اسلامی ایران و بحرین تابع متغیرات گوناگونی بوده که به علت فراز و نشیب های متعدد و پایدار نبودن مناسبات، اقدامات عادی در حوزه هایی مانند وب سایت را بدون شک با مشکلاتی مواجه نموده است.
در انتها یادآوری می گردد ارتقای کیفی تارنماهای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در دستور کار مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه قرار داشته و در این چارچوب، همفکری، مشورت و انتقادات سازنده رسانه ای مورد امعان نظر قرار می گیرد.
**توضیحات دانا در مورد جوابیه مقام مطلع مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه
اگرچه این مقام آگاه مدعی شده است که تارنماهای سفارت خانه ها یکسان سازی شده است، اما با مراجعه به سایت های سفارت خانه های ایران در کشورهای مختلف و با یک نگاه ساده به آنها می توان مشاهده کرد که تنها قسمتی از سایت که مربوط به آخرین اخبار وزارت امور خارجه است در همه سایت ها به صورت یکسان از سایت اصلی وزارت امور خارجه به روز می شوند و حتی محتوای آنها کمترین سنخیتی با محتوای سایت وزارت خانه ندارد.
اذعان به این نکته از سوی وزارت امور خارجه که برخی از این سایت ها غیر فعال هستند، تأییدی بر خبر دانا بوده است؛ باید در نظر داشت سایت مرتبط با یک سفارتخانه در کشوری دیگر در حقیقت تابلو و اعلان بیرونی آن سفارتخانه بوده و بسیاری از هم میهنان ما در کشور های دیگر مرجع و دسترسی به جز این سایت نداشته و به روز رسانی این سایت ها نه تنها دیپلماسی کشور را فعال می کند بلکه می تواند بسیاری از مشکلات هم میهنانمان در کشور های دیگر را کاهش دهد.
گزارش دانا کاملا مستند بوده و تصاویری که در زمان تهیه گزارش از سایت ها گرفته شده است کاملا نشان می دهد که این سایت ها از چه زمانی به روز رسانی نشدهاند و حتی خبرهای اول صفحات آنها مرتبط با اعیاد سال های گذشته بوده است. آرژانتین یکی از ده ها سایت بررسی شده است و به جرات می توان گفت تنها تعداد معدودی از این سایت ها به صورت هفتگی به روز می شوند و بسیاری دیگر همچنان غیر فعال هستند.
نامه مقام معظم رهبری که قاعدتاً در زمان انتشار بایستی به اولین خبر این سایت ها تبدیل می شد از آنجایی که وزارت خارجه تنها می توانست خبرهای گوشه این سایت ها را به صورت اتوماتیک به روز کند تنها در قسمت گوشه این سایت ها کار شده است و در خبر اول همچنان اخباری غیر مرتبط از مدت ها قبل بارگذاری شده است. این موضوع خود تاکیدی بر غیر فعال بودن این سایت ها است که حتی اقدام به انتشار این نامه روی تارنمای خود نکرده و مشخص است که قاعدتا اقدام عملی دیگری در این خصوص صورت نگرفته است.
عدم درج نام کاردار بحرین نیز یکی دیگر از نمونه هایی است که به خاطر آشنایی با وضعیت این تارنما ها ذکر شده است و در همین راستا شاید بهتر باشد وزارت امور خارجه تدبیری برای رفع مشکلات این تارنماها بیندیشد. بی شک تأثیر یک تارنمای به روز شده به عنوان سایت سفارت ایران در کشورهای دیگر در اذهان عمومی بیشتر از رفت و آمدهای دیپلمات ها مبنی بر داشتن دیپلماسی فعال باقی خواهد ماند.
در پایان لازم است که از توجه مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه برای ارائه توضیحات در خصوص خبر مورد اشاره قدردانی کنیم و امید است مسئولان مربوطه هر چه سریعتر برای مرتفع کردن ایرادات مطرح شده اقدام لازم را مبذول دارند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما