به گزارش ملایریها به نقل از همدان پیام؛ ورزش همگاني با انگيزههاي متفاوتي چون تأمين سلامت جسمي و رواني، غنيسازي اوقات فراغت، گسترش روابط اجتماعي، دور شدن از زندگي ماشيني، بازگشت به طبيعت، افزايش كارايي، زمينهسازي براي رشد ورزش قهرماني و توصيه پزشكان مدتهاست که بسيار مورد توجه قرار گرفته است.
یکی از مربیان بانوی این رشته مفید ورزشی در شهرستان ملایر ورزش را با آموزش همراه کرده و سعی دارد در اقدامی خلاقانه در کنار ورزش، سوادآموزی و برخی فعالیتهای جانبی چون ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی، مشاوره تغذیه و... را نیز برای ورزشکارانی که به این خدمات نیاز دارند به صورت توأمان ارائه دهد.
این مربی ملایری در گفتوگو با همدان پیام با اشاره به آغاز کار خود گفت: مدرک مربیگری خود را از تهران گرفته و در حال حاضر حدود 2 سالی هست که کار در ملایر را آغاز کردهام، در ابتدا در پیست دوومیدانی زمین چمن تختی ورزش همگانی، دو مارتن، پیادهروی و... را با 4 تا 5 نفر از خانمهای علاقمند آغاز کردیم و در حال حاضر به 50 نفر رسیدهایم و در پیست و سالن والیبال مجموعه تختی کار را ادامه میدهیم.
مریم رضایی افزود: بانوان ورزشکار ما در مسابقات مختلف مانند دو، آمادگی جسمانی و... شرکت و در سالهای گذشته در گروه بزرگسالان مقامهای بسیاری در استان و شهرستان کسب کردهاند و اگر برای نمونه 7 نفر از بچههای ما در مسابقات شرکت میکردند 5 نفر مقام اول و دوم داشتیم. در کلاسهای ما خانمهایی با رده سنی 35 تا 50 سال به بالا به ورزش مشغول هستند و حتی ما خانمی 61 ساله داریم که در دو ماراتن، راهپیمایی و کوهنوردی در استان مطرح است.
وی اظهار کرد: در ضمن فعالیتهای ورزشی وقتی مشاهده کردیم برخی از خانمهای بالای 50 سال حاضر در کلاسها بیسواد هستند به همراه یکی از خانمها که معلم بازنشسته بودند از طریق آموزش و پرورش پيگیری کرده، برای آنها کتاب گرفتیم و در حال حاضر آموزش این بانوان در حال انجام است.
رضایی افزود: همه خانمهای بیسواد ما از این طرح استقبال کرده و آموزش نیز بسیار خوب پیگیری میشود و در کنار ورزش کردن کلاس هم میروند. این کار از روی علاقه انجام میشود و انگیزه مالی برای ما وجود ندارد برای ما همینکه این خانمها سواد یاد بگیرند کافی است. حتی خانمی بود که ترک تحصیل کرده بودند و تشویق شدند و هماکنون ادامه تحصیل میدهند.
وی اظهار کرد: کارهای فرهنگی جانبی نیز برای بانوان در کنار کلاسها انجام داده میشود، برای نمونه از هنرهای اعضای کلاس استفاده کرده و کلاسهای بافندگی، خیاطی و... برگزار شده و خواهد شد و بانوانی که این هنرها را بلد هستند به سایرین آموزش میدهند.
رضایی ادامه داد: انجام مراسمهای مذهبی مانند برگزاری مراسم زیارت عاشورا در دهه محرم، برگزاری کلاسهای قرآن، معرفی بانوان برای ارائه خدمات مشاوره و راهنمایی به صورت رایگان، معرفی برای مشاوره تغذیه، برگزاری کلاسهایی چون شنا با تخفیف ویژه، انجام کوهنوردی و راهپیمایی و... از دیگر فعالیتهای جانبی انجام شده است.
وی گفت: در واقع یک کلاس ورزشی به یک مجتمع دوستانه تبدیل شده است و به نوعی به یک خانواده تبدیل شدهایم که در افزایش روحیه خانمهای حاضر در کلاسها نیز بسیار مؤثر بوده است، بيشتر این خانمها از قشر ضعیف جامعه هستند و این کار بسیار میتواند مؤثر باشد.
رضایی بیان كرد: اطلاعرسانی در خصوص این جمع فقط از طریق اعضای کلاس بوده و اگر نوشته و بنر کوچکی هم زده شود اطمینان داریم که استقبال بیشتر خواهد بود که البته با رئیس هیأت همگانی ملایر هماهنگیهایی در این زمینه انجام شده است.
وی گفت: از شورای شهر و کمیسیون بانوان شهرستان تقاضای حمایت داریم، در حال حاضر با کمبود امکانات مواجه هستیم و انتظار داریم به ما بها دهند و وسایل لازم را در اختیار ما بگذارند و برای برپایی کلاسهایي چون مشاوره و تغذیه به ما کمک کنند، زیرا کارهایی از این دست اگر به صورت ریشهای انجام شود به دلیل نقش محوری بانوان سلامت خانوادهها را افزایش میدهد.
دیدگاه شما