به گزارش ملایریها به نقل از تسنیم؛ الیاس نادران عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: نرخ رشد منفی در کشور تداوم پیدا کرده و نرخ بیکاری بالا رفته است.
نادران افزود: مشکلی که در حوزه اشتغال در دولت یازدهم به وجود آمد، این بود که اساساً وزارت کار خود را متولی حوزه اشتغال کشور نمیدانست و مدتها بر سر اینکه چه هماهنگیای باید صورت گیرد تا بتواند اشتغال را در کشور سامان بدهد، بحث بود.
وی گفت: طبیعتاً وزارتخانههای تولیدی کشور مانند صنعت، معدن و تجارت، وزارت کشاورزی و وزارت نیرو و سایر وزارتخانههایی که در حوزه اقتصادی کار میکنند (در حوزه اشتغال) مسئولیت دارند به همین دلیل قانونگذار پیشبینی کرده است که شورای عالی اشتغال شکل بگیرد تا هماهنگی دستگاههای مختلف منجر به ایجاد اشتغال پایدار در حوزههای مختلف شود.
نادران با بیان اینکه در دولت یازدهم در هر پنج ماه یک جلسه شورای عالی کار برگزار شده است، افزود: آیا این تعداد جلسه شورای عالی اشتغال در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی کشور کفایت میکند؟
وی گفت: من نمیخواهم آمارهای وزارت کار را زیر سؤال ببرم اما چطور نرخ بیکاری در کشور افزایش پیدا کرده است و مسئولان مدعی هستند 400هزار شغل در کشور ایجاد کردهاند؟!
نادران با طرح این سؤال که آیا اشتغال جوانان مسئله اساسی بود یا حل مسئله برجام در موضوع هستهای، افزود: حتماً اگر برجام منجر به سرمایه گذاری بیشتری شود در بحث اشتغال مؤثر است اما آنقدر که دولت بر مسئله برجام اهتمام داشت و مرتب جلسه گذاشت اگر بحث اشتغال کشور نیز همزمان موضوعیت داشت و همان اندازه جلسات در سطح شورای عالی اشتغال جلسه میگذاشت، مسلماً نتیجه اشتغال بهتر از این میشد.
وی گفت: اکنون نتیجه آن است که رکود در کشور تعمیق شده، نرخ رشد منفی در کشور تداوم پیدا کرده و بانک مرکزی سه فصل است که نرخ رشد منفی را اعلام نمیکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: ضمن اینکه اشتغال کاهش پیدا کرده و نرخ بیکاری بالا رفته است.
وی گفت: البته در دولت گذشته هم آمارهایی داده میشد که "ما یک میلیون و یا دو و نیم میلیون شغل ایجاد کردهایم" که اتفاقاً ما در مجلس بهشدت در مقابل این آمارها مقاومت میکردیم بهدلیل اینکه ما اشتغال را وقتی پایدار و مؤثر میدانیم که روی جوانان و تحصیلکردههای جوان ما اثر معنیدار و مثبتی داشته باشد.
نادران افزود: مسلماً اگر مشاغل کوچک، متوسط و بنگاههای زودبازده که امکان اشتغال را فراهم میکند از سوی دولت حمایت میشدند، وضعیت اشتغال کشور از آنچه شاهد هستیم بهتر بود.
وی گفت: دولت یک لایحه خروج از رکود تورمی به مجلس آورد و مجلس آن را کاملتر و متقنتر به دولت تحویل داد اما مجلس بیشتر از این نمیتواند کاری کند و عملیات اجرایی با دولت است.
نادران افزود: البته در ایران دولتیها به بنگاههای بزرگ با سود بالا توجه بیشتری دارند و در واقع بنگاههایی که در تولید، بسیار سودآورند تمایل دولت در سرمایه گذاری در آن بیشتر است بهویژه در بحث پتروشیمی که بسیار سرمایه گذاری شده است و گاهی سودآوری 100 درصد برای سهامداران دارد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما