به گزارش ملایریها به نقل از راه دانا، محورهای خرد و کلان فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت به صورت زیر می باشد:
دشمن شناسی:
دشمنی دشمن را نباید فرامش کرد و ازآن کاست
علم و اشتغال:
1- شتاب رشد علمی کشور را باید افزایش داد
2- علم زیرساخت اصلی کشور است
3- در زمینهی علم و کار تحقیقی، هرچه هزینه کنیم، سرمایهگذاری است
4- مجموعههای مرتبط -مجموعههای دانشگاهی، آموزش و پرورش و بخصوص همین دستگاه معاونت علمی، که ظاهراً امروز هم اینجا نیستند- حتماً در حفظ گفتمان پیشرفت علمی، بایستی پافشاری کنند.
5- روی شرکتهای دانشبنیان حتماً باید تکیه بشود
6- تجاریسازی علوم و فنّاوریها، پارکهای علم و فنّاوری و مانند اینها کارهای بسیار لازم و خوبی است(یکی از بهترین راههای اشتغال، همین پارکهای علم و فنّاوری و همین وارد کردن دانشجویان به فنّاوریهای قابل تبدیل به ثروت است)
7- مشاغلی که ناشی از علم هست، انتها ندارد. هرچه ما آدم داشته باشیم، میتوانیم شغل علمی در اختیار اینها بگذاریم، مشروط بر اینکه بنشینیم کار کنیم.
فرهنگ:
1- مهمترین کارهای اساسی در فرهنگ: تولیدات فرهنگی سالم در زمینههای مختلف، و جلوگیری از تولیدات مضر و بهاصطلاح متاع و کالای مضرّ فرهنگی
2- در همهی دنیا مراقبت از محصولات فرهنگی و کتاب و مانند اینها وجود دارد(اشاره به چاپ نشدن کتاب خانم ابتکار در جامعه امریکا شد)
3- هر کشوری یک اصولی دارد که این اصول باید مراقبت بشود و دستگاههای حاکمیّتی باید این اصول را رعایت کنند؛ رودربایستی ندارد.
4- رهاسازی فرهنگ اصلاً جایز نیست.
5- مدیریّت فرهنگ باید بر مبنای شعارهای انقلاب و مبانی انقلاب باشد؛ یعنی مراقبت بشود آنچه اصل است، این است که مبانی انقلاب و مبانی استقلال کشور امام و مانند اینها باید محفوظ باشد.
اقتصاد:
1- پیشرفت اقتصاد کشور، باید همراه با عدالت باشد؛ ما اقتصاد منهای عدالت را قبول نداریم
2- تبدیل تلاش و کار به گفتمان در فضای عمومی، به نظر من یکی از کارهای اساسی در زمینهی اقتصاد است
3- سعی کنیم تنبلی را، بیکارگی را، بیاعتنائی به کار را در چشم مردم به شکل درستی موهون(۶) کنیم
4- تشویق به ارزشآفرینی و ثروتآفرینی را در کشور تبلیغ بکنیم
5- راههای جستجوی کار را ما بایستی به مردم نشان بدهیم. (وزارتخانه کار و امور اجتماعی، اقتصاد و بانک مرکزی در این موضوع دخیل هستند)
6- مدیریّت جدّی بازرگانی خارجی باید صورت گیرد(خام فروشی و فرصت ایجاد ارزش افزوده برای کشورهای دیگه ابلهانه و احمقانه است)( بخشی از بازارهای ما متعلّق به تولیدکنندهی خارجی، امّا بخشی از بازارهای همان تولیدکنندهی خارجی هم متعلّق به ما؛ یعنی یک تبادل و توارد عادلانهای انجام بگیرد؛ این خب خیلی چیز مهمّی است.)
7- یکی از کارهای بسیار مهم، مسئلهی مدیریّت تجارت خارجی است(اینجا صرفاً بازار مصنوعات خارجی نباشد که بازار خودرو، بازار فلان، بازار فلان یکسره داده بشود به آنها. بدتر از اینها مسئلهی بانکها است)
اقتصاد مقاومتی:
8- ما در اقتصاد مقاومتی یک برنامهی عملیّاتی لازم داریم؛ در این برنامه مشخّص بشود سهم دستگاهها، فلان دستگاه این سهم او است از این بندهای سیاستها، بعد زمان گذاشته بشود(این موضوع مطالبه رهبری از رئیس جمهور بوده و ظاهرا تا به امروز انجام نشده)
9- همهی برنامههای اقتصادی دولت بایستی در این مجموعهی اقتصاد مقاومتی و در این سیاستها بگنجد؛ حتّی برنامهی ششم و برنامه و بودجههای سالیانه، همه باید براساس این اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد(نه که مخالف نباشد بلکه باید کاملاً منطبق باشد)
10- بخشهای بیرون از دولت دیده بشوند؛( از جمله بسیج؛ من یک گزارشی [هم] دیدم. خیلی لازم است به نظر من -اگر وقت کنند آقای رئیسجمهور یا لااقل آقای جهانگیری- که بخواهید و ببینید مجموعهی بسیج در مورد اقتصاد مقاومتی چه کارهایی میتوانند انجام بدهند و ظرفیّتش را دارند؛ ظرفیّت خیلی خوبی است. بسیج چیز کمی نیست، چیز کوچکی نیست؛ بسیج یک مجموعهی عظیم و آمادهبهکاری است؛ اینها را بخواهید، ببینید چهکار میتوانند بکنند؛ اینها میآیند امکانات خودشان را عرضه میکنند و میگویند اینکارها را هم کردهایم)
11- یک ستاد قوی و هوشمند و نافذالکلمه برای ارزسابی میزان پیشرفت کار تشکیل بشود
12- پیشرفت کار به مردم گزارش شود
13- الزامات قانونی و حقوقی و قضائی هم در مجموعهی اقتصاد مقاومتی با هنکاری دو قوه دیگر انجام شود
رکود و تورم:
14- باید دید رشد سه درصدی اقتصاد در کدام بخشها هست، در کدام بخشها منفی است
15- اگر به مسئلهی رکود رسیدگی نشود، روی همهی نشانهها و شاخصهای اقتصادی اثر خواهد گذاشت.
16- حمایت از بنگاههای تولیدی، تأمین نقدینگی، تأمین سرمایهدرگردش، برخورد جدّی با کسانی که واحدهای تولیدیِ آماده را راکد گذاشتهاند، همهی اینها کارهای لازمی است
بخش خصوصی:
17- اگر چنانچه ما بتوانیم دهدرصد از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان طرحِ روی زمین مانده را بدهیم به بخش خصوصی، شما ببینید چه اتّفاقی میافتد؛ ۴۰ هزار میلیارد تومان ناگهان وارد کار میشود، این خیلی مهم است.
کشاورزی:
18- آن چیزی که وزارت کشاورزی توقّع داریم، این است که در تولید محصولات حیاتی باید خودکفایی بهوجود بیاید(گندم را مثال زدند)
19- کشاورزیهای مناطق گوناگون استان همدان رونق خیلی خوبی دارد؛ [وقتی] پرسیدند، معلوم شد که جوانهای مهندس کشاورزی را اینها بهکار گرفتهاند
20- [استفاده از] فنّاوری روز؛ همین مسئلهی آب که حالا اشاره کردند -تقسیم آب و بهاصطلاح استفادهی بهینهی از آب- خیلی مهم است
21- واردات میوه، واردات بیرویّه است.
22- باید بر روی روستا متمرکز شویم و به آنها اهمیت دهیم/ ما بایستی صنایع تبدیلی را به روستاها ببریم(اشاره به ارومیه و سیب های استفاده نشده)(اشاره به گوجه و پیاز تولید شده در ایرانشهر)
معدن:
23- ما معدن را باید جایگزین نفت کنیم؛ یعنی واقعاً بایستی ما بتوانیم
24- از خامفروشی معادن بشدّت پرهیز کنیم.
25- در استان کرمان یا در جنوب خراسان، سنگهای فوقالعاده باارزشی وجود دارد.
26- بهنظر من در قضیّهی معدن هم مسئلهی بخش خصوصی مهم است.
نفت:
27- ما باید کاری بکنیم که هر وقت اراده کردیم، بتوانیم سر چاههای نفت خودمان را ببندیم
28- نفت مال ما است، [امّا] هم اختیارش دست دیگران است، هم درآمد بیشترش مال دیگران است
29- بیشتر از آنقدری که ما از صادرات نفت استفاده میکنیم، آن دولتِ واردکنندهی نفت در اروپا یا در جای دیگر دارد استفاده میکند
30- من واقعاً از ته دل خوشحال نمیشوم آنوقتی که ما آمارِ افزایش صادرات و افزایش تولید نفت را می شنوم
آب:
31- نشست آبهای زیرزمینی واقعاً مهم است
32- در زمینه آب برنامه ریزی و حرکت باید توامان باشد
33- صرفجویی در آب، اصلاح آبیاری، الگویکشت در هر منطقه صورت گیرد
برنامه ششم:
34- برنامهی ششم را هرچه زودتر بایستی بهطور کامل منطبق بر اقتصاد مقاومتی فراهم شود، و زودتر به مجلس بدهید. چون به نظر من امسال باید تصویب بشود
پایان پیام/
دیدگاه شما