یک نفر از هر هفت فرد متاهل حاضر در این تحقیق اعلام کرد که به دلیل نحوه رفتار و عملکرد همسرش در اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی از قبیل فیسبوک، توئیتر، واتساپ و اسکایپ قصد جدایی و طلاق از او را دارد.
دست کم یک نفر از چهار نفر افراد حاضر در این تحقیق یک بار در هفته برسر موضوعاتی مرتبط با شبکههای اجتماعی با یکدیگر بحث و جدل میکنند. همچنین ۱۷ درصد از این افراد اعلام کردند روزانه با همسرانشان برسر عملکرد آنها در شبکههای اجتماعی مشاجره میکنند.
شاید جالب باشد بدانید ۵۸ درصد از افراد اعتراف کردند رمزهای عبور حسابهای کاربری همسرانشان را گاه حتی بدون اطلاع آنها، میدانند. این رویکرد نشاندهنده شدت تلاش افراد برای نظارت بر رفتارهای اجتماعی همسرانشان است.
شبکههای اجتماعی در پروندههای طلاق آمریکا نیز نقشی قابل توجه دارند. وکلای خانواده معتقدند شبکههای اجتماعی بیشتر از هر زمان دیگری در مسائل و مشکلات خانوادگی تاثیرگذار شدهاند. در سال ۲۰۱۰ بیش از ۸۰ درصد از وکلای خانوادگی تایید کردند که رسانههای اجتماعی از سال ۲۰۰۵ به بعد در پروندههای طلاق نقشی پررنگ داشتهاند.
اگرچه این آمار ارقام بسیار واضح و گویا هستند، اما تنها ازدواج نیست که تحت اثرات منفی شبکههای اجتماعی قرار گرفته است. وال استریت ژورنال چند سال پیش مقالهای درباره اثر شبکههای اجتماعی بر روابط دوستانه منتشر کرد که نتیجهگیری آن نشان میداد این رسانهها بیشتر از آنکه در دوستی افراد با یکدیگی موثر باشند، مخرب روابط هستند. چکیده این مقاله دو بخش داشت: اول اینکه شبکههای اجتماعی افراد را به نوشتن محتوای بیمعنی، ناخوشایند و کسلکننده تشویق میکند که دیگران را آزار میدهد. دوم اینکه این شبکهها به واسطه اینکه بستری مناسب برای خودنمایی افرادی است که اتفاق ویژهای در زندگی آنها رخ داده، حس حسادت را در میان دیگران افزایش میدهد.
اگرچه قرارگیری در دل عصر دیجیتال به آن معنی است که شبکههای اجتماعی به این زودیها انسان را به حال خود رها نخواهندکرد، اما شاید نتایج این تحقیقات تلنگری باشد برای تجدید نظر درباره مدت زمانی که در شبکههای اجتماعی صرف میکنید.
منبع: همشهری آنلاین
دیدگاه شما