به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ بر اثر یک درگیری و کینه در ۲۱ سال پیش در یکی از روستاهای بخش زند جوان ۳۷ساله مرتکب قتل میشود.
۲۱ سال از وقوع قتل در روستا میگذرد حال فرزندان مقتول پس از رسیدن به سن قانونی به دنبال مجازات قاتل پدرشان هستند و پیگیریهای مختلفی انجام میدهند تا حکم قصاص را از دادگاه دریافت میکنند.
تاریخ اجرای حکم قصاص مشخص میشود و شورای صلحبان بخش زند ملایر پیگیریهای متعددی برای گذشت خانواده مقتول میکنند؛ اما خانواده رضایت نمیدهند و به جد به دنبال اجرای حکم هستند.
این ماجرایی است که در نهایت به گذشت ختم میشود و خانواده مقتول کار بزرگی را باگذشت از قاتل پای چوبه دار انجام میدهند.
* تلاش شورای صلحبان بخش زند ملایر برای دریافت رضایت
امامجمعه زنگنه با اشاره به پیگیریهای انجام شده توسط شورای صلحبان بخش زند ملایر برای دریافت رضایت از خانواده مقتول عنوان کرد: در مدت پیش از اجرای حکم پیگیریها و صحبتهای فراوانی با خانواده مقتول انجام شد.
حجتالاسلاموالمسلمین علی یعقوبزاده عنوان کرد: شب اجرای حکم قصاص به امید رضایت خانواده مقتول شورای صلحبان بخش زند ملایر تا نیمهشب در خانه مقتول حاضر میشوند؛ اما خانواده باز هم رضایت نداده و مصر به اجرای حکم بودند.
وی افزود: در روز اجرای حکم باز هم و به همراه خانواده راهی زندان برای اجرای حکم شدیم و در راه نیز صحبتهایی با خانواده و دختران مقتول بهعنوان اولیا دم انجام شد؛ اما باز هم راضی به رضایت نشدند.
* گذشت از قاتل پای اجرای حکم
امامجمعه زنگنه بیان کرد: پس از انداختن طناب بهدور گردن قاتل دختران مقتول رضایت داده و قاتل پدر خود را بخشیدند.
وی بیان کرد: وقتی انسان از حق قصاص خود صرفنظر میکند، بهنوعی از بند خشم و انتقام رها میشود و این رهایی، نوعی رشد معنوی و احساس قدرت درونی به همراه دارد.
یعقوبزاده گفت: قصاص ممکن است تسکینی لحظهای باشد، اما به طور اساسی تغییری در فرد ایجاد نمیکند.
وی با بیان اینکه بخشش، جلوهای از انسانیت و بزرگواری است تصریح کرد: هنگامی که کسی باوجود داشتن حق قصاص، میبخشد، در واقع در مسیری فراتر از قانون گام برمیدارد و این حس ارزشمند و رضایتبخش است.
امامجمعه زنگنه با تقدیر از خانواده مقتول بابت اقدام بزرگی که در این راستا انجام دادند عنوان کرد: قصاص بر پایه عدالت است، اما باید بخشش را بر پایه عشق و رحمت دانست.
وی عنوان کرد: در دین اسلام، بخشش جایگاه بسیار والایی دارد و بهعنوان یک فضیلت اخلاقی مورد تأکید قرار گرفته است. در قرآن کریم و احادیث نبوی، بارها به اهمیت بخشش و گذشت اشاره شده است.
* همیشه به دنبال قصاص بودیم
خانم بیاتانی یکی از دختران مقتول نیز با اشاره به رنج و مشکلاتی که در سالهای بدون پدر داشتند عنوان کرد: مادرمان زحمات زیادی در این سالها برای ما کشید.
وی افزود: من یک دختر ۶ساله بودم و خواهرم هم کمتر از دو سال سن داشت و در این سالها همواره صحبت از قصاص قاتل پدرم بود.
بیاتانی با بیان اینکه لذتی که در بخشیدن است در قصاص نیست عنوان کرد: همیشه میخواستم بدانم که چه کسی پدرم را به قتل رسانده و همیشه به دنبال قصاص بودیم.
* گذشت زیور قدرت است
وی با اشاره به پیگیریها شورای صلحبان بخش زند برای رضایت عنوان کرد: هنگامی که حکم قصاص را دریافت کردیم بغض ۲۱ساله به یکباره در ما شکسته شد.
وی گفت: تا روز اعدام، قاتل پدرم را ندیده بودیم و علیرغم همه صحبتها به دنبال این بودیم که حکم قصاص اجرا شود و هنگامی که قاتل را دیدیم او را بهخاطر پدرم و آرامش روحش بخشیدیم.
این دختر ملایری گفت: گذشت زیور قدرت است و ما آنجا قدرت را به دست آوردیم و دوباره زندگی کردیم با بخشش همچون کسی که دوباره متولد شدیم سبک شدیم.
* ورود شورای صلحبان بخش زند به چندین پرونده قتل
محمدرضا احمدی نیز با اشاره به کار بزرگ خانواده مقتول و گذشت از قاتل پای اجرای حکم عنوان کرد: تلاشهای زیادی برای این بخشش و گذشت خانواده انجام شد.
بخشدار گفت: به همت شورای صلحبان بخش زند تا کنون در چندین پرونده قتل وارد شدهاند تا بتوانند خانوادهای را نجات دهند.
وی با بیان اینکه شورای صلحبان بخش زند از اعتبار و آبروی خود برای دریافت رضایت از خانوادههای مقتولان استفاده میکند تصریح کرد: بخشش میتواند زمینهساز تغییر و بازسازی در فرد خطاکار شود.
بخشدار زند ملایر گفت: هنگامی که کسی با بخشش روبرو میشود، ممکن است بهاشتباه خود پی ببرد و برای جبران آن تلاش کند و قصاص صرفاً مجازات است و لزوماً به اصلاح فرد منجر نمیشود.
وی افزود: اسلام بر رحمت و بخشش خداوند تأکید فراوانی دارد. مسلمانان تشویق میشوند که با الگو قراردادن این صفات الهی، در زندگی خود گذشت داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایریها»؛ این اقدام خانواده ملایری دارای ارزش والایی است و گذشت از حقی که داشتند آن هم بعد از ۲۱ سال بسیار قابلتوجه است.
در آموزههای اسلامی، تأکید شده است که در مقابل بدی، نیکی کنید و بدی را با خوبی پاسخ دهید. این امر، یکی از راههای غلبه بر خشم و انتقام است.
در نهایت، میتوان گفت که بخشش از قصاص در دین اسلام نهتنها امری پسندیده است، بلکه راهی برای رشد معنوی، آرامش درونی و ایجاد جامعهای سالمتر است. با اینکه قصاص حق فرد مظلوم است، اما بخشش جایگاهی والاتر و ارزشمندتر دارد.
انتهای خبر/گ
دیدگاه شما