29. آذر 1397 - 18:46   |   کد مطلب: 26037
فرماندار ملایر گفت: ثبت جهانی انگور و تبدیل شدن آن به یک برند بین‌المللی مانع سوءاستفاده از نام ملایر شده و در حوزه صادرات به ملایر بسیار کمک خواهد کرد.

باب‌الله فتتحی امروز در گفت‌و‌گو با نافع با بیان اینکه نظام تولید سنتی انگور ملایر در سازمان جهانی خواروبار کشاورزی(فائو) به ثبت رسیده، اظهار کرد: قنوات، نظام حمل و نقل، خشک کردن، حیات وحش، آب و هوا، تبحر تولیدکنندگان انگور به ویژه در دره جوزان به ثبت جهانی رسید.

وی با اشاره به اینکه باید با صرفه‌جویی در مصرف آب اما حفظ نظام سنتی گذشته به سمت آبیاری مدرن حرکت کنیم، افزود: در حال حاضر میزان برداشت انگور در هکتار شهرستان ملایر از میانگین کشوری و جهانی بالاتر است.

به گزارش ملایری‌ها؛ فرماندار ملایر گفت: انگور بی‌دانه سفید ملایر بهترین نوع انگور در کشور برای تبدیل شدن به کشمش و صادرات است که از هزار و 600 هکتار باغ انگور درسطح این شهرستان بیش از 250 هزار تن محصول بدست می‌آید که 160 هزار تن آن به کشمش تبدیل می‌شود.

به گفته فتحی باقی‌مانده انگور ملایر  صرف تازه خوری و تولید سایر مشتقات مثل شیره، باسلوق، سرکه و آبغوره می‌شود.

وی با بیان اینکه تهیه سبد برای رعایت بهداشت و جلوگیری از تولید ضایعات بالا مدنظر است، تصریح کرد: برای کشاورزان تهیه گونی و پارچه مناسب جهت خشک کردن در دستور کار قرار دارد.

فتحی ادامه داد: از جهاد کشاورزی درخواست کردیم که این مواد را مد نظر قرار داده که البته در دستور کار نیز قرار دارد.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی انگور و تبدیل شدن آن به یک برند بین‌المللی مانع سوءاستفاده از نام ملایر می‌شود، خاطرنشان کرد: این ثبت جهانی در حوزه صادرات به ملایر بسیار کمک خواهد کرد.

فرماندار ویژه ملایر با اشاره مشکلات ایجاد شده برای صادرات کشمش در سامانه نیما گفت: البته این مشکلات برطرف شده و باید برای سال آینده بیش از گذشته تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه با حمایت از تولیدکنندگان باید ارزش افزوده به تولیدکننده و باغدار بازگردد، اظهار کرد: سیاست دولت و اولویت‌های آن بازگشت ارزش افزوده به باغدار است.

انتهای پیام/

دیدگاه‌ها

انگور ملایرحرف نداره مخصوصا انگور دره جوزان

دیدگاه شما

آخرین اخبار