17. آبان 1403 - 8:31   |   کد مطلب: 33865
مدیر جهاد کشاورزی ملایر:
زعفران ملایر نیازمند برندسازی است
دیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: سالانه بیش از ۵۰۰ کیلوگرم زعفران در این شهرستان تولید می‌شود که با توجه به جایگاه نخست ملایر در تولید این محصول، نیازمند برندسازی و بسته‌بندی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ملایری‌ها»؛ «علیرضا زنگنه» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون در برندسازی و بسته‌بندی زعفران ملایر کار خاصی صورت نگرفته و نیازمند جذب سرمایه‌گذار است.

وی با بیان اینکه این شهرستان از نظر سطح زیر کشت و تولید رتبه اول را در استان دارد، افزود: ملایر با ۱۲۵ هکتار سطح زیرکشت زعفران، حدود ۴۰ درصد از کشت این محصول را در استان همدان به خود اختصاص داده است.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: از این میزان سطح زیرکشت، به طور میانگین چهار کیلوگرم زعفران از هر هکتار برداشت و سالانه حدود ۵۰۰ کیلوگرم زعفران در این شهرستان تولید می‌شود.

زنگنه اصلاح الگوی کشت را یکی از سیاست‌های جهاد کشاورزی دانست و بیان کرد: اصلاح الگوی کشت بیشتر در راستای حفظ منابع آبی و ذخیره‌سازی آب است و گیاه زعفران یکی از محصولات مهم کشاورزی است که در تناوب کشت استفاده می‌شود.

وی با اشاره به صرفه اقتصادی بالای زعفران و کم‌ آب‌بر بودن این محصول، ادامه داد: در حال حاضر کشاورزان استقبال خوبی برای کشت زعفران دارند و متقاضیان زیادی داریم که منتظر اخذ تسهیلات هستند.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه در صورت اختصاص تسهیلات، سطح زیر کشت زعفران افزایش خواهد یافت، افزود: جهاد کشاورزی در راستای کشت زعفران حمایت‌هایی را همچون اعطای تسهیلات به بهره‌برداران دارد و امیدواریم این روند تسریع شود.

مصرف ۳۰ درصد زعفران تولیدی ملایر در شهرستان

زنگنه گفت: با توجه به اینکه زعفران در سال دو بار آبیاری می‌شود، به همین دلیل یکی از محصولات خوب و کم آب‌بر است که می‌تواند در الگوی کشت محصولات آبی قرار گیرد.

وی یادآور شد: از آنجا که عملیات خاک‌ورزی در مزرعه زعفران فقط یکبار صورت می‌گیرد، کشت آن بین ۶ تا هفت سال صرفه اقتصادی دارد و درآمد پایداری برای کشاورزان به دست می‌آید.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه کشت زعفران در اواخر مردادماه صورت می‌گیرد و تا هفت سال قابل بهره‌برداری است، ادامه داد: کشاورزان بعد از هفت سال می‌توانند از فروش پیازها درآمد کسب کنند.

زنگنه تاکید کرد: با اجرای تناوب کشت، کشاورزان می‌توانند پیازها را به مزرعه دیگر انتقال دهند و در مزرعه قبلی که زعفران کشت شده بود، محصولات دیگری را کشت کنند.

وی با اشاره به اینکه در تمام مناطق ملایر کشت زعفران با موفقیت انجام می‌شود، گفت: زعفران ملایر بیشتر به تهران و استان‌های مجاور ارسال و ۳۰ درصد زعفران در داخل شهرستان مصرف می‌شود.

دیدگاه شما

آخرین اخبار