10. مرداد 1400 - 22:22   |   کد مطلب: 29925
یک وکیل پایه یک دادگستری در همدان علت اصلی قاچاق را مسائل و مشکلات مالی جامعه، عدم آموزش صحیح و درست در جامعه، عدم نظارت و کنترل صحیح و قانونی در مرزهای کشور دانست.

به گزارش ملایری‌ها؛ سعید دانشخواه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان (۸ مرداد) در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا و به چه منظوری قاچاق انسان صورت می‌گیرد، گفت: می‌توان مواردی مثل منافع اقتصادی فراوان برای گردانندگان این پدیده، اغفال ، فریب قربانیان قاچاق با وعده‌های زندگی آنچنانی و رویایی، تمایل قربانیان به داشتن زندگی خاص، دور از زندگی عادی و همیشگی  برشمرد.

وی ضمن تعریف قاچاق انسان و با اشاره به وجوه افتراق قاچاق انسان با قاچاق کالا و ارز، یادآور شد: قاچاق انسان به‌منظور بهره‌برداری‌های متعدد از انسان از کشوری به کشوری دیگر و البته به‌طور غیرقانونی، صورت می‌گیرد.

دانشخواه با بیان اینکه قانونگذار در ماده یک مبارزه با قاچاق انسان را اینگونه تعریف می‌کند: خارج کردن یا وارد ساختن و یا ترانزیت مجاز و غیر مجاز افراد از مرزهای کشور با اجبار ، اکراه ،تهدید ، خدعه و نیرنگ با سوء استفاده از قدرت یا موقعیت خود و سوء استفاده از وضعیت فرد به قصد فحشا یا برداشت اعضا و جوارح ، بردگی و ازدواج است،تصریح کرد: قاچاق انسان به موجب قانون مبارزه با قاچاق انسان مصوب سال ۱۳۸۳ جرم‌انگاری شده است.

وی ادامه داد: جرم قاچاق انسان، مطابق قانون به مجازات حبس از دو تا ده سال و پرداخت جزای نقدی معادل دوبرابر وجوه یا اموال حاصل از بزه یا وجوه و اموالی که از طرف بزه دیده یا شخص ثالث وعده پرداخت آن، به مرتکب داده شده است، محکوم خواهد شد و نهایتا اگر شخص مرتکب جرم از کارکنان دولتی، مؤسسات شرکتها ، سازمان‌های وابسته به دولت و نیروهای مسلح یا مؤسسات و نهادها عمومی غیردولتی و... باشد، علاوه بر مجازات فوق‌الذکر به انفصال دائم و یا موقت از خدمات دولتی محکوم خواهد شد.

وی هدف اصلی از ارتکاب این جرم (قاچاق انسان )را منافع و بهره‌برداری های اقتصادی و جنسی دانست و خاطرنشان کرد: در تمام رده‌های سنی امکان ارتکاب این جرم متصور است به عنوان مثال؛ باتوجه به اینکه یکی از اهداف ارتکاب جرم قاچاق برداشت اعضا و جوارح است و نیز با توجه به اینکه بعضاً این جرم با اغفال ، اکراه و تهدید واقع شده است می‌توان نتیجه گرفت که قربانیان در رده سنی نسبتاً پایینی گرفتار این جرم شوند.

دانشخواه ادامه داد: بدیهی است که خارج کردن اعضا و جوارح از یک طفل و یا نوجوان ساده‌تر و کم هزینه‌تر است که در این مورد ، بیشتر قربانیان در رده سنی پایین قرار می‌گیرند .

وی با اشاره به اقدامات پس از قاچاق، گفت: مرتکبین جرم قاچاق که در مواردی سازمان یافته عمل می‌کنند پس از شناسایی قربانیان خود و به‌منظور تأمین اهداف و منافع خود، اشخاص موردنظر را قاچاق کرده و پس از ارتکاب جرم، با توجه به نوع استفاده و بهره‌برداری از آنان، قربانیان خود را وارد عرصه‌های خطرناک و بعضاً مسیرهای بدون بازگشت می‌کنند.

دانشخواه با اشاره به آمار قاچاق در کشور، افزود: با درنظر گرفتن منافع مالی و اقتصادی بسیار فراوانی که عاید مرتکبین این جرم شده است، باید بودجه‌های شایسته‌ای درخصوص آگاه‌سازی خانواده‌ها و فرزندان و به‌ویژه قشر جوان و  جویای نام تخصیص داده شود.

انتهای پیام

 

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار