27. ارديبهشت 1399 - 8:21   |   کد مطلب: 28438
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ملایر از ورود گردشگران و مردم به مناطق حفاظت‌شده ملایر در زمان زاد و ولد وحوش از ۱۵ اردیبهشت تا ۱۵ خردادماه خبر داد.

به گزارش ملایری‌ها؛ عباس نجاری با بیان اینکه شهرستان ملایر دارای دو منطقه حفاظت شده لشگردر و گلپرآباد است اظهار کرد: این شهرستان دارای مناطق شکارممنوع علوی، زند و تالاب آقگل است.

وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده لشگردر با ۱۶ هزار هکتار و گلپرآباد با ۸ هزار هکتار دارای گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری هستند گفت: بیش از ۲۰۰ گونه گیاهی و بیش از ۱۵۰ گونه جانوری شامل پستانداران، خزندگان و پرندگان با تنوع زیستی  در مناطق حفاظت شده ملایر وجود دارد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ملایر با بیان اینکه منطقه لشکردر از سال ۶۳ به عنوان منطقه شکارممنوع و در سال ۶۹ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد اضافه کرد: تنوع گیاهی و جانوری این منطقه بالاست و توپوگرافی آن نیز کوهستانی است.

وی با بیان اینکه ۱۱ چشمه دائمی در منطقه لشکردر داریم گفت: لایروبی چشمه‌ها انجام شده و در مناطقی که چشمه وجود ندارد آبشخورهایی را برای مناطقی که تراکم وحوش بیشتر است مجهز کرده و لوله‌کشی انجام شده و آب پمپاژ می‌شود تا وحوش مشکلی نداشته باشند.

نجاری با بیان اینکه وضعیت وحوش در حال حاضر در شهرستان ملایر مطلوب است و گفت: تیم حفاظتی به جد پیگیر هستند و وحوش وضعیت آرامی دارند، ضمن اینکه طی دو ماه گذشته نیز شکار  و صیدی نداشتیم.

وی با توجه به فصل زاد و ولد وحوش گفت: از پانزدهم اردیبهشت تا پانزدهم خردادماه ورود به مناطق حفاظت شده ممنوع است و بیشتر هدف ما این است تا در این فصل  آرامش منطقه حفظ شود.

رئیس اداره محیط زیست ملایر با بیان اینکه برخی افراد در این فصل باعث تخریب محیط زیست و آسیب به وحوش با شکارهای غیر مجاز می‌شوند بیان کرد: ورود به منطقه حفاظت شده را ممنوع کردیم و اوضاع را نیز رصد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تالاب آقگل وضعیت خوبی دارد گفت: این تالاب جزو مناطق شکارممنوع و تیراندازی است که پیگیری‌های لازم برای ارتقای منطقه  تالاب آق‌گل به عنوان منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش  در حال انجام است.

نجاری با بیان اینکه منتظر تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور و تصمیم‌گیری‌های لازم برای تصویب نهایی هستیم گفت: امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر شاهد ارتقای منطقه به عنوان  پناهگاه حیات وحش باشیم.

وی با بیان اینکه با توجه به آموزش‌ها شاهد ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست بوده‌ایم تصریح کرد: بسیاری از دوستداران محیط زیست در حال حاضر به عنوان همیار محیط زیست با ما همکاری دارند.

رئیس اداره محیط زیست ملایر اضافه کرد: در ماه‌های گذشته با همکاری خوب مردم و همیاران محیط زیست شاهد برگرداندن گونه‌های مختلف پرندگان از جمله عقاب، جغد و دو توله گرگ به محیط زیست بوده‌ایم.

وی تصریح کرد: گونه‌های آسیب‌دیده وحوش یا پرندگان بعد از تیمار به محیط زیست برگردانده می‌شوند و در صورت مساعد نبودن وضعیت به مرکز نگهداری استان تحویل داده می‌شوند./فارس

دیدگاه شما

آخرین اخبار