به گزارش ملایری ها به نقل از فارس؛حسین سلاحورزی امروز
در خرمآباد اظهار کرد: نخستین و مهمترین مسئله در کشور بحث اشتغال جوانان است که تحقق این هدف را باید رشد اقتصادی دانست.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی الزامات، زیرساختها و منابع خاصی نیاز دارد، افزود: خوشبختانه در کشور منابع و نیروی انسانی مناسب وجود دارد اما لازمه تبدیل این منابع به ارزشافزوده رشد اقتصادی است.
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در اوایل انقلاب، کشور وارد جنگی تحمیلی سنگینی شد که آسیبهای جدی به اقتصادمان وارد کرد و از طرفی بعد از انقلاب از راههای مختلف تحریمهای یکجانبهای علیه ایران صورت گرفت و امکان استفاده از فناوری و منابع مالی خارجی از ما گرفته شد.
وی افزود: در مقاطعی با وجود کسب درآمد حاصل از فروش نفت وضعیت درآمدی خوبی داشتیم اما این منابع با سوءمدیریت به ارزشافزوده تبدیل نشده و باعث شد که نرخ تشکیل سرمایه ثابت نرخی نباشد که یک رشد اقتصادی ثابت و پایداری داشته باشیم.
سلاحورزی با بیان اینکه همزمان با شروع تحریمهای اخیر درآمدها کاهش پیدا کرد و امکان جذب سرمایه و استفاده از تکنولوژِی از کشور سلب شد، افزود: در کشور سرمایهگذاریهای خارجی قابلتوجهی حتی بعد از برجام صورت نگرفت و دلیل این موانع مختلف خارجی و داخلی است.
وی ادامه داد: با توجه به تهدیدهای آمریکا در قبال ایران سرمایهگذار خارجی برای سرمایهگذاری در کشور احساس امنیت نمیکند، چراکه معتقدند با خروج احتمالی آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریمها متحمل ضرر میشوند.
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: با وجود فرصتهای مناسب در اطراف کشور از نظر داخلی قوانین و مقررات ما جذبکننده سرمایهگذار نبوده و بسترهای مقدماتی برای جذب سرمایهگذار خارجی فراهم نیست.
وی با اشاره به اینکه بیش از 11 هزار قانون و 80 هزار مقررات در کشور وجود دارد، افزود: هرساله بانک جهانی و مؤسسات اقتصادی مطرح رتبهبندی کشورها را در زمینه سهولت کسب فضای کسب و کار اعلام میکنند که بر اساس آمار سال 2018 میلادی ایران با چهار رتبه سقوط نسبت به سال پیش از آن در رتبه 124 قرار دارد.
سلاحورزی افزود: آمار بالا نشاندهنده این است که سرمایهگذاران به شرایط مناسب و سهولت فضای کسب و کار سایر کشورها را برای سرمایهگذاری خود انتخاب کرده و کشورهای با فضای کسبوکار مناسب اصلاح مداوم و کاهش مقررات را در دستور کار خود قرار میدهند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما