به گزارش ملایریها به نقل از شبنم ها نخستین شب جمعه ماه پربرکت رجب «لیله الرغائب» میگویند این شب ، یکی از بهترین ایام برای نیت آرزوها است؛ در این شب ، فرشتگان الهی از آسمان به زمین خاکی سرازیر میشوند و پیام نیتهای پاک بندگان را به در گاه ایزد نان برده تا مهر تائید برارده شدن این حاجت را بر آنها بزنند.
در حدیث است شب جمعه اول این ماه احیاء و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دستیابی به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار واهد شد . این شب فرصتی مغتم برای طلب بهترین ها از بخشنده ترین بخشندگان است، او که لطف و عنایتش هیچ گاه توقف پذیر نبوده و نخواهد بود.
در چنین ضیافت بیکرانی، طَبَقهای آرزو از سوی خداوندگار بزرگ بر بندگانش ارزانی میشود و هر انسانی بنابر روحیات و اقتضائاتش، آنچه مطلوب نظرش بوده را از این خان بزرگ برمیگیرد و صاحب مهمانی تا آنجا که صلاح بندهاش باشد، آرزوهایی که فرشتگان حاملش هستند را برآورده میسازد.
اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده که به واسطه آن اعمال برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر می شود.
کیفیت اعمال لیلة الرغائب
توصیه شده روز پنج شنبه اول آن ماه - در صورت امکان و بلا مانع بودن؛ روزه گرفتن توصیه شده است
درباره اعمال لیله الرغائب نقل کرده اند:از جمله اعمال این شب نمازی است که گناهان بسیار به سبب او آمرزیده شود و هر که این نماز را بگذارد، چون شب اول قبر او شود، حق تعالی بفرستد ثواب این نماز را بسوی او به نیکوترین صورتی با روی گشاده و درخشان و زبان فصیح.
ذکر کرده اند که پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار میگوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ میگوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
کیفیت نماز شب لیلة الرغائب
چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر "سبوحٌ قدوسٌ رب الملائکة والروح" گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم" گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر "سبوح قدوس رب الملائکة والروح" گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.
انتهای پیام /
دیدگاه شما