به گزارش ملایریها به نقل از فارس؛ «استفان دیون» وزیر خارجه کانادا میگوید این کشور بخشی از تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران را رفع کرده است.
بنا بر اعلام اتاوا، این کشور ممنوعیت کلی ارائه خدمات مالی و همچنین صادرات به و واردات از ایران را رفع کرده است تا شرکتهای این کشور برای رقابت با رقبای بینالمللی خود، در موقعیت بهتری قرار گیرند.
اتاوا با بیان اینکه کانادا همچنان نسبت به «بلندپروازیهای هستهای ایران» نگرانی دارد، اعلام کرده است که این کشور همچنان «محدودیتهای شدید» بر صادرات اقلام حساس از جمله کالاهای مورد استفاده در صنعت هستهای و برنامه موشکی را حفظ میکند.
کانادا همزمان 6 فرد و یک مجموعه را هم در ارتباط با برنامه موشکی در فهرست تحریم قرار داده است.
دیون در این باره گفت: «رویکرد کانادا برای تعامل دوباره با ایران، مانند هر کشوری دیگری که در مورد آن نگرانی وجود دارد، بر اساس تقویت گفتوگو بنا شده، و نه خارج شدن و انزوا.»
وی افزود: «کانادا استانداردهای خود را برای پاسخگو نگه داشتن ایران، از جمله در زمینه سابقه حقوق بشری و رویکرد تهاجمی در قبال اسرائیل، کاهش نمیدهد. ما از هرگونه تجدید تعامل با ایران، به عنوان ابزاری برای حمایت از تلاشها جهت پیشبرد حقوق بشر و امنیت منطقهای، استفاده خواهیم کرد.»
وزیر خارجه کانادا ادامه داد: «تحریمهای فراگیر، ایران را پای میز مذاکره آورد و به توافقنامهای منجر شد که برنامه هستهای ایران را به عقب راند؛ توافقنامهای که ایران به آن پایبند بوده است. ما باید این پیشرفت را درک کرده و به تشویق ایران برای پایبندی کامل به برنامه جامع اقدام مشترک، ادامه دهیم.»
دولت کانادا در سپتامبر سال 2012 بدون بیان دلیل خاصی تهران را برای دیپلماتهای خود ناامن خواند و روابط دیپلماتیکش با ایران را قطع کرد.
با روی کار آمدن دولت جدید کانادا در سال 2015، که میگوید سیاست خارجیای متفاوت از دولت قبل یعنی دولت محافظه کار «استفان هارپر» دارد، اتاوا به سمت از سر گیری روابط دیپلماتیک با ایران حرکت کرده است.
همزمان با اجرایی شدن توافق هستهای، برخی از شرکتهای کانادایی از تداوم تحریمهای ضد ایرانی که آنها را از تعامل با ایران منع میکند، گلایه کردند. همین امر اتاوا را به تسریع روند رفع تحریمها واداشته است.
در بیانیه دولت کانادا آمده است: «حالا شرکتهای کانادایی در موقعیت بهتری برای رقابت با دیگر کشورها در جهان قرار دارند.»
این بیانیه میافزاید: «کانادا آماده بحث با مقامات ایرانی، از جمله گفتوگو در مورد امکان از سرگیری تماسهای دیپلماتیک، است. ما به تعهد قدرتمند به حقوق بشر در ایران ادامه میدهیم. کانادا همچنان به شدت با هرگونه پشتیبانی ایران از سازمانهای تروریستی، تهدیداتش علیه اسرائیل، برنامه موشکهای بالستیکش ادامه داده و همزمان بر پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام نظارت خواهد کرد.»
انتهای پیام/
دیدگاه شما