به گزارش ملایریها به نقل از تسنیم، توکل حبیبزاده عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در محل خبرگزاری تسنیم گفت فعالیتهای هستهای ایران سابقه چندین ساله دارد و این موضوع بیش از 10 سال است که بهطور جدی توسط آژانس مورد پیگیری قرار میگیرد.
وی افزود: آژانس تاکنون یک بار هم نگفته است که فعالیتهای هستهای ایران انحراف داشته است، صرفاً ایران را به قصور در اعلام برخی فعالیتها متهم میکردند، اما چون پرونده ایران سیاسی شده بود این موضوع بهانهای قرار گرفت و پرونده ایران در شورای حکام به نتیجه نرسید. درخواستهای عجیب و غریبی آژانس از ما داشت که برای راستی آزمایی ایران باید فعالیتهایش را تعلیق کند، درحالی که آژانس چنین درخواستی نمیتواند انجام دهد و تنها میتواند راستی آزمایی و نظارت کند و نتیجه این نظارتها را گزارش دهد.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: اما همه اینها بهانهای قرار گرفت و بهخلاف موازین آژانس پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع داد. شورای امنیت هم پرونده ایران را طبق ماده 41 در ذیل فصل هفتم برد. هرچند قطعنامههای دوم به بعد فصل هفتمی هستند، اما این نکته همیشه مطرح بوده که شورای امنیت علیرغم اینکه تحت فصل هفتم ایران را تحریم کرده است اما صراحتاً هم نگفته که فعالیتهای هستهای ایران تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی است.
وی افزود تحریمهای شورای امنیت زمینه را فراهم کرد تا برخی کشورها تحریمهای یکجانبه اعمال کنند.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: تحریمهای اتحادیه اروپا هرچند در برخی جاهای برجام آمده که لغو میشود اما بعضی بندهای شورای وزرای اتحادیه اروپا لغو نمیشود بلکه تعلیق میشود، از جمله تصمیم شماره 210/1413 شورای وزیران اتحادیه اروپا در بخشهایی تعلیق خواهد شد.
وی افزود: در بعضی موارد میبینیم که تحریمهای اتحادیه اروپا تعلیق خواهد شد هرچند این بخشها بیشتر مربوط به حوزه موشکی و تسلیحاتی است که در روز خاتمه تحریمها سایر مفاد آن کلاً لغو میشود.
حبیبزاده افزود: تحریمهای آمریکا جز یکی دو مورد تصمیم رئیس جمهور آمریکا، فقط متوقف میشود چون که مدعی هستند بیشتر آنها تحریمهای کنگره آمریکاست. چه توقف چه لغو به هر حال برجام وضعیت ما را متحول کرده است که از قطعنامههای فصل هفتمی به قطعنامه الزامآور رسیدهایم و عمده این تحریمها قرار است برداشته شود با این حال اگر تعهدات ناشی از برجام با عدم پایبندی فاحش از سوی هر کدام از کشورها صورت گیرد طبق مکانیزم بازگشت پذیری امکان برگشت تحریمها وجود دارد.
انتهای پیام/*
دیدگاه شما