به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، هم اکنون 42 سد کشور بین 90 تا 100 درصد پرشدگی دارند که نام سدهای لتیان، البرز، دز، میجران، عباسپور و ارس در این میان دیده می شود.
براساس این گزارش، با نگاهی به وضعیت پرشدگی سدهای کشور، از مجموع 159 سد بزرگ کشور، 61 سد که 42 درصد از ظرفیت کل مخازن سدهای کشور را به خود اختصاص داده اند، در زمان حاضر کمتر از 40 درصد ظرفیت خود، آب دارند.
از سدهای مهم می توان به سدهای استقلال در هرمزگان، لار در استان تهران، 15 خرداد در استان مرکزی، کرخه در خوزستان و سد دوستی در خراسان شمالی اشاره کرد.
براساس این گزارش، 12 سد کشور نیز 40 تا 50 درصد پرشدگی دارند که از این سدها می توان به سدهای درودزن، زاینده رود، اکباتان، گاوشان و گلستان سه اشاره کرد.
همچنین میزان پرشدگی 26 سد کشور بین 50 تا 70 درصد است که در این فهرست می توان نام سدهای بارون، ستارخان، طالقان، ماملو و طرق مشاهده کرد.
در سطح پرشدگی بین 70 تا 90 درصد نیز 18 سد گزارش شده است که سدهای سفیدرود، شهیدرجایی، مهاباد، کرج و علویان در این دسته قرار دارند.
بحران آب شرب
در همین حال امروز معاون وزیر کشور از وضعیت بحرانی آب شرب در کشور خبر داد و گفت: «520 شهر کشور با بحران کمبود آب آشامیدنی مواجه اند.»
اسماعیل نجار گفت: «بحران به حادثه آنی گفته می شود که جامعه ای را تحت تاثیر قرار می دهد به طوری که آن جامعه نتواند به زندگی خود ادامه دهد.»
معاون وزیر کشور حفظ فضای سبز را مقدم بر ارتقای آن دانست و گفت: «باید بکوشیم از پساب ها بنحو مطلوب استفاده و آن را مدیریت کنیم، این امر تلاش وزارت نیرو با کمک شهرداریها را برای تفکیک فضای سبز شهری و آب شرب می طلبد.»
او با بیان اینکه ما ظرفیت های کشور را شناخته ایم اما به آن عمل نمی کنیم، تاکید کرد: «ما هنوز نمی دانیم چه محصولی در این بحران کم آبی باید کاشته شود یا صنایع پتروشیمی و فولاد را که باید در کنار دریا احداث شود در مناطق خشک احداث می کنیم.»
روز گذشته نیز وزیر نیرو اعلام کرد برای مقابله با بحران آبی کشور وزارت نیرو به دنبال انتقال آب از سه کشور همسایه است.
انتهای پیام/گ
دیدگاه شما